Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ustawienie rombota pod farmę

kileras1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie bardzo się znam na programowaniu i skryptach, nie przykładałem się do tego w gim i liceum, a na kierunkach humanistycznych tego już nie uczą :D

Czy ktoś, mógłby mi pokazać chociaż szkielet jak ustawić pliczek np. demo1 w rombocie, aby po jego uruchomieniu postać:

1. Zabijała potwory w danym, niewielkim obszarze

2. Podnosiła z nich wszystkie przedmioty lub 1 określony (wymagane angielskie czy polskie nazwy?)

3. Używała potiona na hp gdy 50%hp

4. Kończył bicie i zbieranie kiedy plecak pełny

Można tak napisać rombota?

pozdrawiam

Opublikowano

Niestety mój zwiadowca nei chce strzelać i podnosić przedmiotów tylko biega bez przerwo po waypointach. Zmieniłem w pliku postaci takie parametry:

<!-- Shopping options, how many of what do you want to keep in your inventory -->

<option name="HEALING_POTION" value="0" />

<option name="MANA_POTION" value="0" /> <!-- set to "0" if not required to buy -->

<option name="ARROW_QUIVER" value="0" /> <!-- set to "0" if not required to buy -->

<option name="THROWN_BAG" value="0" /> <!-- set to "0" if not required to buy -->

<option name="POISON" value="0" /> <!-- set to "0" if not required to buy -->

<!-- Combat options -->

<option name="COMBAT_TYPE" value="ranged" />

<!-- Attack monsters 3 levels above or 13 below your level -->

<option name="TARGET_LEVELDIF_ABOVE" value="3" />

<option name="TARGET_LEVELDIF_BELOW" value="13" />

<!-- Loot settings -->

<option name="LOOT" value="true" />

<option name="LOOT_ALL" value="true" />

Mogę prosić o pomoc? Postać jedynie biega bez żadnej przerwy od punktu do punktu

Opublikowano

Cześć na oficjalnym forum bota pisze że to każdy ma ten problem zaktualizuj bota programem SVN jakby co poradnik jest na forum jak to zrobić. Ja niestety na dziś więcej nie pomogę bo późna godzina xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...