Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Zmiana czcionki w kliencie na dowolną!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich gorąco

Pewnie każdemu znudziła się oryginalna czcionka z gry Metin2.

Lub z Klienta Balmory dziś się dowiecie jak zmienić czcionkę na dowolną czcionke =)

Proszę o usunięcie jak był temat taki =)

Proszę o nie kopiowanie tutka

Proszę o nie kopiowanie cudzej pracy i wklejania na inne fora =)

Okej zaczynamy

Rozpakuj pliki locale_pl

Wejdź w ścieżkę

C:\Documents and Settings\Nazwa użytkownika\locale_pl\locale\pl

I przejdź do pliku locale_game.txt otwórz za pomocą nopad++

Przejdź do linijki

750 I masz : [/i][/size][/font]UI_DEF_FONT [font=comic sans ms,cursive][size=4][i]I dalej nazwa czcionki : bodajże 12

Usuń tą nazwę czcionki i odpal Notatnik przejdź do opcji Format--->Czcionka

I wybierasz nazwę czcionki =)

Gdy już wybrałeś skopiuj jej nazwę i wklej na miejsce starej =)

W linijkach 751, 752 Zrób tak samo =)

Po nazwie czcionki masz :i liczbę zmień tą liczbę w

750 na 14

751 na 14

752 na 12

Zapisz zmiany i z pakuj locale_pl i podmień te co masz w kliencie odpal Metina i ciesz się nową czcionką =))

Wy możecie mieć inne linijki ale raczej będą 750 751 752 a jak nie to znajdziecie bo pewnie koło tych linijek będzie =)

Liczę na Like =) Pozdrawiam

Opublikowano

Zaraz Sprawdzę :)

Jak działa dam ci+

Nie wiem jak wy ale ja w linice 750 mam cos innego mnie sie zaczyna od 752 wiec napisz ze lonika moze być inna

dbtp.jpg

Ale działa dojdzie limicik i+ bd:)

pfdf.jpg

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Wiem już działa w spoilerze wyżej masz ss

ale chodzi o to ze to nie musi być w linice 750 może być jak u mnie 752 lub nawet dalej:)

@ Jak bd limit:)

Może za jakieś 2h:D

za fryzurki tez dam

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Tak troche z innej beczki, ale też o czcionkach ;) Da sie w jakiś sposób formatować (np.pogrubiać) czcionke w obrębie jednego questa? W queście powitalnym pasowało by mi zrobić pogrubioną, ale w innych elementach chce żeby została taka jaka jest domyślnie. Jest to możliwe?

Opublikowano

@up

mistrzu, sam źle tłumaczysz, po pierwsze to nie czcionka z "Balmory" tylko z Metin2.US, a rozmiary to: 14,14,10(od góry)

@up

mistrzu, sam źle tłumaczysz, po pierwsze to nie czcionka z "Balmory" tylko z Metin2.US, a rozmiary to: 14,14,10(od góry)

chcesz możemy się założyć że o 3 większy w Tahoma wygląda jak na Balmorce/Metin2 US<3

obrazin.png
Opublikowano

Tak troche z innej beczki, ale też o czcionkach ;) Da sie w jakiś sposób formatować (np.pogrubiać) czcionke w obrębie jednego questa? W queście powitalnym pasowało by mi zrobić pogrubioną, ale w innych elementach chce żeby została taka jaka jest domyślnie. Jest to możliwe?

Może popróbuje =) Liczę na + Za tutka =)

Opublikowano

Kolejne gówno za które jakiś pozer chce lajk.... boże daj mi karabin

Może zwroty grzecznościowe ? lajk.... boże daj mi karabin

Powinno być tak

lajk..... Boże daj Mi karabin.

Naucz się pisać to pogadamy =)

Opublikowano

To czy pisze bóg z dużej litery to nie twój pierdolony interes, to wymyślili ludzie i to nie jest nakaz

ps Złej baletnicy przeszkadza i rąbek przy spódnicy

Opublikowano

chcesz możemy się założyć że o 3 większy w Tahoma wygląda jak na Balmorce/Metin2 US<3

synek, przecież nie raz gościłem w kliencie balmory więc chyba wiem co tam jest i nie pierdol Mi że masz rację.

ps. patrząc na Twoje posty można stwierdzić że jesteś nieco innej orientacji seksualnej..

@down

Twoje
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

hymm.. ale czy nigdzie nie trzeba wgrywac tej czcionki ? A jesli chcialbym wgrac nowa czcionke to nie musze nigdzie pliku czcionki wklejac ?

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...