Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Shako

kusiu67

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema !

Mam uzbierane 3150 PZ , i mysle nad zakupem postaci za tyle.

Ogolem chcialem kupic shako, widzialem jak ludzie nim graja i zdaje sie byc niezly a zalezy mi przedewszystkim na dobrym dmg + tym zeby sie nie znudzil po tygodniu grania.

Więc moje pytanie jest takie, co sądzicie o shako chodzi mi glownie pod pvp + jaki na niego jest najlepszy build ?

/// slyszalem ze on bardziej na junglera idzie, ale tez widzialem ze pvp na ktorym mi zalezy.

Opublikowano

Jak dla mnie shaco jest średni, tzn. na początku dobry ale potem jest łatwym do zabicia. Buildów poszukaj bo jak jugnlujesz to inaczej budujesz, niż jak w pvp.

P.S: To jest moje zdanie i zrozumiem jak ktoś się ze mną nie będzie zgadzał.

Pomogłem daj Lubię To

League Of Legends | ON | Eu N&E | Mid&ADC

Metin2 | OFF |

Opublikowano

Shaco jest dobra postacią. Dmg bije na linii i tak samo ma świetne ganki. Raczej nie znudzi ci się po tygodniu gdyż możesz go robić pod ap i pod ad ;D

Nie ma emocji - jest spokój.

Nie ma ignorancji - jest wiedza.

Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.

Nie ma chaosu - jest harmonia.

Nie ma śmierci - jest Moc.

Opublikowano

Zacznijmy pod początku: nazywa się Shaco. Co do niego: jeżeli w early dobrze sobie radził - w late będzie koxił. System ucieczki i gonienia, slow, kryt, dobre DMG.

Wróciłem ;]

Opublikowano

Shaco jest dobra postacią. Dmg bije na linii i tak samo ma świetne ganki. Raczej nie znudzi ci się po tygodniu gdyż możesz go robić pod ap i pod ad ;D

Shaco na lini jest gównem, nigdzie nie pasuje, na każdej lini zostanie odfarmiony i zjedzony. Shaco nadaje się tylko do jungli.

Opublikowano

najlepiej jeśli w teamie masz junglera który nie korzysta z many (np Lee sin)

Wtedy na początku robisz blue (zajmuje to 2-3 sekundy) i od razu masz 2 lvl + blue.

Bardzo łatwo jest w early zarobić killa, co się fajnie przekłada na late, twój wybór czy idziesz pod AD czy AP.

Osobiście gram tylko i wyłącznie AP, ze względu na uniemożliwienie zrobienia drake'a lub barona wrogiemu teamowi, oraz no cóż..

Poza TF'em wpadam sobie i ze sztyleta idzie dmg bliski 700-1000 dmg, przy tym jeszcze łatwo jest przegonić uciekiniera, stawiasz boxa i praktycznie free kill, wszyscy są happy.

To tak pokrótce napisałem o wersji AP.

Shaco AP oczywiście preferuję na Topa, bardzo fajnie się zabija z blue (masz wyjebane na mane i ciśniesz lane ile się da, w przypadku ganka łatwo uciekniesz, w przypadku gonienia, łatwo dogonić zabijając wrogiego bohatera).

Ale przyznać trzeba, że jest to troll pick i useless w late.

Opublikowano

Shaco dobry do jungli (tutaj nie bd się powtarzał), na linii shaco jest też dobry ale tylko ap, rozstawia "zabaweczki" w krzaki po 2 np. i one tyle biją że jeżeli ktoś będzie chciał je zniszczyć to one raczej zniszczą jego + jeżeli ty jesteś w pobliżu.

Co do postaci za 3k. to .. hmm Olaf. ad tank. robiąc go tylko pod tanka (kupując itemki na hp.) i tak bijesz duże dmg. łatwo siędobija jak ktoś ucieka z "Q".

"W" czyli lifesteal.. bijesz minionki i regenerujesz sb. zyćie;p.

"E" to zadaje gigantyczne dmg w early tak samo jak w late. ( nie bierze many, tylko hp. co może być raczej przydatne..)

"R" czyli ult. nic specjalnego. +/- "E" morgany (czyli ochronka) nie można stunować, snerować, slowować, tauntować itp.. itd.. ;]

beznazwy3mg.png
Opublikowano

Więc tak:

Po 1, Shaco nie jest junglerem tylko counter-junglerem

Po 2, jego ganki nie są "za*ebiste" bo jego śmiech przy niewidce słychać na kilometr

Po 3, Shaco w late pada na W veigara/ Q gp

Nie kupuj go, lepiej Olafa, super jungla porządne ganki, w tfach wchodzisz 1/2 i wycinasz triple/quadra/penta killa

ew. Xina albo Kate

Opublikowano

Więc tak:

Po 1, Shaco nie jest junglerem tylko counter-junglerem

Po 2, jego ganki nie są "za*ebiste" bo jego śmiech przy niewidce słychać na kilometr

Po 3, Shaco w late pada na W veigara/ Q gp

Nie kupuj go, lepiej Olafa, super jungla porządne ganki, w tfach wchodzisz 1/2 i wycinasz triple/quadra/penta killa

ew. Xina albo Kate

Olafa?Może dobry jungler ale ganki do dupy nie trafisz toporem i masz w dupe gank. Już lepiej niech weźmie tego xina albo dozbieraj 6300 i kup shyvana

Opublikowano

Tak, jak najbardziej weź go ponieważ ja go wybrałem i jestem z niego zadowolony musisz obmyślić swój własny build nie wchodź na żadne mobafire i tp.

ja sam go ogarniałem i zajęło mi to ok. 3/4 miesiące ostatnio na drafcie nie zbanowali mi shaco i końcowe staty były 23:11 ( co prawda przegralismy xD )

Jeśli go wybierzesz to napisz mi na pw. Podam Ci mój masakryczny build :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...