Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Nie moge wlaczyc laptopa

Miley8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Dzisiaj chcialem cos poszukac na starcie (tam gdzie sie szuka rozne programy itp w windows 7) i sie scielo. Jak sie start odcial to znowu pulpit, potem pasek, potem jakis blad i sie zdenerwowalem. Wylaczylem tym przyciskiem (co sie wlacza) poprzez przytrzymanie go. Potem wlaczam lapka i pokazuje sie jakas opcja do naprawiania i normalne uruchomienie. wzialem normalne i pisze ze system sie uruchamia, a po dluzszej chwili blue screen, nawet nie zdazylem przeczytac bo byl tylko 1s ;/...restart... i od nowa te dwie opcje. Teraz kliknalem napraw cos tam cos tam... widac tylko troche wieksza myszke i czarny ekran, czekam 30min i nic... pozniej sprawdzalem rozne opcje pod f8, nic. Wkoncu przypomnialem sobie ze w windowsie jest opcja express gate, a przez nia moge poprosic na tym zajebistym forum o pomoc.

Piszcie co potrzebujecie zeby mi pomoc (co to za lapek itp itd)

I przepraszam Was bardzo za takie ciagle powtarzanie slow, bez polskich liter i tak dalej, ale jestem po pierwsze zdenerwowany, a po drugie nie ma w express gate polskich liter (tak wiem znowu to robie - powtarzam slowa)

Z gory dzieki za pomoc!! ;>

Beda like!

Yo!

Opublikowano

my nic nie potrzebujemy

ty potrzebujesz płytkę CD z instalką windows albo uruchomić recovery na tym asusie by odzyskać system , instrukcje masz to przeczytaj jak włączyć/użyć

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

masz pdf do ściągnięcia z supportu ASUSA , model znasz to poszukaj

głownie jakąś F-ką sie uruchamia przy starcie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Taa ;/ tylko jak pobrac i otworzyc ;// w express gate? pendriva akurat nie mam. ;/

@edit

jaka F-ka?

Yo!

Opublikowano

to ci pisze w instrukcji jaki F wcisnąć , klawisz funkcyjny F10, F11, F12

czasem przy starcie lapka jest informacja który klawisz do recovery

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

f11 - nic

f12- nic

f10- edytuj opcje rozruchu systemu windows; tam nizej mozna cos wpisac.

informacji ja niestety zadnej nie mam ;/

Yo!

Opublikowano

Alt+f10 rowniez nie dziala ;/

@edit

http://support.asus....6cclNAICc3JFvbP

tutaj sa do pobrania rozne pliki na mojego asuska. szukam tego pdf'a, ale nie moge znalezc;/.

juz nie wiem co mam robic, robem nie ma innej opcji niz recovery i reinstall windowsa?

a co do tego recovery to chyba musze miec jakis plik na kompie? lub cos w tym stylu?

Yo!

Opublikowano

Niestety, ale to jest inny problem. W dodatku gosciu nie tlumaczy za bardzo.

Yo!

Opublikowano

nie ma dla ciebie innej opcji, jak nie potrafisz nie postawisz windowsa uwalonego inaczej jak reinstalacją

najlepiej niech kompem zajmie się ktoś kto się na tym zna jak chcesz mieć wszystkie dane, a nie jak bezmyślne ciołki niektóre robią formatują dysk w czasie instalacji

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Dobra, dzieki. W sumie chcialem sie upewnic, ze sam tego nie zrobie, i ze nie ma innych opcji. Laptopik dopiero po naprawie -fajnego wujka mam. On sie tym zajmie. Dzieki robem :)

Yo!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...