Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oszustwo Na Allegro?

Rekomendowane odpowiedzi

Admin Cienia
Opublikowano

Witajcie, mój znajomy ma pewien problem, a mianowicie wylicytował pewną rzecz miesiąc za przeszło 15pln, wysłał pieniądze i wciąż nie otrzymał towaru ale to jeszcze nic, pisał maila do niego, zdzownił i nic, a widać że ciągle wystawia jakąś nową aukcję w ten czas. Chociaż by odesłał pieniądze z przeprosinami że niema już towaru a tu dupa, 15pln niby nic no ale nie można se na to pozwalać. Wzioł również rozwiązanie sporu ale tez pewnie hugo da, czy wiecie co można zrobić by odesłał mu te pieniądze bezwarunkowo? Na policje nie będzie chodził po 15pln bo go wyśmieją.. Liczę na inteligentne wypowiedzi. pozdrawiam.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

prawnie możesz zrobić z tego afere, pierw musisz probowac sie dodzwonic, wysłać maila oraz zwykły list, jeżeli na to nie uzyskasz żadnej odpowiedzi kierujesz sprawe na policje i jeżeli rozpatrzą sprawe pozytywnie to do allegro z kwitkiem która odda Ci kase (nie odrazu chyba, u nich przez jakies procedury musi przejsc).

Generalnie bedziesz musial zadowolic sie negatywem jaki mozesz mu wystawić

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Opublikowano
Btw. Jest takie coś jak program ochrony kupujących

haha ja tez prawie "Jebłem z krzesła " bo to od ponad 10tyś

@edit... mnie wrobili na ponad 130zł...

xniquinjectx.png

sygnaniqu.png

Opublikowano

do 10 tysięcy matole.

76561198001815076.png
Opublikowano
okradnie 40 takich to juz jest jakas kwota ja bym poszedl na policje :P

Choćby ukradł nawet to 10 gr to i tak jest to kradzież, na policje leć :P

76561198001815076.png
Opublikowano

Niech idzie na policje wkońcu to kradzież.

Nie wszystkim rodzice kupują co chcą. ;)

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Admin Cienia
Opublikowano

Ja bm poszedł ale on to dorosły facet i ma nasrane żeby na policje łazić, a sprawa z negatywem nie jest taka w miare oczywista, napisze mu i co z tego? On odpisze, wymyśli bajke i jeszcze jemu wstawi negatywa.

Maili jak i telefonów do niego były dziesiątki, facet nie reaguje..

Jebłem z krzesła :lol:

Btw. Jest takie coś jak program ochrony kupujących :)

Chuj a nie system ochrony, takich odpowiedzi chciałem uniknąć. :P

I to nie ja tylko znajomy z roboty!

Ja bym miał na to wysrane. ;)

Opublikowano

Niech dzwoni do tego kolesia jak jest numer podany. Albo kontakt z ekipą allegro jak ktoś powyżej napisał. Mogą mu zablokować konto.

My minions mwaahahahaha :>

Opublikowano
Witajcie, mój znajomy ma pewien problem, a mianowicie wylicytował pewną rzecz miesiąc za przeszło 15pln, wysłał pieniądze i wciąż nie otrzymał towaru ale to jeszcze nic, pisał maila do niego, zdzownił i nic, a widać że ciągle wystawia jakąś nową aukcję w ten czas. Chociaż by odesłał pieniądze z przeprosinami że niema już towaru a tu dupa, 15pln niby nic no ale nie można se na to pozwalać. Wzioł również rozwiązanie sporu ale tez pewnie hugo da, czy wiecie co można zrobić by odesłał mu te pieniądze bezwarunkowo? Na policje nie będzie chodził po 15pln bo go wyśmieją.. Liczę na inteligentne wypowiedzi. pozdrawiam.

Lepiej weź do ręki słownik...

A teraz do rzeczy...

Jesli mowisz, ze koles nie reaguje na nic, to juz "po ptokach", nic juz nie zrobisz, chyba, ze na policje, ale to jest 15zl, wiec odpuść sobie tą sprawe...

Chyba, ze jakimś cudem dostaniesz adres kolesia...to zrob co trzeba i bedzie ok :P

Opublikowano

Ja jebie :blink: chyba do 10 tysiecy pwnd :O

Opublikowano
Ja jebie :blink: chyba do 10 tysiecy pwnd :O

może i tak <sorka> ale to juz ktoś napisał przed tobą... ale nawet i to chyba nie działa bo mnie jakoś wrobili... sprawa byla zgłoszona na policje i do allegro i nadal nic myślę, że nic Ci to nie da ale możesz spróbować

albo porozmawiać sobie osobiście z gościem

xniquinjectx.png

sygnaniqu.png

Opublikowano

A teraz do rzeczy...

Jesli mowisz, ze koles nie reaguje na nic, to juz "po ptokach", nic juz nie zrobisz, chyba, ze na policje, ale to jest 15zl, wiec odpuść sobie tą sprawe...

Chyba, ze jakimś cudem dostaniesz adres kolesia...to zrob co trzeba i bedzie ok :P

jakimś cudem ten adres dostał podczas zakupu + wpłaty na konto.

może i tak <sorka> ale to juz ktoś napisał przed tobą... ale nawet i to chyba nie działa bo mnie jakoś wrobili... sprawa byla zgłoszona na policje i do allegro i nadal nic myślę, że nic Ci to nie da ale możesz spróbować

albo porozmawiać sobie osobiście z gościem

z tego co slyszalem od paru kumpli, jest to wmiare sprawnie zrobione i bez problemu mozna odzyskac pieniadze.

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Admin Cienia
Opublikowano

A teraz do rzeczy...

Pouczać to se może psa nie mnie, wiem dobrze co robię dzieciaku, na tyle postów co napisałem to jest pierwszy w którym nie użyłem znaków interpunkcyjnych i to nie z mojej winy a wielki pan i władca się wymądrza, głupota i wredota ludzka nie zna granic..

@Topic

Dzięki za odpowiedzi no ale tyle to wiedziałem sam, myślałem że może jest jeszcze jakiś sposób. ;)

Pozdrawiam.

@down

pisałem że kumpel nie ja. :P ale ok, będę rozmawiał z nim jutro.

Opublikowano

Idz z tym na policje i tyle,kiedys czytalem wypowiedz ziomka jak po 2 miesiacach z 10zl zrobilo mu sie 600 bo tyl dostal xD (nie wiem czy to prawda,opiosywal 2 takie sytuacje).No ale wiesz do sadu bedziesz sie musioal pewnie nie raz przebiedz :P

Admin Cienia
Opublikowano
Idz z tym na policje i tyle,kiedys czytalem wypowiedz ziomka jak po 2 miesiacach z 10zl zrobilo mu sie 600 bo tyl dostal xD (nie wiem czy to prawda,opiosywal 2 takie sytuacje).No ale wiesz do sadu bedziesz sie musioal pewnie nie raz przebiedz :P

Z tego co wiem to sprawa w sądzie buli 120pln, taka wpłata..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...