Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

(q) lagi

KickAssPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Od przeprowadzki mam taki problem. Mam internet 2 mb po kablu. Jak gram w grę prze internet np. Tribes Ascend Bf3 to mam lagi. Co jakiś czas mam cofkę 1 s. Nie wiem co robić. To nie wina kompa bo wcześniej było wszystko gut dopiero po zmianie internetu tak jest.

Opublikowano

Masz router ? jeśli tak przywróć jego ustawienia domyślne najcześniej jest to z tyłu obudowy taka dziurka z napisem reset, z racji że po starym necie mogły zostać ustawienia który nie współgrają z obecnymi.

Może to być też wina:

mjwpat.png

Opublikowano

Routera nie mam. To jest po kablu, wchodzi w ścianie i jakoś idzie w dół. Powiedzmy że to Firewall lub antivirus. Co mogę zrobić bez wyłączania ich?

Opublikowano

napisałem reinstalacja pb i przeleć kompa ccleanerem i raczej wyłącz ich podczas gry, jak się boisz to antyvirusa nie wyłączaj ale firewalla wyłącz.

mjwpat.png

Opublikowano

Mam 2mb. W nocy 4. Na kompie nic nie zmieniałem tyle że mam nowy internet i monitor. W speed test pokazało 2.28 mb i ping 49. Spróbuje ccleanerem i wyłączę comodo.

Opublikowano

2 mb spokojnie wystarczą .Gry zużywają maksymalnie 1/4 tego . Pingi też będą ok.

Ten post jest do czego ?

Start -> Akcesoria -> Wiersz polecenia -> (wpisz) bcdedit /set increaseuserva 2500

Opublikowano

jak wpisuje to /set to pisze nazwa /set nie jest rozpoznawalna jako polecenie zewnętrze lub wewnętrzne program wykonywalny lub plik wsadowy i na początku wpisuje bcdedit a potem /set

Opublikowano

jak wpisuje to /set to pisze nazwa /set nie jest rozpoznawalna jako polecenie zewnętrze lub wewnętrzne program wykonywalny lub plik wsadowy i na początku wpisuje bcdedit a potem /set

Wpisz całe wyrażenie razem, uruchom wiersz polecenia jako administrator.

Opublikowano

Ten post jest do czego ?

Start -> Akcesoria -> Wiersz polecenia -> (wpisz) bcdedit /set increaseuserva 2500

Nie chce być nie miły ale tę komendę dodajesz w każdym temacie z problemami z bf3. Ta komenda jeśli się nie mylę dodaje warunek żeby przydzielić więcej ramu na aplikację, niestety ta komenda nie jest antidotum na każdy problem.

Co do tematu jeśli reinstalacja pb nie pomoże czeka cię format, ale to jest ostateczne rozwiązanie.

mjwpat.png

Opublikowano

Nie chce być nie miły ale tę komendę dodajesz w każdym temacie z problemami z bf3. Ta komenda jeśli się nie mylę dodaje warunek żeby przydzielić więcej ramu na aplikację, niestety ta komenda nie jest antidotum na każdy problem.

Co do tematu jeśli reinstalacja pb nie pomoże czeka cię format, ale to jest ostateczne rozwiązanie.

Nie jesteś nie miły.

BF3 to nic skomplikowanego a czytając/oglądając poradniki można w dziecinnie łatwy sposób poznać grę jak i rozwiązania problemów.

Lagi/Crashe/Black Screeny głównie są spowodowane przez program Punkbuster, sterowniki, złe pobranie gry, złą podmianą plików (rus) i w końcu w większości przypadków owym przydzieleniem ramu. Wszystko tutaj opiera się na kilku rzeczach, które są wypisane w FAQ i które rekomendują twórcy gry. W większości przypadków proste czynności okazują się kluczem do sukcesu, nie pisałbym tego gdyby ludzie czytali FAQ.

Format to także nie lekarstwo na wszystko, skoro gra wcześniej działała płynnie to dlaczego miałaby nagle przestać ? Nic w komputerze nie było zmieniane oprócz łącza, także problem najwyraźniej w nim tkwi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...