Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Niemieckie TD czy warto?

Krzychu39

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do tych czas grałem normalnymi tankami, ale zaciekawiły mnie ostatnio TD a więc czy warto iść w niemieckie TD?

Pomogłem? ;) Daj like :)

Opublikowano

przedewszystkim niemieckie TD maja celne dziala sam mam Ferdka i spisuje sie naprawde niezle jednak doszedlem do wniosku ze lepiej isc w ruskie albo amerykanskie ( miazdzaca sila ISU mnie przyciaga zas T95 ma nieprawdopodobnie twardy pancerz ) ale o gustach sie nie dyskutuje powiem szczeze ze Niemieckimi gra sie fajnie ale dopiero od Jagdpatnther bo wtedy bedziesz miec doczynienia z konkretna armatka z konkretnym przebiciem

Opublikowano

Moim zdaniem najsłabszym TD IX tieru jest właśnie Niemiecki. Ani dobry pancerz, anie super działo. Lepiej iść po OBJ704 ma najleprze działo w grze, jest szybki a do tego ciężko wykrywalny wiec może zadawać bezkarnie z dużej odległości ogromne obrażenia, za to dość miękki wiec gdy już go wykryją to jest nie ciekawie. Podobne działo ma równiesz jankes nieco słabsze, ciężki do przebicia z racjii ponad 300mm przedniego pancerza, niestety troche to złudne bo ma ogromne week pointy i bez problemu można mu nawet od przodu zadawać obrażenia, do tego 13km/h to tragiczna predkość i albo się wybiera jakiś kierunek na początku bitwy i posuwa do niego cały czas, a za nim się dotrze do przeciwnika to już bitwa trwa w najleprze i czołgi mają po kilka fragów a my jeszcze nic, lub można zostać na bazie ale wtedy nasz wkład w pomoc kompanii jest nikły bo albo wygrywają a my się nudzimy, albo dostają baty i na nas po chwili wpada 3 przeciwników zajeżdża z boku, od tylca itp i jesteśmy w czarnej... Moim zdaniem OBJ nieco leprzy dzięki większej manewrowości i działu, wiecej można na bitwach zdziałać, potem T95 ze względu na hardkorowy pancerz dobre działo, ale przez predkość trzeba wiedzieć jak i gdzie się ustawiać, na końcu JgTiger bo nie ma niczego ciekawego. Z niemców na swoim tierze to Ferdek fajny.

Opublikowano

3:Marder-najlepszy na swoim tierze.

4:Hetzer-j.w.

5:Stug-bardzo fajny td, trochę mała siła ognia ale doskonała mobilność.

6:jgpz4-dość mobilny i niewielki i niestety lufa po poprzedniku lub 88 l56 z marną penetracją.

7:jgpanther-najlepszy na swoim tierze, bardzo mobilny z dobrą siłą ognia.

8:ferdi-dobry mimo iż odstaje od isu. Jak jest na górze łatwo o stalową czy specjalistę.

9;jgtiger-w moim odczuciu trochę mu brakuje, grając lt czy mt mam z nim najmniej problemów z topowych td.

Opublikowano

Amerykańskie, dlaczego?

Wady:

-strasznie wolny

Zalety:

-Niezłe pierdolnięcie(inaczej nie mogłem nazwać ;)

-Pancerz taki dobry że ... t95 ma 330mm to nie trzeba się tłumaczyć..

Dla dowodu proszę..

[url="http://www.youtube.com/watch?v=JKc44eeKQjM"][code]http://www.youtube.com/watch?v=JKc44eeKQjM

[/url]

1324978961-U410534.png

Doradca w grze World of Tanks

Opublikowano

Kto normalny strzela złotymi pestkami na randomie/w kampanii? Dla mnie szkoda złota.

A na cw nie masz tyle td raczej.

Opublikowano

O weakspotach pisałem, błotniki i odstające włazy. Dlatego te 330mm to złudne poczucie bezpieczeństwa od przodu.

Opublikowano

W małych klanach wszystko, w dużych nie sądzę. Wielu graczy z topowych klanów na 2 lub więcej 10tych tierów i 9te.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...