Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Prezentacja]Alone with Minecraft (AwM) - Prezentacja mapy !

Oblivionek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema !!

O co chodzi ?:

W tym temacie chciałem podzielić się z wami moją mapą którą prowadzę sam, w trybie Singleplayer. Moim zamiarem jest aktualizacja oraz rozbudowa infrastruktury. Mam nadzieje że wam się spodoba.

Zapraszam do zwiedzania.

Istotne sprawy:

Grając używam single player commands (SPC) i too many items (TMI). SPC używam tylko do latania podczas budowy, natomiast TIM używam tylko do zmiany trybu gry na mojej mapie testowej, oraz dodawałem sobie klocki lodu. Nie używam tych modów do niczego innego !

Aktualizacje:

Mapę aktualizować będę gdy uznam, że zrobiłem coś co warto dodać do starej wersji. Chcę też zaznaczyć, że najczęściej gram tylko w dni wolne od szkoły, ponieważ tylko w tedy mam czas. Nie wynika to z mojego lenistwa !

Co ja na tej mapie mam ?:

V - 1.0.0

-Dom

-Farmy:

-Zboża

-Melonów

-Trzciny

-Portal do Netheru

-Ścieki

-Xp Grinder

-Magazyn

-Enchantment room

V - 1.1.0

-Drogi

-Budowla z wełny przy wejściu do fabryki slimów

-Fabryka jaj

Screenshots:

20120314155524.png

20120314155612.png

20120314155650.png

20120314155701.png

20120314155543.png

Stan Mapy:

mapadb.png

Dodatkowe informacje:

Bardzo proszę o ocenianie mapy, mojej pracy oraz gustu. Czujcie się wolni do pisania propozycji budowli i obiektów.

Wersje mapy:

-AwM 1.0.0

-AwM 1.1.0

Dwonload:

V - 1.0.0

Opcja1:

Opcja2:

V - 1.1.0

Opcja1

Opcja2

Skan:

Skanuje moim antywirusem, ponieważ save waży więcej niż 32mb !!

skanb.png

mca.png

Opublikowano

będę na 100 % :D nie wiem ile mi się uda wydać wersji ale mam nadzieje że sporo :P Proponuje pobranie mapy jeżeli jeszcze tego nie zrobiles :P zobaczysz wiecej bo na screenach nie ma wszystkiego ;)

BTW to jest farma :D

mca.png

Opublikowano

nie zgodze sie :P każdy save jest inny, ponieważ każdy kto gra w minecrafta ma troszeczke inny gust niz pozostali ;) dla porównania komuś może się podobać jakiś dom ale jednak zrobil by go z innego materiału.

Zapraszam do komentowania i propozycji budowli

Moge zdradzić, że w następnym upadzie pojawi się coś z wiązanego z wełną :)

mca.png

Opublikowano

dzięki wielkie za wszelką ocene, naprawde doceniam to ;). Mam do zbudowania jeszcze jeden budynek tak wiec myśle że dzisiaj w nocy lub jutro po południu dam rade zaktualizować save :)

Zapraszam do komentowania i proponowania budowli !!

mca.png

Opublikowano

Mapa została zaktualizowana do wersji 1.1.0- to już 2 wersja !!!!! zapraszam do komentowania, oglądania, proponowania budowli. Podpowiem że mam ochotę zbudować coś z sandstone ale nie mam pojęcia co :P jakieś propozycje ?!

//post pod postem

mca.png

Opublikowano

Mapa -> Server = Budowle Kopiuj -> Wklej ;) Fajna mapka a "Grając używam single player commands (SPC) i too many items (TMI). SPC używam tylko do latania podczas budowy, natomiast TIM używam tylko do zmiany trybu gry na mojej mapie testowej, oraz dodawałem sobie klocki lodu. Nie używam tych modów do niczego innego ! " Chodzi ci o to że robiłeś tą mapkę nie używając TMI?! ;O Ja jak mam TMI i Surv to zawsze... "A wezmę trochę diamentów" i tak z 20 razy... Like

Opublikowano

nie zgodze sie :P każdy save jest inny, ponieważ każdy kto gra w minecrafta ma troszeczke inny gust niz pozostali ;) dla porównania komuś może się podobać jakiś dom ale jednak zrobil by go z innego materiału.

Zapraszam do komentowania i propozycji budowli

Moge zdradzić, że w następnym upadzie pojawi się coś z wiązanego z wełną :)

Dżizys, co za porównanie!

Co do mapy, to mniemam, że była czasochłonna, ale j/w tylko ostatnia budowla może robić jakieś wrażenie ; )

'But it's been no bed of roses no pleasure cruise
I consider it a challenge before the whole human race
And i ain't gonna lose
'

WTF ?! To nie jest reklama... Klikaj!

b234x60.jpg

Opublikowano

noo muszę się wam przyznać że ta ostatnia budowla była moim 1 dużym projektem :P i mimo że jest strasznie niepraktyczna to i tak wygląda całkiem całkiem. Zapraszam też do obejrzenia mojej ostatniej budowli z wełny. Chcę też przypomnieć, że screeny są z wersji 1.0.0 a wiec dość stare. Zachęcam do pobrania mapy gdyż wiele się zmieniło. Warto dodać że bardzo podoba mi się farma jaj którą udało mi się stworzyć. Mimo tego że nie jest jakiś ogromnych rozmiarów to wygląda naprawdę fajnie ! Zmienił się również wystrój terenu obok mojego domu.

Pozdrawiam

Zapraszam do komentowania, propozycji budowli, oraz oceny budynków i gustu !!

P.S

ClassAxion

rozumiem że masz zamiar wkleić część z mojej mapy na swój server tak ? Zgadzam się na to jak najbardziej ale prosił bym o ip servera na którym to będzie. Chcę tylko zobaczyć jak to wyjdzie w innym miejscu. Oczywiście jeżeli dobrze zrozumiałem twoje przesłanie

mca.png

Bywalec
Opublikowano

Jak dla mnie, niektóre elementy wyglądają jakby były zrobione z pomocą modów, ale to już twoja sprawa. Ale ładnie to wykonałeś, możesz zrobić most do farm, duży i ładny.

Dodatkowo trochę dalej, możesz wybudować domek letniskowy.

A i jeszcze fantastycznie wyglądałby kaktus, z automatycznymi kaktusami, oraz grzyb, z zautomatyzowanym systemem ''grzybobrania''.

5jJNSGS.png

Opublikowano

Mapa przemyslana, gorzej z jej wykonaniem, bo to trochę ci kwadratowo wyszło.

Trochę estetyki w budowlach, by to nabrało takiego "kradzieja tchnienia w piersiach"

Potrzebujesz pomocy z hostingiem? Daj znać poprzez Telegram lub Priv!

Opublikowano

Co mogę zrobić aby to było mniej kwadratowe ?

W ten weekend zajmę się robieniem wszystkich farm wiec za ok 3 tyg dodam nową wersję (nie moge wcześniej bo mam bardzo dużo nauki)

Zapewniam i przysięgam że wszystko na tej mapie było robione bez dodawania itemów ( tylko scieki bo tam jest lód)

Zapraszam do komentowania i propozycji buodwli

P.S - zbierając wełne robiłem zagrode na cały mój półwysep i tam goliłem owce. Jak ma sie tyle owiec to stack welny zbiera sie 5 min :D na farme piszlo ok 5k welny to daje 78 stackow - 6,5 h zbierania ;)

mca.png

Opublikowano

przydało by się zrobić jakieś wejście do tej latającej farmy bo bez modów nie da rady wejść

Opublikowano

noo wiem wlasnie :D mam zamiar zrobić tam kolejkę ale narazie nie mam pomysłu na stację. Czy uważacie, że dobrym pomysłem jest aby tory były zaraz obok ale troszkę wyżej niż ścieki ? tak zrobię że może będzie oddzielone szybą... zobacze

mca.png

Opublikowano

ja wpadłem na taki pomysł żeby zrobić poprostu wodospad którym się będzie "wspinać" i pod wodą zrobić tunel i połączyć go ze ściekami (co łączy dom z tym z wełny)

Opublikowano

ale tym wodospadem będzie się długo wspinać. raczej zrobie to tak że bd ta farma na takim słupie pustym w środku a tam tory do góry :P

Właśnie na creativie robię grzyba :P Jak zrobie samego grzybka to podrzucę wam screena do oceny ;)

wpadłem na pomysł na zrobienie kompleksu farm :grzybów, trzciny i kaktusa. To by było po bokach a po środku masteczko ze sklepikami i jakiś hotel :D Farmy były by czubkami na trójkącie :D ogarniacie ? :P

mca.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...