Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne]Przemyślenia + Pytanie do Publiki

Heveris_Metin2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Z tej strony stary wyjadacz Metin2.

Chcę tutaj rzucić kilka słów na powstające dzisiaj serwery.

Jak widzicie na każdym serwerze jest coś "nowego". "Nowa" zbroja, nowe "Mounty"...

Ja się Was pytam moi mili - po co Wam to ?

Cofnijmy się jakiś czas wstecz - ot te 3-4 lata. Metin2PL Mamy Rok 2008.

5 serwerów. Brak dużej ilości botów i neosów (takie są wszędzie).

Brak epików. Na serwerach świetny handel, atmosfera i ludzie.

A teraz czasy obecne. Co widzimy ? Pełno dodatków, botów, neosów i sm/yang na allegro.

Który serwer wolimy ?

Ja nie piszę tutaj o stworzeniu "profesjonalnego, nowoczesnego" hard servera, bo nie po to jest idea serwerów prywatnych.

Wiadomo, każdy lubi się pobawić, ale i powalczyć na równym poziomie.

Każdy lubi coś nowego ale i to, co w grze zawarte.

I gdzie są takie serwery ? Wystarczy powchodzić na zapowiedzi serwerów i tam macie jawne jak słońce, opinie graczy.

I co tu trudnego ? Ano wykonanie.

Kiedyś, serwery robiło się dla Graczy - one właśnie przetrwały i trwają do dzisiaj.

Niestety, teraz serwery robią dla zysku, bez planów, przygotowania - ot macie, grajcie, płaćcie.

Ktoś mądry napisał "Graczy traktuje się jako źródło dochodu i cyferki na liczniku online"

To jest błąd. Jak kiedyś robiłem serwer, to z przekonaniem "A może im się spodoba ?"

Robiliśmy kiedyś serwery z sercem i głową, teraz lecimy na tym co dostępne, samemu nie robiąc nic.

Teraz druga rzecz. Kto by jeszcze chciał taki serwer ?

Ludzie lecą na naładowane gównem serwery pokroju Xenox lub wychodzące "profesjonalne" pokroju Tilian2

I nasuwa się pytanie - jest sens robić serwer oparty na klasyce, tym co było kiedyś ?

Bez broni-mozaik, bez map 100x100, bez Mobów 5x większych od graczy ?

Z expem, gdzie żeby wbić max lvl (np 127) nie trzeba is'a, ale trzeba posiedzieć ten tydzień, może i miesiąc ?

Tam, gdzie max bronią jest Śmiercio, Bezduszne a zbroją Hwang ?

Gdzie funkcję nowej mapy pełnią lochy małp ?

Przemyślcie to i weźcie do duszy moją wypowiedź, gdyż czas mija, Metin niestety upada i robi się z tego sieczka,

Z poważaniem, gracz.

1331843419-U556141.png

Opublikowano

ja pierdole.. więcej tych tematów.

Wiadome metin upada, najlepiej było gdy mało wiedziałeś o grze.. Teraz każdy traktuje się jako pro, bo potrafi rozbijać metiny i bonować eq.. nic na to nie poradzisz. Jest zajebiście dużo hacków, więc też są ułatwienia, serwery powastają na tydzień i padają od ddosów..

Jednym słowem lipa.. czekam też na jakiś wypał ostatnim wypałem była bodajże Balmora.. teraz sam czeka na ten cały Tilan i zobaczysz co z tego wyjdzie..

<span style="text-shadow: 1px 1px 8px #FF0000; font-weight: lighter; color: #FF0000;">dowolny tekst.</span>

Opublikowano

Dobrze mówisz. Przydałby się taki serwer na ktorym nie bylo by miliarda gówien, a np. byla by ciekawa fabuła.

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Ja też czekam na ten cały Tilian ;x

Ja bym zagrał na odmienionym globalu ;x Jakiś exp większy etc.

I to Global powinien tworzyć serwery dla zabawy i nie tylko a nie 26serwerów i wszystkie takie same

1331059428-U215643.gif

Tyle się namęczyłem ;x

kierzek rlz ;333

Opublikowano

ja pierdole.. więcej tych tematów.

Wiadome metin upada, najlepiej było gdy mało wiedziałeś o grze.. Teraz każdy traktuje się jako pro, bo potrafi rozbijać metiny i bonować eq.. nic na to nie poradzisz. Jest zajebiście dużo hacków, więc też są ułatwienia, serwery powastają na tydzień i padają od ddosów..

Jednym słowem lipa.. czekam też na jakiś wypał ostatnim wypałem była bodajże Balmora.. teraz sam czeka na ten cały Tilan i zobaczysz co z tego wyjdzie..

Wyjdzie to samo co ze wszystkimi.

Dobrze mówisz. Przydałby się taki serwer na ktorym nie bylo by miliarda gówien, a np. byla by ciekawa fabuła.

Fabuła, co jest trudnego w napisaniu questa ? Tego nie ma większość serwerów.

Ja też czekam na ten cały Tilian ;x

Ja bym zagrał na odmienionym globalu ;x Jakiś exp większy etc.

I to Global powinien tworzyć serwery dla zabawy i nie tylko a nie 26serwerów i wszystkie takie same

Piszesz o nim, jakby był niewiele lepszy od wszystkich.

No taki serwer miałby właśnie o 2-4x większe raty.

1331843419-U556141.png

Opublikowano

Były takie serwery m.i.n Valarim ale upadają przez małą ilość graczy. Sam grałem i wiem że gra max 300 osób, na starcie było 400 zostało 150.. a serwer zajebisty.

<span style="text-shadow: 1px 1px 8px #FF0000; font-weight: lighter; color: #FF0000;">dowolny tekst.</span>

Opublikowano

Piszesz o nim, jakby był niewiele lepszy od wszystkich.

No taki serwer miałby właśnie o 2-4x większe raty.

Nie mówię ,że Tilian to zły serwer na serio jest bardzo dobrze ogarnięty lecz będzie mały fatalny błąd a ludzie ich zlinczują ,bo nie są wyrozumiali.

Liczę na Administrację tego serwera by wystartował.

A co do globala to wiadomo ,że jest stabilny ale po za tym nic wiecej

1331059428-U215643.gif

Tyle się namęczyłem ;x

kierzek rlz ;333

Opublikowano

Nie mówię ,że Tilian to zły serwer na serio jest bardzo dobrze ogarnięty lecz będzie mały fatalny błąd a ludzie ich zlinczują ,bo nie są wyrozumiali.

Liczę na Administrację tego serwera by wystartował.

A co do globala to wiadomo ,że jest stabilny ale po za tym nic wiecej

Pokaże los polskich serwerów prywatnych. grafika dobra, wykonanie zobaczymy.

Valarim i Nawie to naprawdę wartościowe serwery, które niestety upadną...

Valarim i Nawie owszem, bo oni się postarali a tutaj ? porażka i żenada.

1331843419-U556141.png

Opublikowano

Up,

Pisz na gg podane w portofilio.. Stworzymy godny poświęcenia czasu projekt.

1326786628-U215643.png

1329679176-U173186.pngjbnYjmf633fsA9.png

34247.png

| babcyna_aka_krul_metinczykóff. | members. | technolove_loff. | mpc hejt team. |

1326786628-U215643.png

Opublikowano

A ty już ;x

Wiesz ,że jesteś spamerem dnia ? ;x

'

Każdy ma swoje marzenia mi się marzy takie coś jak DragonMt2 lub DragonMt2 reaktywacja

Ja projekt robię, tylko ktoś musi mi domenę kupić, opłacam dedyka i już.

Avalon był świetny, ja robię coś pod Avalon właśnie.

1331843419-U556141.png

Opublikowano

Jedna osoba napisala tillian, no ok w miare ale to wszystko juz było ! Ani to global ani nic nie wiem czym sie ludzie podniecaja.

Drugi obiecujacy serwer NeoraMt2, wiele nowosci, serwer ma dodatki kotrych nie ma jeszcze na globalu ogarniety sytem ulepszen, nie przesadzony a mimo to nie doceniany, moze przez słaba reklame.

Nastepny serwer; Other world, syf kompletny, nawet zapowiedzi nie umia zrobic a tez ma paru milosnikow.

Opublikowano

więc tak, forum serwera robię, będzie dostępne pod adresem:

sabath.xaa.pl

już dziś !

Może okazać się to dla Cb. śmieszne ale chciałbym Ci pomóc ;x

1331059428-U215643.gif

Tyle się namęczyłem ;x

kierzek rlz ;333

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...