Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM]Ważne (Multiplayer)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie możecie mi podać wszystkie komendy jakie można wpisywać na multiplayer jako admin (chodzi o serwer przez hamachi i przez multiplayer ściągnięty z minecraft.net co się opcje serwera notatniku zmienia)

Dodatkowo może ktoś wie jak sie give wpisuje które cyfry jakim przedmiotom odpowiadają? no. give 2 <- Kamień

DODATKOWO!

Jak zmienić mape na serwerze

Jak ustawić respa

Jak wpisać zeby mnie zaakceptowało jako admin..

Opublikowano

Siemka piszesz /give nick ip przedmiotu ilosc !! :P

Tu masz liste przedmiotów i nie tylko http://img.burning-b.../itemslistv.png

Komenda Opis Użycie

help lub ? Pokazuje listę dostępnych komend w konsoli lub grze. help

/kick <gracz> Wyrzuca gracza o danym nicku z gry. kick nazwa_gracza

/ban <gracz> Banuje danego gracza na serwerze. ban nazwa_gracza

/pardon <gracz> Zdejmuje bana na gracza o danym nicku na serwerze. pardon nazwa_gracza

/ban-ip <ip> Banuje numer IP. ban-ip 192.168.1.5

/pardon-ip <ip> Zdejmuje bana na IP. pardon-ip 192.168.1.5

/op <gracz> Przyznaje graczowi o podanym nicku uprawnienia operatora. op nazwa_gracza

/deop <gracz> Zdejmuje operatora z gracza o podanym nicku. deop nazwa_Gracza

/tp <gracz1> <gracz2> Teleportuje <gracz1> do dokładnej lokalizacji <gracz2>. tp gracz1 gracz2

/give <gracz> <id> [<num>] Daje <gracz> <num> (domyślnie 1) blok o danej wartości ID <id>. give gracz1 3 64 (gives gracz1 64 bloków ziemi)

/tell <gracz> <wiadomość> Wysyła prywatną wiadomość do <gracz>. tell gracz2 witaj!

/stop Bezpieczne zatrzymanie serwera. stop

/save-all Wymuszenie zapisania świata. save-all

/save-off Zablokowanie auto zapisu świata (przydatne dla skryptów kopii zapasowych). save-off

/save-on Uruchamia ponownie auto zapis świata. save-on

/list Wyświetla listę wszystkich dostępnych w tej chwili graczy na serwerze. list

/say <wiadomość> Wysyła wiadomość do wszystkich graczy. say witaj świecie!

Tu jeszcze ci dam jak skonfigurować server http://pl.minecraftwiki.net/Poradniki/Konfiguracja_serwera

Oto mój NICK -------> PRODZIK

10 *

20 *

30 *

40 *

50 *

60 *

70 Nie Długo

80

90

100

Siemka ludzi proszę wejść na ten link i się zarejestrować w ciągu 2 godzin http://www.mineserv....ejestracja/1129 Ja będę zadowolony i ty :P

Opublikowano

no to jest albo creative albo toomenyitems !!

Jak zmienić mape na serwerze : Wchodzisz w start > potem Uruchom > potem piszesz %appdata% > wchodzisz w .minecraft > klikasz na saves i z net mapkę wklejasz tam !!! > potem wchodzisz w folder z serwem i odpalasz notatnik server propertcjon czy coś takiego i w nazwie świata zamiast world wpisujesz nazwę tej mapki z neta zapisujesz i reset serwa i powinno by już.

Jak ustawić respa: Chodzi ci o spawn ?? jeżeli tak to wchodzisz na serva i wybierasz dany punkt gdzie mają sie odradzać gracze ---> Stajesz na wybranym punkcie i piszesz /serspawn i już ???

Jak wpisać żeby mnie zaakceptowało jako admin : wchodzisz w folder z servem i odpalasz notatnik o nazwie " op" i tam piszesz swój nick i restart serva !!

Oto mój NICK -------> PRODZIK

10 *

20 *

30 *

40 *

50 *

60 *

70 Nie Długo

80

90

100

Siemka ludzi proszę wejść na ten link i się zarejestrować w ciągu 2 godzin http://www.mineserv....ejestracja/1129 Ja będę zadowolony i ty :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...