Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] O co chodzi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio Zmianialem wersje serwer na 1.2.3 (mialem z tym problem) ale po jakims czasie sie udalo lecz w konsoli mi wyskakuje blad odnoscie permissionsex i niewiem co z tym zrobic

13.03 21:36:26 [server] SEVERE at java.lang.Thread.run(Thread.java:722)<br>13.03 21:36:26 [server] SEVERE at uk.co.mdtechnology.automessage.SendMessage.run(SendMessage.java:45)<br>13.03 21:36:26 [server] SEVERE at org.bukkit.craftbukkit.CraftServer.broadcastMessage(CraftServer.java:322)<br>13.03 21:36:26 [server] SEVERE at org.bukkit.craftbukkit.CraftServer.broadcast(CraftServer.java:958)<br>13.03 21:36:26 [server] SEVERE at org.bukkit.craftbukkit.entity.CraftHumanEntity.hasPermission(CraftHumanEntity.java:99)<br>13.03 21:36:26 [server] SEVERE at ru.tehkode.permissions.bukkit.superperms.PermissiblePEX.hasPermission(PermissiblePEX.java:101)<br>13.03 21:36:26 [server] SEVERE at ru.tehkode.permissions.bukkit.superperms.PermissiblePEX.checkPermission(PermissiblePEX.java:112)<br>13.03 21:36:26 [server] SEVERE at org.bukkit.permissions.PermissibleBase.hasPermission(PermissibleBase.java:71)<br>13.03 21:36:26 [server] SEVERE at ru.tehkode.permissions.bukkit.superperms.PermissiblePEX.isPermissionSet(PermissiblePEX.java:199)<br>13.03 21:36:26 [server] SEVERE at ru.tehkode.permissions.bukkit.PermissionsEx.getUser(PermissionsEx.java:157)<br>13.03 21:36:26 [server] SEVERE at ru.tehkode.permissions.bukkit.PermissionsEx.getPermissionManager(PermissionsEx.java:150)<br>13.03 21:36:26 [server] SEVERE java.lang.RuntimeException: Permissions manager is not accessable. Is the PermissionsEx plugin enabled?<br>13.03 21:36:26 [server] SEVERE Exception in thread "Thread-810"<br>13.03 21:36:26 [server] SEVERE at java.lang.Thread.run(Thread.java:722)<br>13.03 21:36:26 [server] SEVERE at uk.co.mdtechnology.automessage.SendMessage.run(SendMessage.java:45)<br>13.03 21:36:26 [server] SEVERE at org.bukkit.craftbukkit.CraftServer.broadcastMessage(CraftServer.java:322)<br>13.03 21:36:26 [server] SEVERE at org.bukkit.craftbukkit.CraftServer.broadcast(CraftServer.java:958)<br>13.03 21:36:26 [server] SEVERE at org.bukkit.craftbukkit.entity.CraftHumanEntity.hasPermission(CraftHumanEntity.java:99)<br>13.03 21:36:26 [server] SEVERE at ru.tehkode.permissions.bukkit.superperms.PermissiblePEX.hasPermission(PermissiblePEX.java:101)<br>13.03 21:36:26 [server] SEVERE at ru.tehkode.permissions.bukkit.superperms.PermissiblePEX.checkPermission(PermissiblePEX.java:109)<br>13.03 21:36:26 [server] SEVERE at ru.tehkode.permissions.bukkit.superperms.PermissiblePEX.performCheck(PermissiblePEX.java:123)<br>13.03 21:36:26 [server] SEVERE at ru.tehkode.permissions.bukkit.PermissionsEx.getUser(PermissionsEx.java:157)<br>13.03 21:36:26 [server] SEVERE at ru.tehkode.permissions.bukkit.PermissionsEx.getPermissionManager(PermissionsEx.java:150)<br>13.03 21:36:26 [server] SEVERE java.lang.RuntimeException: Permissions manager is not accessable. Is the PermissionsEx plugin enabled?

O to moje bledy prosze o pomoc!

Zapraszam na Serwer mc.themine.pl Jedyny taki najlepszy serwer minecraft ! Wersja 1.7.X

Opublikowano

Masz stara wersje PermissioaEx. Myslales moze o aktualizacji pluginow ? :D

okejz.jpg

Nie Bądź Taki !

Zarzuc Plusiora ! - I like it !

Opublikowano

Ja miałem stare pluginy i dalej działają więc nie jestem pewien czy to to ...

Pomogłem? Like?

Opublikowano

Powiem tyle pluginy aktualizowalem przy zminie silnika na 1.2-RO.1 , Wiem sa Chyba wystarczaco nowe :) ale poszperam nad nowsza wersja :D

Zapraszam na Serwer mc.themine.pl Jedyny taki najlepszy serwer minecraft ! Wersja 1.7.X

Opublikowano

Wgraj sobie teraz RO-3 :)

Lepiej się spisuję :)

RO-1 ma lagi przy dużo pluginach i trochę osób a ten jest bardziej "Mobilny " jak czytałem różnice :)

Pomogłem? Like?

Opublikowano

Na craftserve nie ma ro.3 jest ro.2 i mam je i zal bo pisze ze system nie nadaza gdy server jest pusty . Ale to tylko jak robie ./reload :D

A pluginow jest malo bo dzis ogarnialem tego calego nowego bukkita

Opublikowano

Na CraftServer już dawno nie kupiłem serwera bo 3 razy kupiłem tam serwery (2 razy gold to jeszcze dawno i 1 Iron )

I jak wiecie dało sie o trochę zwiększyć ilość slotów ....

Ale nie zrobiłem tego ...

A jak na serwerze było 40 / 40 osób to serwer się wyłanczał .

I tak prawie zawsze lecz przepraszali .

A to był normalny Survival ....

Nie polecam ... I drogo :P

Pomogłem? Like?

Opublikowano

A wogóle to wiadomo kiedy wyjdzie stablina wersja bukkita bo to i laguje i 3/4 pluginow nie ma pod te RO._

To co polecasz, bo ja juz jak server byl na 1.0.0 to chcailem zmienic ale nie ma wspólnika dobrego i nie ma pomyslu :) na jaki host dac ;p

Opublikowano

Nie wiadomo , oglądam to ale nic nie ma :(

Ale ekipa bukkit od kilkunastu godzi nawet nie wiem czy nie powyżej 26 h nie zrobiła ulepszenia i włożyła go ....

Może szykują coś lepszego ? :D

Najbardziej stabilną to jest RO-02 Beta :)

Z craftbukkit :)

Tu macie linka http://dl.bukkit.org/downloads/craftbukkit/

Pomogłem? Like?

Opublikowano

Ta... Oni szukaja o moi gracze musza czekac bo pluginow nie przygotowalem do konca ;/

Ja siedzie na Ro.2

Opublikowano

Ja mam jeden na Ro-2 Beta a dwa na ro 3 ale laguje na ro 3 :(

A do hamachi to już wogóle nie poelcam ....

Ja mam 6 gb ram a idzie jakbym miał 1 gb !

Bo zawszę pierwszę z teamem na hamachi to robię potem na chosting !

Pomogłem? Like?

Opublikowano

Ja też mialem na hamachi ale dawno, a na dedyku mam 3 adminow na 40 slotow i jescze musze szukac :) bo to troche malo i z tego tylko ja sie w miare znam na pluginach :)

Lecz gdy czegosc niewiem to panikuje i na mpc :D

Opublikowano

Ja mam team :)

CzekoCraftTeam :)

Aktualnie planujemy wszystko serwery za niedługo ruszają bo już były kiedyś ale zrobiliśmy restart wszystkiego , całego portalu itp :)

Pomogłem? Like?

Opublikowano

A na jakim hoscie masz?

;/ jetstem na serwerze sam a co 10 min wyskakuje

13.03 23:08:51 [server] WARNING Can't keep up! Did the system time change, or is the server overloaded?

Opublikowano

Tak ale o co może chodzic z tym

13.03 23:08:51 [server] WARNING Can't keep up! Did the system time change, or is the server overloaded?

Na serverze pusto pluginow 10 na krzyż jedynie co to najbardziej bylo jak wklejalem mala budowle

Opublikowano

Możliwe ze masz zle skonfigurowane permissions . Usun folder z permissions i sprawdz czy bedzie dzialalo na czystym.

vvnOp.jpg

Dostałeś bana na ip? Zapraszam:

http://www.mpcforum.pl/topic/528907-tutcyberghost-ukrycie-ip-komputera/

Opublikowano

wgraj inne pluginy... Tylko wgraj ok 15. Maxymalnie... Sciagaj i konfiguruj sobie sam.

okejz.jpg

Nie Bądź Taki !

Zarzuc Plusiora ! - I like it !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...