Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Riven - Zdruzgotany Wygnaniec

KonanPL

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A ja się pytam na grzyb quinty pod AD?Dodatkowe 6 ad nie zmienia praktycznie nic na początku, lepsze są arm pene

Opublikowano

9 dmg to malo dla ciebie w early?

A tak wogule to w tym buildzie nie widze Last whispera najlepszego late game itemu na riven do tego skladanie warmoga i atmasa jest bezsensem

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

chyba 6 a nie 9

6 ad z run + [Pasyw] Runiczny Miecz - Czary Riven ładują jej miecz i powodują że jej następne uderzenie zada 5 / 7 / 9 / 11 / 13 / 15 (+0.5 per bonus attack damage) więcej obrażeń. Riven może przechować aż do 3 ładunków i zużywa tylko 1 ładunek na uderzenie.

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Zaczynać z doranem to głupota.

Zaczynamy Buty + poty.

Po 1 Recall powinniśmy mieć : buty , 2x doran , poty następnie pożeracz i latarnie

KANAŁ YOUTUBE KLIK W OBRAZEK

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jako że gram dosyć sporo rivenką też się wypowiem. Maxowanie skilli dobre, ale tylko w niektórych przypadkach, ciężki lane = maxowanie shielda jako 1;) Build z dupy ;O merce, mallet, maw of malmortius, bt, ga, latarnia / omen - podałem przykładowy build końcowy, ale po kiego chu*a komu ie, warmog, atma o_O

Gold Member

nvm

Opublikowano

Po pierwsze nie składa się ie na rivence, zamiast tego kupuje się frozen malleta.

2ga sprawa to minusy, tarcza jest bardzo fajna, ratuje nie raz życie i daje dość dużo. Nie wiem co to za minus. Bez tarczy na olafa by się nie wygrało.

Stun jest bezprecedensowo genialny, 0,5s wystarczy:< e>w>q>q>q i wychodzi z tego mega harras.

Dlaczego z e zaczynamy? Bo cześć obrażeń albo i wszystkie są na niej redukowane, enemy dostanie więcej dmg niż my.

Druga sprawa to maksowanie skilli, jeżeli gramy na kogoś z dość dużym dmg np. na wukonga czy też olafa, maksujemy pierwsze w potem e.

Nie zaczynamy gry z doranem... buty + 3 poty > 2 dorany (można 1) > buty kończymy > bt > frozen mallet/GA > GA/warmog > atma/madredy.

PS Riven jest świetna, ale łatwa do counterowania. Co do cytatu że jeżeli ktoś ma 3 x runic blade to nie wykorzystuje jest twoim błędem:< 3x q i może normalnie zużyć 3x większy dmg z hita. Nic przy tym nie traci czy użyje hita wcześniej czy później, po prostu nie wolno używać 4tego skilla przed hitem.

League of Legends

Opublikowano

Jezu po co all maksuje q ja tego nw q najprosciej mozna przerwać u niej w świecie gdyż wejdzie nam taki np jax z e i co my zrobimy zmarnujemy q ale cóż to zalezy od was ja osobiscie wole maxowac w potem e i na koniec q . Ale to moje zdanie po co nam atma i infinite nie oplaca sie u niej bardziej bym bral za infi frozena a za atme cos co daje nam kradzież bo jak mamy odrazu krwiopijce to nie oplya sie juz brac infi gdyz 20 kryta tylko mamy z nim . Raczej jak juz robimy pod kryta to tancerzyk jeden styknie infinite frozen cos co daje hp i moze stróża.

Dziękuje moderatorom za ostrzeżenia bez powodu i uzasadnienia :D

Opublikowano

Jezu po co all maksuje q ja tego nw q najprosciej mozna przerwać u niej w świecie gdyż wejdzie nam taki np jax z e i co my zrobimy zmarnujemy q ale cóż to zalezy od was ja osobiscie wole maxowac w potem e i na koniec q . Ale to moje zdanie po co nam atma i infinite nie oplaca sie u niej bardziej bym bral za infi frozena a za atme cos co daje nam kradzież bo jak mamy odrazu krwiopijce to nie oplya sie juz brac infi gdyz 20 kryta tylko mamy z nim . Raczej jak juz robimy pod kryta to tancerzyk jeden styknie infinite frozen cos co daje hp i moze stróża.

O czym Ty do jasnej anielki pierd*lisz ? :O w pierwszym zdaniu nie potrafię nic zrozumieć, bo bezsensowna mieszanka słów razi moje oczy. Q maxujemy przed W gdyż robi większy demejcz a czas stuna i tak się nie zmienia, potem "E" (lub przed na hard lejnie) i jest spoko, nie kminie. Riven to nie jest postać do krytowania, ja bym do sytuacji dodał trinity force ;)

Gold Member

nvm

Opublikowano

up.

usseles item, slow z maleta, a przeliczniki ap robią z riven kosiare. skill t ( pro super hiper ult nie dla noobów) ma przelicznik x100 ap, wiec trinitka to core... ekhm, moze jeszcze kostury bedziecie stackować?

Opublikowano

Infinity na Riven ssie , bo to nie postać pod kryty . Co do maxowania , na pocztkowych lvlach bardziej przydaje się W , które ja zwykle maxuje pierwsze . Jeśli jestem mocno nafeedowany , to nie potrzebuje Warmoga/Frozen Malleta , wystarczy BT i anioł , ale jeżeli mam staty np. 8/5 to składam tego Warmoga .

Opublikowano

isarow wytlumaczyl o co cho w na pierwszych lvl w robi miazgę w jezeli wpadniemy w wroga kombinacja e potem w to duzo zabierze .Również mozna tym dupe sb uratowac stun e i narka gosicu nic nam nie zabierze

Opublikowano

up.

usseles item, slow z maleta, a przeliczniki ap robią z riven kosiare. skill t ( pro super hiper ult nie dla noobów) ma przelicznik x100 ap, wiec trinitka to core... ekhm, moze jeszcze kostury bedziecie stackować?

Pasywka z Trinity? 3x Q + W + E + 2x R - tego nie idzie przeżyć synku :) Maxowanie Q > W ze względu na dmg, nie jeden pros tak mówił, zresztą drogą dedukcji to idzie ogarnąć :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

1/10, ze względu na estetyke, grałes ty kiedys riven? od kiedy doran blade na start? gdzie penetracja? infinity, warmog, atma, rly? runki pod armor pene? kiedy tarcza skaluje sie 1:1? kiedy % penetracja jest przed punktową? W na 2lv? nie lepiej zaczac agresywniej z E, aby nie tracic tyle hp na wymianach?

@up, 3force sredni wybór, nie zawsze bedziesz mial czas na Q aa Q aa Q, ty masz wleciec w adc/apc ma dashu, maxymalnie 2 aa ignite i ulti, i sie wycofac. imo:

buty 3 potki

x2 doran

buty2

brutalizer

krwiopijca

pas na hp

hexdrinker

GA

Mallet

Ostatni szept

paszcza marmortiusa

mamy 300ad+, 150 ress, GA, perma slow, %przebicie, chyba jeden z najlepszy buildów uniwersalnych na topa. ew. mozesz isc sytuacyjnie pod armor/m,ress ale za duzo to nie da ja cie skontruja w early, gdzie zadajesz tons of dmg

Opublikowano

q haha czlowieku wiesz jak q latwo obejsc wystarczy blysk w dobrym momencie i q idzie sie jebać

powiem tak ciekawe czy uda ci sie ogarniętej osobie walnać 3x q np Jax kontra Riven to Jax tu wygrywa dlaczego walka zacznie sie tak Jax z w i q wchodzi w Riven potem E a ty za ten czas bd chciał użyć swojego wymaksowanego q które tylko wzmocni Jaxa e .

Opublikowano

Siemka mogę się wypowiedzieć na temat tej postaci gdyż bardzo często mam okazję widzieć jak gra nią brat oraz sam dość często wybieram ją gdyż banalnie carruje się nią gry :) ma wszystkie przeliczniki z ad i, co lubię w tej postaci najbardziej, nawet prze buildzie bez itemków na tanka wychodzi cało ze starć 1v 3 / 4 bez problemów (na 1400 elo ) zebrałem nią już 4 penty na rankedach a nigdy nie budowałem frozena o.O po co jej hp jak na 2 skille zje adc / ap carry/ zestunuje kogoś pod wieżą / a wszystkie skille ma AOE , na legalu wbijasz się 2 w tfa i to cała filozofia gry, postać idealna przy opanowaniu niekontrowana z powodu mobilności, na dodatek niebanowana ( doprawdy nie wiem dlaczego ) postać zje wszystko :) moj osobisty 2 main tier :)

Edit

1 maxowanie Q jest nieopłacalne... ogarnięci ludzie używają go do doskakiwania lub ucieczki popatrzcie nawet na streemy.

2.. koles up się pyta po co runki na armor pene ? a więc po to żeby na 1 lvlu zjeść offtanka ( którego spotkasz na topie) na kilka hitów.

3. Doran blade na start owszem dlaczego nie ? jeżeli nie gramy przeciwko z czymś z mega harrasem to bardzo lubię kupić.

16k7y4p.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Boze doran na riven chyba trafilem do zlego miejsca na tym forum ; | Buty i 3 potki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...