Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak czyścić konsolę od środka

Nesh

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hey, postanowiłem napisać poradnik na temat, Jak czyścić konsolę od środka nie rozkręcając jej. Forma czyszczenia konsoli tym sposoben potocznie nazywa się Fan Test'em. Czy jest ona bezpieczna? Jak najbardziej. Wykonujemy go co kilka miesięcy, np. ja wykonuję Fan Test w mojej konsoli co 3 miesiące. Pierwsze co to musimy się upewnić, że w konsoli nie ma żadnej płytki. Jeśli jest wyciągamy ją bo może się uszkodzić. Do rzeczy:

1.Odłączamy konsolę od sieci. Wyłączamy konsolę od gniazdka, w wersji FAT należy wyłączyć przyciskiem znajdującym się z tyłu konsoli.

2. Podłączamy na nowo konsolę i przytrzymując przycisk EJECT (przycisk od blu-ray'a, znajduje się obok włącznika), włączamy konsolę. W tej chwili powinniśmy usłyszeć dosyć głośny szum, zabieg będzie trwał około 15 - 30 sekund.

3. Jeśli proces się zakończy, powinna oświecić się czerwona dioda na przycisku włącznika. Wtedy nasza konsola będzie gotowa do użytku i możemy spokojnie wszystko podłączyć.

Porady i wskazówki:

• nie wykonujcie Fan Test'u zbyt często, najlepiej co kilka miesięcy
  • przejedźcie jeszcze odkurzaczem po otworkach, aby pozostały kusz wyeliminować
  • wykonywać zabieg powoli i bezpiecznie, aby nie zrobić głupiego błędu

Tutaj macie filmik ja poprawnie wykonać Fan Test.

W wersji FAT.

http://www.youtube.com/watch?v=JhU4_Rm0GQU

W wersji SLIM.

http://www.youtube.com/watch?v=QRpELCiIYKk

To tyle co mogłem napisać w moim poradniku. Myślę, że pomogłem. Jeśli macie jakiekolwiek pytania, proszę zadawać je w temacie lub mi na PW.

Pozdrawiam, Nesh :)

4916.jpg

PSP 3004 SLIM 4GB + PSP 1004 STREET 4GB

46974.png

PS3 SLIM 320GB + 2x DUALSHOCK 3 + 2x KONTROLER MOVE + SHARPSHOOTER + KIEROWNICA LOGITECH DRIVING FORCE EX

Opublikowano

Zapomniałeś dodać że nie wszystkie modele mają taką opcje, dokładnie chodzi mi o starsze faty pierwszej generacji oraz że przy pierwszym takim czyszczeniu o ile konsola nigdy nie była jeszcze czyszczona w żaden sposób najlepiej to robić przy otwartym oknie albo na balkonie no chyba że ktoś ma zamiar po czyszczeniu specjalnie odpalać odkurzacz i zabierać się za sprzątanie pokoju

819531478353821175209.gif

Opublikowano

świetnie że coś takiego zrobiłeś, ładnie i estetycznie :) duży plus. poprawiłem nazwę tematu ;)

fs_overall.png

Opublikowano

Skoro wszystkim się tak ładnie podoba, to może podepniecie? Pozdrawiam :)

4916.jpg

46974.png

PS3 SLIM 320GB + 2x DUALSHOCK 3 + 2x KONTROLER MOVE + SHARPSHOOTER + KIEROWNICA LOGITECH DRIVING FORCE EX

Opublikowano

Nesh,dodaj ten filmik dla niekumatych :)

Już :)

4916.jpg

46974.png

Opublikowano

jak coś podpinamy, to jest to ważny temat typu spis poradników, z pojedynczymi tematami raczej tak się nie robi ;)

fs_overall.png

Opublikowano

jak coś podpinamy, to jest to ważny temat typu spis poradników, z pojedynczymi tematami raczej tak się nie robi ;)

Szkoda :(

//Spam

~Marselo

4916.jpg

46974.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...