Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy dysk = Problem :(

michci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wymieniłem dysk z 500 GB na 750 GB ponieważ tamten został rozwalony przez wirusa. OK wymieniłem na nowy 2 tygodnie i nagle jakiś dziwny dźwięk słyszę i nagle komputer mi się ścina. Od tamtego czasu ten problem nie ustaje. Dzisiaj rozkręciłem go i dysk twardy był gorący jak nie wiem co.

Prosił bym o szybką i dobrą pomoc ponieważ nie wiem czy to jest spowodowane przez przegrzewanie się czy przez coś innego.

Piszę to na laptopie, a całego składu swojego kompa nie pamiętam

Procesor: AMD Athlon II X2 250
Zasilasz: 420 W
Dysk Twardy (tylko GB): 750 GB

Mam nadzieję, że te informacje które podałem wystarczą. Ten kto pomoże dostanie "like" i "5* w profilu" !

Opublikowano

nie wystarczą , oddaj do serwisu skoro nowy musi być na gwarancji

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Sorka, rzeczywiście, nie za bardzo wiedziałem co piszę :(

Nie interesowałem się tym w sumie :(

A co do dźwięku- mam taki sam i wywnioskowałem, że wywołują ję BS.

Opublikowano

nie ma żadnych igieł w dyskach i też głowica nawet nie dotyka w żaden sposób powierzchni dysku w czasie jego działania to nie pisz głupot

dźwięk jest objawem skoku głowicy usiłującej odczytać/ominąć sektor uszkodzony na dysku, czasem jest to po prostu wynik niewłaściwego formatowania dysku zwłaszcza na nowych dyskach

dla przypomnienia, zapis nie jest prowadzony spiralnie tylko od środka dysku na zewnątrz ( radialnie tak jak sektory np na stadionach ) dlatego takie odgłosy stukania głowicy

żaden wirus nie może uszkodzić dysku ! co najwyżej zapisał się w tablicy partycji i wystarczyło ją tylko odświeżyć albo odnowić dowolnym programem, większość antywirusów to robi bez problemu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

a czym to ma się różnić laptop od komputera ? tak samo można i nie trzeba tak koniecznie, dla formatowania sterowniki nie potrzebne

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...