Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dyskusja Kontra Morgana

Persu

Rekomendowane odpowiedzi

Odkrywca
Opublikowano

ja kazda morgane zawsze jezdze ahri :D

wydaje mi sie ze ahri dobrze zlozona i z runami da sb rade z morgana :D

Opublikowano

i tak najlepsza kontrą na castera jest Talon. Morgana złoży się na jedno combo. A tak ogolnie to ją harrasuj, aż zmarnuje całą manę na tarcze i reszte, i wtedy jedno combo starczy

Opublikowano

Ktoś kto mówi, że Swain kontruje Morgane, to albo nie grał przeciwko mocnej Morganie, albo pomylił champy. Swain nie jest w stanie zestunować Morgany. Veigar i haras do 50% hp jak to ktoś powiedział... Taaaa, popatrz teraz na pasyw Morgany i jej W :) Według moich doświadczeń świetną kontrą na nią jest Ahri - dobrze zbudowana jest w stanie zrobić ciekawy atak :) A jaki to trzeba samemu pomyśleć. Dla mnie najlepszą kontrą na Morganę jest ona sama, tj. grasz nią, sprawdzasz co się z czym je a potem wykorzystujesz to przeciwko niej na innym casterze. Niestety, Talon kontruje każdego AP nie potrafiącego sobie z nim poradzić. Tylko że Talon nie daje przyjemności z gry wg mnie... Kennen kontruje, ale fajnie jeśli ktoś ma ogarniętą grę nim na 3 stuny, jeżeli nie to przynajmniej 2 (jak ktoś twierdzi że jest pro kennen i robi stuna w 2sekundy to jest naprawdę słaby i lubię takich na rankedach :D) Dobre użycie pasywnego W + Q, wtedy zapewne Morgana rzuci tarczę, którą znaki burzy spokojnie przeczekają, potem już tylko pierwszy drugi stun z użyciem ulti i 3 z powtórzeniem comba, morgana nie ma szans. Aaa no i bardzo lubię jak są takie "pro" morgany maksujące E przeciw kennenowi/ahri :D Brandem nie wiem, czy dobrze umiem grać, ale tylko fizz mi kontruje tą postać, przeciwko morganie spisuje się bardzo ciekawie :) Podsumowując to cassiopeia to jeden z najlepszych counter picków na morganę wg mnie. Pozdro panowie.

Edit:

Lux - taaa yhym so op counter pick. Po prostu bomba. Jaka by lux nie była to ciężko bardzo skontrować morganę.

Malza - ogarnięta morgana nie da na siebie rzucić jakiejkolwiek kombinacji od niego, jedynie pojedyncze skille.

Vayne - bitch, please... "uderzy w ścianę" taaaaa to na jakiej mapie ty grasz że masz ściany na midzie? Bo na pewno pod turreta mnie vayne nie popchniesz, a nawet jeśli to mnie tam nie uderzysz bo q + w + turret i spokojny kill.

Fizz - przy dobrym układzie to i on nie da rady :D Obronimy się przed ulti ^^

Specjalista
Opublikowano

Vayne - bitch, please... "uderzy w ścianę" taaaaa to na jakiej mapie ty grasz że masz ściany na midzie? Bo na pewno pod turreta mnie vayne nie popchniesz

a przyszło d główki że masz tam krzaki i tam są ściany, w lolu wszędzie są jakieś przeszkody, a to o to chodzi

nie musze jej stunować wystarczy że odpchnę ją

przykładowo ona pushuje turreta a ja zachodze ja od tylu, ona ucieka, ja ja popycham w strone turreta i ładuję jak szmate

ulti odpalam jak turret jej zjedzie ochronkę i po niej :) ew jak ma flesha to użyję ignita :)

pomogłem? wejdź tu i kliknij: pajacyk.pl

jak nie to też kliknij

Moderatorze!

Codziennie z głodu ginie jeden troll, nie bądź obojętny i już dziś nakarm trolla warnem :)

Opublikowano

Mnie najczęściej kontrolują głównie AD, bo przeciwko AP to Morgana ma tą swoją tarczkę - mając blue spamujemy plamami i tarczami i jesteśmy nieśmiertelni. Za to przed AD nie ma żadnej praktycznie obrony i to jest ta pięta achillesowa Morgany...

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty

Opublikowano

Widze że ludzie , mający 100 wygranych na nordic wymyślają nowe kontry na morgane hhehe :D ,Ogarnieta morgana na midzie to sieke robi na midzie , jak są takie ogary po 100 wgranych raczej nic nie zrobią ;]

Opublikowano

Vlad.Moze unikac jej klatek za pomocą skilla 'w', leczy się.

Zgodze sie z toba

Vlad moze unikac skilli morgany, poprostu ma na nie wyjebane dzieki swojemu W.

Heal z skilla 'W' nie jest zbyt duzy na poczatku... wiec lepiej uzywac go do uciekania etc.. a nie robic za drobne cc..

Prawde mowiac, nigdy nie przegrałem mida Vlad vs morg.

• 2 lata później...
Opublikowano

Vlad.Moze unikac jej klatek za pomocą skilla 'w', leczy się.

dysmózgia. szkoda tylko że vlad używając w traci 25%? aktualnego hp.. btw. fajnie że leczy sie z  w a nie z q.

Opublikowano

dysmózgia. szkoda tylko że vlad używając w traci 25%? aktualnego hp.. btw. fajnie że leczy sie z  w a nie z q.

Właśnie odpowiedziałeś na wiadomości z 2012 roku. Temat niepotrzebnie odświeżony. 

Opublikowano

Dalny przestancie odswiezac temat z 2012 roku.. zamknac to

@topic

Emm mysle ze Veigar jest op

Pomoglem? Daj like:) Nic nie stracisz:)
Dzisiaj startuje moj serwer,link na dole godzina 17;00 1 Osoba VIP:)

http://www.mpcforum.pl/topic/1043844-zapowiedz-spolszczone-mcmmo-frakcje-skrypt-na-drop-1-osoba-wygrywa-vipa-duzo-skryptow-wszystko-dopracowane-zapraszamy/#entry8821556-Wyraz swoja opinie:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...