Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Mapa V2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Mam do was pytanie . Jak zrobić daną mapę V2 . Tzn Chciałbym na swoim serwerze zrobić Ognistą Ziemię V2 , jak to zrobić , może ktoś wytłumaczyć krok po kroku ? Za odp. Daje lajki

Administrator Serwera Pantheons

Opublikowano

• Skopiować mapę po stronie serwera i klienta, wszędzie zmienić nazwę tej skopiowanej mapy lub dodać cyfrę np.2.
  • Dodać do mapindex po stronie serwera wpis dot. tej skopiowanej mapy i nadać odpowiednie ID jakie jest wolne.
  • Dodać do atlasinfo.txt, który jest po stronie klienta według innych wpisów tą skopiowaną mapę.
  • Dodać ID z mapindex nowej mapy do configów channeli.
  • Zmienić kordy tej mapy po stronie serwera w Setting.txt w katalogu odpowiadającym skopiowanej mapie.

Opublikowano

@UP

Tylko na serwerze skopiować ją, w cliencie nie trzeba =). Dodać do INDEX'u , regen zmienić na swoje =).. (tzn. mobki zmienić)

Opublikowano

A teraz inne pytanie , mam wgrane game99 , i gdy wpisuję /warp zeby tepnąć się do Katakumb to nie działą ;x warpy biorę z settings.txt .Wgl na żadną mapę mnie nie tepa za pomocą /warp , a w pierścieniu działają np. grota , m1 etc.

Opublikowano

A teraz inne pytanie , mam wgrane game99 , i gdy wpisuję /warp zeby tepnąć się do Katakumb to nie działą ;x warpy biorę z settings.txt .Wgl na żadną mapę mnie nie tepa za pomocą /warp , a w pierścieniu działają np. grota , m1 etc.

A wpisujesz kordy bez dwóch zer na końcu ?

Przykład, w setting.txt kordy masz - 111100 111100

To, żeby się tam przenieść, wpisujesz : /warp 1111 1111

@EDIT

`SkaCzuS. szybszy =)

Opublikowano

A może ktoś podesłać pliki do Katakumb ? Na serwer ..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...