Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podkręcalnia

Quazu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

edek@ taktowanie pamięci obniż <3 bo dalej nie poleci. Ja zwiększasz FSB to pamięć też się przecież podkręca. Zmień na 800mhz pamięć to z podniesionym fsb ci wyjdzie tyle ile ma fabrycznie. BSODy masz właśnie bo pamięć przetaktowana. Na wodnym takie wyniki to bardzo słabo.

My minions mwaahahahaha :>

Opublikowano

hmmmmmm ja mam pytanie

czy tego procka da sie podkrecic

karta graficzna: GAINWARD GEFORCE with CUDA 9800 GT 1GB DDR3 256bit

pamiec ram: Pamięć RAM Kingston DDR3 2x 8 GB

chłodzenie: Zestaw SE WaterCooler Compact

dysk : OCZ Summit 250GB 220 MB/s 200 MB/s 128MB Cache

nagrywarka : BLU-RAY LG x4 USB BE06LU10

zasilacz : POTĘGA MODECOM VOLCANO EXTREME 1000W

rocesor : 4 x 2,5 ghb athlon ale dalej nie wiem nie moge sie doczytac

nie znam sie na tym i prosze o odp

1374132184-U48159.png

Sygna by Cristiano

Opublikowano

oO masz chłodzenie wodą i nieznasz się na podkręcaniu? To poco ci one? Nieszkoda kasy było? Oo Czy napisałeś posta żeby sie kompem pochwalić (bo maszynka niezła :P)? xD

Opublikowano

RMCF1902 albo masz nazwisko Kulczyk albo lecisz w chuja. 2x8gb ddr3 1333mhz kosztuje około 13k <3.... I na dodatek grafa chujowa do takiego zestawu... Widać że na pałę kopiowałeś z jakiejś stronki i na dodatek się na tym nie znasz :P...

Opublikowano
oO masz chłodzenie wodą i nieznasz się na podkręcaniu? To poco ci one? Nieszkoda kasy było? Oo Czy napisałeś posta żeby sie kompem pochwalić (bo maszynka niezła :P)? xD

no to jak jesteś kolego taki kozaczek w podkręcaniu to proszę podaj co i jak poustawiać by wycisnąć więcej - napisz jakąś poradę a nie że się nie znam itp - jak bym się nie znał to bym się nie zabierał - wiem że nie osiągnąłem zajebistego wyniku ale jestem w trakcie więc komentarze tego typu pozostaw dla siebie - pseudo kozaczków widziałem i to co naprawdę potrafią to żenada!!

taktowanie pamięci mam zmienione tak jak trzeba - wina chyba bardziej po stronie kart : dźwiękowej i tv sat bo po ich wyjęciu wszystko śmiga niby dobrze - po przekraczaniu granicy 3,6 bez tych kart sypią mi się kontrolery dysków twardych wiec znowu nie wiem w czym leży problem - kręciliśmy z kumplem jego zestawik o bardzo podobnym zestawieniu (procek identyczny i moje chłodzenie) ale na pamięciach ocz i płycie gigabyte i stabilnie chodzi na 3,6 - na dniach zabiorę do niego swoje pamiątki i procka - potestuję i zobaczę - jak pójdzie i będzie chodziło stabilnie to zmieniam płytę!

RMCF1902 - hahaha nie mógł się doczytać procesora no tak zdjąłeś pewnie z niego blok wodny po to by to napisać i temu się nie dało odczytać - kurwa dobre - a jaką masz płytę główną do tego zestawu - pewnie też nie mogłeś doczytać - bo kurwa się na tym nie znasz pozerze jeb.... pisałeś co popadnie z jakiejś stronki i nie wiedziałeś co z czy działa - hahaha - żenada

... jestem jaki jestem - piszę jak piszę - mam gdzieś 5* - nie lubisz mnie to twój problem - jesteś nieudacznikiem wyżyj się i daj mi negatywa ...

GM cieszysz się z 5% - najpierw przeczytaj czym jest spam a potem nagradzaj bucu jeden

Opublikowano

A zwiększałeś napięcie na FSB, chipsecie i north? Jak nie to od tego ci się może sypać. Ja na 3,2ghz mam +0,1 do wszystkiego.

Opublikowano
Edek geniuszu kurwa niemowilem do Ciebie tylko do Pana up czyt. RMCF1902 =.=

jeśli tak to bardzo przepraszam! ja tez mam chłodzenie wodne i myślałem że to do mnie - jeszcze raz sorki!

co do kręcenia - napięcia mam podbite - fsb +0,1 / dimm voltage +0.1 / cpu z 1.32500V na 1.33125V a sypie się - dodam że u mego zioma poustawiałem tak samo i kręci się lepiej!

edit@

tak na szybkiego - zmiana biosu na najnowszy i zamiana kart audigy 4 z tunerem tv sat - komputerek śmiga jak na razie na 3.4 bez najmniejszego bólu - jak się nie wywali to oczywiście lecimy wyżej !!!!

... jestem jaki jestem - piszę jak piszę - mam gdzieś 5* - nie lubisz mnie to twój problem - jesteś nieudacznikiem wyżyj się i daj mi negatywa ...

GM cieszysz się z 5% - najpierw przeczytaj czym jest spam a potem nagradzaj bucu jeden

Admin Cienia
Opublikowano

Ale wyczyn, :P procki z serii "Q6600" da się podkręcać najbardziej ze wszystkich, to jest znane jak google. ;]

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

No potencjał to ma ten procek ;3 Ale tylko te revision G0 bo te wcześniejsze to masakra :/ Grzeją się strasznie.

Opublikowano

wiem że Q6600 podkręca się bardzo dobrze ale ja walczę jak na razie z E6600 (intel core 2 duo) i teraz ustawiłem go na 3.6 lecą testy i jak na razie wszystko oki

Opublikowano

nie wiem o co abardzo wam chodzi

to co napisalem to spisywalem z takiej karty ktora dostalem jak kupowalem kompa a niestety troche sie rozmazalo i moglem pare literek poprzekrecac

a dokladnie jak kupowal mi kolega bo on sie na tym zna ale powiedzial ze sie za podkrecanie u mnie nie wezmie bo jak cos spierdoli to nie odkupi mi sprzetu i zebym zrobil to sam

pytalem tylko czy da sie to tylko podkrecic

raczej was nie powinno obchodzic jak mam na nazwisko;p

1374132184-U48159.png

Sygna by Cristiano

Opublikowano

RMCF1902 tak czy siak ujowa ta grafa do tego kompa.... GeForce 9xxx to trupki :P O ile masz tego kompa w co wątpię to musiał byś mieć nvidia GTX2xx minimum :P

Opublikowano

nie ja to skladalem tylko kolega

a prowizje sobie dosc spora wziala za to

moze wcisna mi jakis kit bo wie ze sie nie znam nie wiem tylko sie pytam ja nawet nie zagladam do komputera do srodka

a co i jak wyglada to juz wogole ;p

jedni sie znaja na kompach a inni na czym innym np. sport ja naleze do tych drugich ;p

1374132184-U48159.png

Sygna by Cristiano

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...