Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ujemny bilans...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo..

Nie raz spotkam się z tekstem " żeby schudnąć to podstawa to " ujemny bilans kaloryczny ", ...

Przecież jak w dzień wchłonę około 1200 kalorii to przecież nie ma szans tego spalić, 20 min na rowerku stacjonarnym + HIIT to około 300 kalorii...

Nawet samym bieganiem * chodź nie biegam, nie da się spalić 1200 kalorii wciągu 40 min...

@ jw... 2 raz. Jeśli chce schudnąć to bilans kaloryczny muszę mieć ujemny, np gdy wchłonę 1500 kalorii do ciała to muszę to spalić albo więcej. przecież nie jest łatwo spalić 1500 kalorii rowerek a nawet biegiem.

Ja tak to rozumiem. źle zrozumiałem czy jak?

nieregulaminowa sygna

Weteran
Opublikowano

2000 kalorii to taki podstawa dziennego spożycia..

Musisz jeść tak, aby być najedzonym i jednocześnie spożyć jak najmniej kalorii.

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Powiedzmy zebys utrzymywal swoja stala wage

dziennie zjadales 3k kalorii

a gdy bedziesz mial diete i dziennie

powiedzmy Ci wyjdzie ze bedziesz zjadal

2500-800kcal. + aeroby,cardio

biegnie,rowerek i inne duperele

bedzie waga szla w dol

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

Idź pograj w nogę albo kosza przez 5-6h i spalisz.

"No bird soars too high, if he soars with his own wings" 

Opublikowano

Jak 1900 kcal to na same czyności związane z ogrzaniem organizmu itp (ogólnie do samego życia) reszta to zapas na wysiłek wzrost w młodym wieku.

Opublikowano

To powiedzmy , 10:50 bułka ( ser szynka pomidor masło sałata jakiś sos ) w sql , obiad to po 14 : Ziemniaki z mięsem i z sałatą . Do 18 to małe posiłki, np, kanapki / owoce .

Takie coś wystarczy ? a później 20 min HIIT rowerkiem, 30 sek maks , 1 mim norm jazdy,.

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

nom około 2k kalorii to spala się w ciagu dnia siedząc przed telewizorem. Jedz więcej warzyw i owoców niż miecha i troche wagi zrzucisz napewno. No i broń pobrze jakieś Kebaby itp.

Opublikowano

@suffi

eee przez "grać" rozumiesz normalne mecze czy w niemca? bo w niemca raczej nie spali dużo, a grać 5 godzin to nie wytrzyma ;o

@top

tja, ale jak zaczniesz dostarczać coraz mniej kcal + ćwiczenia to organizm będzie spalał tłuszcz żeby wytworzyć energie = chudnięcie :D

ae1d1005fe.png

Opublikowano

Up ten proces zachodzi dopiero po wykorzystaniu wszystkich zasobu glikogenu, dopiero następnie spalany jest tłuszcz. Taki proces zachodzi mniej więcej po 30 min wysiłku fizycznego...

Opublikowano

Właśnie chodzi mi o utratę wagi, i połączyłem HIIT + rowerek stacjonarny, niby zadyszka jest ale wytrzymuję i właśnie chciałem sobie ustawić plan ..

10:50 ( zawsze ) ,śniadanie .

Po 14 ( zawsze bo o tej oprze kończę ) obiad

Do 17/18 małe przekąski , owoce np jabłko , winogrona , mandarynki, banan, + jakaś herbatka ew kawa rozpuszczana + 2/3 kanapki żebym głodu nie odczuwał.

Po 18 HIIT na rowerku, ew gdy będę miał czas to pompki + przysiady

Po ćwiczeniu 0 jedzenia, ew woda nie gazowana.

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Śniadanie rano powinieneś jeść żeby mieć energie na cały dzień, najlepiej jakieś weglowodany- płatki, owsianka itp

Za mało posiłków dziennie, jedz mniej ale częściej, pobudzisz tym metabolizm i uzyskasz lepsze efekty.

Banan ma dużo kcal :D

Tak na boku, ziomek który przepłynął kanał La mansz (nie wiem jak sie pisze) miał dietę bananową i schudł coś koło 5 kg po przepłynięciu. Coś koło 14 godzin płyną chyba xD to jest dopiero redukcja!!!

Opublikowano

Wiem właśnie chyba że za mało, zobaczę jutro jak się będę czuł... wgl. ciekawi mnie czy HIIT na rowerku coś pomoże ...

Gdy będę się stosował do tej diety + co 2 dni HIIT na rowerku, bo pomiędzy nimi np w poniedziałek i środa HIIT a w wtorek i czwartek normalna jazda po 30-40 min

nieregulaminowa sygna

Weteran
Opublikowano

Ty chcesz, aby ktoś podał ci konkretny plan co masz robić.

A to trzeba dla każdego dopasować indywidualnie..nie ma reguły dla tego.

Jedyne co ci mogę polecić, aby mieć zdrową i odpowiednią dietę to konsultacja z dobrym dietetykiem.

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Wez idz pograj w pile przez 3h + jakies 1500kalori dziennie i szybko schudniesz:)

RaVneS - najgorszy mod ever. Tylko życzyć szybkiego odejscia na emeryture :).

Trolling/hejting moim Graalem. Feed the troll!

Opublikowano

Ty chcesz, aby ktoś podał ci konkretny plan co masz robić.

A to trzeba dla każdego dopasować indywidualnie..nie ma reguły dla tego.

Jedyne co ci mogę polecić, aby mieć zdrową i odpowiednią dietę to konsultacja z dobrym dietetykiem.

Nie pisałem nawet takiego czegoś żeby ktoś mi ułożył -_-

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

1. Śniadanie o 6-7 rano to podstawa.

2. Jedz lżejsze obiady, a nie mięso i ziemniaki.

3. Jedz częściej, ale w małych ilościach (np. 5 posiłków dziennie - śniadanie, 2 śniadanie, lekki obiad, podwieczorek, kolacja)

4. Nie kładź tyle dodatków na chleb, wystarczy zwykłe masło + sałata, rzodkiewka, ogórek.

5. Uprawiaj przed szkołą, pracą, czymkolwiek co robisz, jogging co najmniej 20 minut.

6. Wieczorem rób to co robisz teraz.

Opublikowano

Kurcze, ale ja nie należę do ludzi co wstaję 30 min wcześniej żeby zjeść płatki z mlekiem albo jajko, a też mamy nie będę prosił żeby wstawała wcześniej i mi zagotowała... przecież to głupie.

Tak samo z ćwiczeniami przed szkołą, ... nielogiczne, mam cały czas na 7:30 a 2 dni na 7, więc muszę albo o 6:20 wstawać albo o 5:40... i mam jeszcze o 25 min wcześniej wstawać żeby zrobić 20 min na rowerku a później śmierdzieć w szkole ?:D

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Jezu, ale ty płaczesz. Ja muszę codziennie wstać o 6.00, żeby zdążyć na autobus ( i przy tym zjeść, ogarnąć się ), który jest o 6.50

Opublikowano

No wiesz ja muszę 2 razy po 5:40, a nieraz cały tydzień, zależy jak busy jeżdżą... ew mogę zjeść z 2 kromki chleba po obudzeniu się...

Ale ćwiczenia z rana ? choćbym chciał to nie mogę, spocony do szkoły nie pojade...

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Ja nic nie muszę robić. Dziennie spożywam min 2500 kalori. Teraz przez to że jest zimno nawet się z domu nie ruszam, cały czas przy TV i kompie a mam prawie niedowage. 18,9 BMI.

Opublikowano

http://potreningu.pl...ulatory/kalorie

Wklej mi później wszystko i oblicz ile potrzebujesz kalorii.

Nastepnie robisz diete kilkaset kalorii ujemnych + aeroby i sukces - znawcy odchudzania.

edit:L

Ja nic nie muszę robić. Dziennie spożywam min 2500 kalori. Teraz przez to że jest zimno nawet się z domu nie ruszam, cały czas przy TV i kompie a mam prawie niedowage. 18,9 BMI.

kogo obchodzi twoja historia?

Chłopak prosi o poradę to mu jądaj a nie sie chwalisz, że leżysz do góry chujem i same flaki zamiast mięsni. :angry:

donGURULusku

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...