Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] Sekret Minecraft-odkryty?

Lenord

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W jednym z wywiadów, Notch został zapytany, czy istnieje jakiś sekret w grze, który nie został jeszcze odkryty. Odpowiedź wstrząsnęła Minecraftową społecznością. Były deweloper powiedział, że owszem, istnieje coś takiego, jednak jest to bardzo drobny „easter egg”. Ta jedna wypowiedź wywołała lawinę emailów i twittów zalewających twórcę gry Minecraft. Rozpoczęły się poszukiwania. Po kilku dniach sprawa stała się jasna – istnieje szansa, 1 na 10000, że logo Minecrafta w menu gry ulegnie drobnej zmianie – literki „e” i „c” zamieniają się miejscami i w rezultacie otrzymamy logo MINCERAFT. Notch, zaraz po zdemaskowaniu, przyznał, że trudno jest ukryć cokolwiek przed graczami. Zawsze po wydaniu nowszej wersji, społeczność znajduje w parę godzin każdy sekret schowany przez wydawców. Dlatego też był wyjątkowo zadowolony, że od wydania wersji 1.9, do teraz, nikt nie odkrył tego małego „easter egga”.

Napis wygląda tak:

1331467630-U268732.png

Nie jest to nic spektakularnego, jednak trzeba przyznać, że Notchowi w końcu udało się schować coś na dłużej przed społecznością Minceraft. Kto wie, może istnieje jeszcze więcej takich niespodzianek?

Źródło:

Craftsite

Opublikowano

Ja mam normalny napis.

xpib.jpg

Edit:

Tak wgl, włączam i wyłączałem MC z 60 razy wciągu godziny, bo już od rana wiedziałem o tym.

Ani razu mi nie wyskoczyło :)

Opublikowano

Eh, nice :)

nie spodziewał bym się tego ;P

kapotka troszku ze nic sie nie dostaje za to ;S

przecież można zmienić sobie logo gry i napisać ze sie ma Easter Egga :)

6ydVTxs.jpg

Opublikowano

Ja bym tego nie zauważył, gdyby mi się tak wygenerowało :O Nawet na screenie szybko przeczytałem "MINECRAFT" dopiero po kilku sekundach ogarnąłem xD

3t6EGVz.png

Bywalec
Opublikowano

No rzeczywiście. nice dobre to było. Ja miałem tak kilka razy, ale nie popatrzałem dokładnie, myślałem, że to coś z modem (bo ich dużo miałem) czy coś takiego.

Dzięki, że to udostępniłeś, ciekawe co nowego Mojang nam jeszcze wymyśli.

5jJNSGS.png

Opublikowano

Od razu po przeczytaniu tego, zacząłem myśleć, czy przypadkiem mi się to nie przytrafiło i nie zwróciłem na to po prostu uwagi. :D

DBY2M.png

exMPC Media Team exGold MemberexModerator

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...