Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Cięcie się MC i powolnie ładowanie chunków.

GDA™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , ostatnio mam lagi w mine crafcie oraz powoli ładują się chunki . ;/ Nie wiem co zrobić nie miałem tak a tu nagle ostatnio .. ;/ wiecie może co zrobić. ? komputer mam dosyć dobry łącze interentowe też. Bd lajki . .:D

sygnawv.png
Opublikowano

Polecam zmienić opcje w minecrafcie na mniej wymagające też tak miałem a komputer mam mega dobry. Zostaje Ci też przeinstalować minecrafta czyli z foldery appdata usuń .minecraft i pobierz na nowo i zaktualizuj i powinno pomóc mi osobiście pomogło.

Opublikowano

Z mojej strony mogę Ci polecić zainstalowanie moda o nazwie OptiFine, na Twoją wersję Minecraft'a. Pozwali Ci on na dokładniejsze skonfigurowanie Minecraft'a, dzięki czemu zyskasz parę dodatkowych FPS'ów.

Możesz również spróbować odciążyć swój komputer. Wyłącz wszystkie zbędne programy, zeskanuj cały komputer antywirusem w poszukiwaniu wirusów, które mogą spowalniać Twój komputer.

Zainstaluj program CCleaner, pomoże Ci on w pozbyciu się zbędnych plikóworaz błędów.

Dodatkowo możesz zainstalować program o nazwie GameBooster. Dzięki niemu wyciśniesz ze swojego komputera maksimum wydajności.

Jeśli zastosujesz się do powyższego procesu Minecraft będzie na pewno działał szybciej ;)

1294477714-U1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...