Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Optifine + McPatcher + Modloader = black screen

MrDadosz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Gdy wgram optifine, mcpatcher, modloader to gdy włączę minecrafta jest czarne tło. Próbowałem wgrywać od nowa mody kilka razy, dalej to samo. McPatcher sam usunął META-INF, wrzuciłem modloadera. Okej, włączam, działa. Wyłączam grę w wrzucam OptiFine - czarny ekran, nawet błędu nie ma. Proszę o pomoc. Wszystko jest na 1.2.3.

Opublikowano

Mc Patcher z Optifine ... Świat OSZALAŁ

Optifine działa jak mc patcher tylko lepiej bo usuwa lagi

Poprostu nie wgrywaj Mc patchera....

Opublikowano

Okej, działa. A można coś zrobić, aby Optifine działał z Water Shader? Wgrałem, to zamiast wody jest ciemniejsze miejsce, wygladające jak bez wody :P Zauważyłem, że optifine i Water Shader mają 2 pliki o takiej samej nazwie.

Opublikowano

Hmmm...

Jaką masz kartę graficzną?

Niekompatybilny z kartami:

ATI X1200 i starsze

Mobile Intel® 4 Series Express Chipset Family i starsze

Może pomoże:

http://www.minecraftforum.net/topic/542215-123-water-shader-alpha-v5a/page__st__5920__p__13393731#entry13393731

lub

wyłącz OpenGL w ustawieniach wideo

---

Opublikowano

Ati Radeon HD 5650. Właśnie pobierałem z linku powyżej. Działa, bez optifine, ale trochę muli... Poza tym optifine ma ciekawe opcje. Da się wgrać to z optifine?

Opublikowano

siema, ja też mam tą samą kartę graficzną i potrzebuję połączyć mc patcher z optifine bo na mcpatcherze textury lepiej chodzą (na niektórych nie ma textur jak mam optifine) a optifine zwiększa wydajność.

edit:

tu jest rozwiązanie ale mi na 1.2.3 nie chce działać więc jak ktoś chce to narazie na 1.1 działa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...