Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Na luda czy absy ?

cycubramkarz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie. Gram wojem body 78lv skille wysokie. Niedlugo planuje kupic eq do pvp i stad moje pytanie - lepsze cos na luda czy absy na miecze/2reke etc ?

Za duża.

By pegas10

Opublikowano

Na Bodego radze Ci kupić: kolce, buty, wisior po 15% miecze.

BM i Szaman Dragon: hełm i bransoletka po 10-15% magia.

Moim zdaniem lepsze są absy do pvp.

Na wojny gildii, bądź wyprawy na wrogie królestwa

Lepsze w tedy są % na ludzi

Nie muszę mówić z jakich powodów. ;)

1343548143-U383429.png
ExKid FanART | Gold Member | ExMentor | ExMMT Recenzent | ProUser | Postmarker | Blue Member | Random 2k11!

Wszystko O Mnie:

Mój Fanpage:
https://www.facebook.com/Majken.Majki

Moje kawałki na YouTubie:

http://www.youtube.com/user/tvMajken/videos

Galerie:

- Moje Dema na YouTube
- Zwykła galeria Teksty/Dissy
Staż na Forum:
Wygrane Pojedynki - 128
Przegrane Pojedynki - 47
Remisy - 6
Tutoriale:
Mam ich 10 znajdziecie wszystkie na profilu.
Dziękuje że zaglądacie do działu: Pojedynki

Opublikowano

@up mam wlasnie w nimfie juz 10 na luda i planowałem kupic tez w przyszlosci w zelaku własnie. Czyli jakbym miał w zelaku i w mojej nimfie na luda (20) reszta absy (~40-50%) to by było git ? :)

Za duża.

By pegas10

Opublikowano

kup tak

-miecz-ludzie

-helm-ludzie/magia

-zbroja-hp+abs

-buty-hp+abs lub abs+kryt

-naszyjnik-tak jak buty

-kolce-abs/ludzie

-branza-ludzie+hp jak sie uda to jeszcze magia a jak srebrna to ludzie + magia

-tarcza nno+ludzie no i jak sie uda to sila

Opublikowano

Tak, tak - tak mu tłumacz to chłopina nie będzie wiedział co robić.

Luknij tut: http://www.mpcforum.pl/topic/578564-tutorial-opis-eq-i-abs-pod-pvp-i-grote/

Co pro po nimfy 10ludzie i żelka 10 ludzie to bardzo dobry wybór ;)

Oczywiście lepszy bojowy ale nie każdego stać.

1343548143-U383429.png
ExKid FanART | Gold Member | ExMentor | ExMMT Recenzent | ProUser | Postmarker | Blue Member | Random 2k11!

Wszystko O Mnie:

Mój Fanpage:
https://www.facebook.com/Majken.Majki

Moje kawałki na YouTubie:

http://www.youtube.com/user/tvMajken/videos

Galerie:

- Moje Dema na YouTube
- Zwykła galeria Teksty/Dissy
Staż na Forum:
Wygrane Pojedynki - 128
Przegrane Pojedynki - 47
Remisy - 6
Tutoriale:
Mam ich 10 znajdziecie wszystkie na profilu.
Dziękuje że zaglądacie do działu: Pojedynki

Opublikowano

@Makavelli dzieki za poradnik.

Z biegiem czasu oczywiscie mam w planach kupno bojaka z kd wyłacznie na klasy i z bonem na luda :)

@Gryffin w sumie nie jest to zły pomysł, napewno nad tym pomysle

Za duża.

By pegas10

Opublikowano

To zależy. Ja ogolnie preferuję kombinacje z eq. Tarcze 61+9 nno + coś to podstawa, jeśli ich nie masz to kupujesz je w pierwszej kolejności, wszystkie! na wysokim lvl ninje/szamani mają często dużo na omdlenie nno to mus.

Helmik poluj 10 ludzi 10 magia, jesli Cie nie stać to osobno 10l i osobno 15 magia. Obrona w helmie nie gra roli. Jeśli wiesz ze będziesz walczyć z absiarzem mozna się pokuśić o hełmik 8 trucia. Więc tak:

Hełmu 10ludzi na graczy średnich z małą ilością absu, 15 magia na szamanów/sure bm, jeśli mocny ninja również ponieważ na chmurę dziala tylko abs na magię.

Hełmik i tarczę masz, teraz czas na kolce. Kolczyki oczywiście ebonitowe, ja preferuje absy zamiast % na ludzi. Mozesz sobie kupić ebonki 15 miecze 10 2ręka lub na odwrót, nie jest ciężko takie dostać, a są wyśmienite. Dodatkowo drugą parkę 15 sztylety.

Naszyjnik to koniecznie łzy +9 1000+ hp. Niech nikt mi nie próbuje mówić, że naszyjnik inny z hp + 10 absu będzie lepszy. Tylko łzy+9!. Super by było gdyby miały 1000hp +10/15 absu. Włóż przetopy, to dodatkowe szycie.

Bransa: Tutaj można kombinować. Najlepsze by były lezki+9 1500+hp+10 ludzi, ale oczywiście ciężko takie dostać. Kup białko 10 ludzi, oraz srebrną+9 15magia. Możesz również 10ludzi zamienić na 10 szycie, to ważny bon dla bodziaka.

Buty: Tutaj standard, 1000-2000hp + 10/15 absu, na miecze sztylety i 2rękę.

Zbroja: Stal koniecznie, najlepiej +7, jeśli nie masz co robić z kasą to do +9. Ja w swojej stalce mam bony 1500hp 10miecze 102ręka i jestem bardzo zadowolony, owszem mozna kombinować i mieć 3-4 stalki, jeśli tak to hp + abs jak w butach. Gdyby jeszcze była wartość ataku to w ogóly by było fajnie.

Broń: Tutaj oczywiście bojowiec, obowiązkowo 10 ludzi, a najlepiej 10 ludzi +10 szycie. Taki miecz posłuży do końca gry później jako tryton.

Myślę że rozpisałem w miare dobrze, z takim eq powinieneś siać postrach w m1.

Metin2.pl - 86+ lv

Opublikowano

jak ci starczy kasy na kupienie w każdym itemie +10% abs to bierz to.

a jak masz mniej kasy to zainwestuj w luda. mało absu prawie nie odczujesz.

Opublikowano

Jeżeli wyłącznie na PvP to abs'y będą Ci mniej bić, a luda daje to że ty będziesz więcej bił.

Tzn. Najlepiej jakbyś miał to i to ale absy mają przeważać.

1356721310-U739101.png

Opublikowano

@b00b - masz podobny tok myslania do mojego, w pierwszej kolejnosci planuje kupic jednak stalke, poniewaz mam ją czysta, bez bonow ;< pozniej sie bede rozwijał (tarcze>bron>itd)

Dzieki wszystkim , mozna zamknac :)

Za duża.

By pegas10

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...