Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] mc.skkf.net - jak zacząć?

cxxus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Od razu mówie, żeby nie traktować tego w formie reklamy. Wielu graczy chce wydostać się ze spawnu i zacząć grę tak, aby nikt go nie zabił, przynajmniej w pierwszych chwilach.

No to zaczynamy...

Zaczniemy od czasu w jakim zaczniemy grać.

Jeżeli chcemy wyjść ze spawnu w weekend - godzina od 4 do 8 no maxymalnie do 9.

Jeżeli chcemy wyjść ze spawnu w tygodniu - tak od 4 do 12 możemy spokojnie.

Wybieramy stronę w którą chcemy iść, nie żałujemy sobie paska głodu tylko biegniemy [chyba, że jest 5-10 graczy, wtedy idziemy powoli].

Co musimy znaleźć?

- jedno drzewo, (ok. 5 log'ów i 2 sadzonki)

- jeden dirt

Jednak nie oddalamy się daleko od spawnu, aby nas nie zabili.

Gdy już to zrobimy, kopiemy się pod ziemie, zbierając kamień, potem robimy kilof kamienny i kopiemy dalej.

Taki sposobem kopiemy do poziomu 13 i kopiemy pomieszczenie 8x8x6 (szerokość, długość, wysokość).

Podczas kopania samego wejścia, powinniśmy znaleźć :

- ok. 10 węgla

- ok. 6 żelaza

- dużo cobblestone.

W tym pomieszczeniu robimy sobie skrzynkę, piecyk i workbench, przetapiamy żelazo, a na środku tego "pomieszczenia" dajemy dirt i w ogół niego pochodnie, a na dircie stawiamy sadzonkę. (Jeżeli posiadamy kość, radzę przyśpieszyć wzrost, jeżeli mamy czas, możemy powiększyć to pomieszczenie i zrobić na np. 5-10 sadzonek. Takim sposobem zbieramy sobie 64 drewna (64x4 deski).

W tym czasie, gdy przepali nam się żelazo, robimy 2 kilofy żelazne i ok. 4 kamienne.

Następnie kopiemy tunel na wysokości 13, o wymiarach 2x2. Kopiemy Tunel, w sposób :

- kilof kamienny [do skończenia, tego nie będę pisał]

- kilof kamienny

- kilof żelazny

- kilof kamienny

- kilof kamienny

- kilof żelazny

Tyle kilofów powinno nam starczyć do wykopania tunelu o długości 257 kratek, czyli dosyć długiego.

Jeżeli nie znajdziemy zadowalającej nas ilości diamentów (ok. 32 diaxów), kopiemy kolejny tunel w drugą stronę świata, lub powiększamy tamten tunel.

Po znalezieniu takiej ilości diamentów robimy z nich :

• Hełm
  • Napierśnik
  • Nogawice
  • Buty
  • Miecz
  • Kilof

Ubieramy się i wychodzimy z kryjówki, zabierając najwazniejsze materiały.

Nigdy nie niszcz kryjówki! Może przydać się nowym graczom! (Jeżeli chcesz pomóc, znasz pozycje takiej kryjówki, pisz na PW lub w temacie, a ja dodam pozycje).

Pozycje baz tymczasowych :

X:Y:Z

NIE MA

Należy wiedzieć, że nie można przekroczyć 4800 kratek w normalnym świecie, to jest maksimum, jest jednak bug który pozwoli przekroczyć tą blokadę, którego nie opiszę.

Udajemy się tak daleko, aby nie być zbyt blisko borderu [zbyt dużo graczy się tam osiedla], ani zbyt blisko spawnu. Ok. 4000, 3900 kratek. Tam kopiemy się, i tworzymy bazę ok. 5x5x5, i kolejne pomieszczenia : 5x22x3 [co 7 kratek schodzimy, po środku kopiemy dziure na wodę, resztę zamieniamy na dirt i orzemy, dajemy tam zboże. Kopiemy potem wielkie pomieszczenia na las, oraz inne [magazyn itp].

To na tyle, jeżeli macie jakieś pytania - piszcze na PW lub w tym temacie.

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

Czyli ten tut jest o tym jak dobrze grac na survive czy jak bo troche chaotycznie zaczeles

Jak dobrze grać na serwerze mc.skkf.net. To jest serwer hardcore.

Opublikowano

Tak. adi dobrze mówi, chodzi tutaj o serwer hardcore. Ponieważ wielu graczy szybko ginie.

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

Zrobiłem tak jak radziłeś wykopałem diaxy i mnie zabili :/ (rzucili się na mnie we 3 z diamond zbrojami, kordów kryjówek nie podaje)

• 1 rok później...
Opublikowano

Nie lepiej nacisnąć pod świnką żółty magiczny guziczek? mnie wywaliło przy jakiejś starej bazie gildi i obłowiłem się wszystkim od żelaza do eq diax enczant.

Opublikowano

A ja również polecam przykampić pod świnką Zosią przy przycisku "TP W LOSOWE MIEJSCE". Tym samym, tepa innego gracza, ale wypada 1 diax. Uzbierałem tak 15 diaxów w 2 godzinki łażenia na spawnie (oczywiście miałbym może trochę więcej, ale nudno tak campić). Prosimy kogoś o deski, robimy miecz diaxowy, oraz napierśnik i kilof i możemy CIUTKĘ (bo oczywiście koxy z prot 99999 stoją przy granicach pvp) bezpieczniej zacząć grę.

Brak sygnatury. :3

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Zacząłeś strasznie nachalnie i chaotycznie drogi użytkowniku.. Można to potraktować jako reklamę, ponieważ w tytule masz ip. Jeżeli jakiś gracz będzie chciał wyjść ze spawna to pomyśli i zrobi to. A co do całego opisu poradnika nie najgorszy, lecz stać cię na więcej z tego co widziałem w innych [tut].. Pozdrawiam.

gkg5.png

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...