Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie Pierwszy serwer w Polsce :/

ernest18

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszystko fajnie.Ale prawdopodobnie G1 może im wytoczyć proces o prawa aktorskie do gry ingerowanie lub zmiany jakie zachodzą w plikach mszom być uzgodnione z G1 oraz K2!!

Wiec uważajcie .

A tak poza tym kiedy otwarcie.

^^

Siema mam edit to dostałem po pytaniu: Czy można ingerować w pliki war rocka czyli prywatny serwer ??(zostało napisane do G1 po angielsku )

Odpowiedz: Nie można możemy panu/pani wytoczyć proces lub wyznaczyć kare 10000 tys. dolarów !

Wiec ?? Ale i tak czekam na otwarcie ! Wszystko doszło :03-11-2012

Na e-mail :[email protected]

Opublikowano

Żadne z plików Gry nie są edytowane, pozatym z tego co się oreintuje to Dream Execution jest właścicielem Gry.

G1 jest tylko i wyłącznie Dystrybutorem na USA i Europe, więc obecnie to co G1 pisze jest gówno warte ;)

Opublikowano

Nie rozumiem czemu wszyscy tak panikują ... Jeszcze do końca nie wiadomo kiedy i czy wogóle wyjdzie ten serwer, a tu taki popłoch.

A to będzie płatny, a to zapłacą karę, a to wytoczą im proces. Ludzie spokojnie. Dajcie chłopakom pracować, bez zbędnej presji.

Jak wyjdzie to wyjdzie. Nie wiem na jakiej zasadzie dokładnie będzie się to opierało. Wiem natomiast, że pliki gry są własności DE. A to czy będą oni chcieli wytoczyć komuś proces czy też nie nie wybiegajmy tak daleko w przyszłość. Po za tym trochę czasu musi minąć zanim ktoś na górze dowie się o istnieniu prywatnego serwera do WR. W najgorszym wypadku nawet gdyby DE/G1 miało jakieś podstawy do domagania się sprawidliwośći drogą sądową skończy się na ostrzeżeniu i prośbie zamknięcia. Tak więc Chill Out !

32354141673387527780.png

Opublikowano

@Up. Jak taka korporacja jak GameFirst może się nie dowiedzieć że powstaje/ powstał pierwszy serwer warrocka na świecie ? :huh:

Znajdziecie mnie pod innym nickiem

o.O

Opublikowano

@up

Tak ,ze jak taki serwer powstanie to bedzie gralo max 20 osób jezeli chlopaki nic nie wymysla...

@top

1.DE nie dowie sie o istnieniu takiego serwera...

2.Raczej nie bedzie dlugo stal bo zabezpieczenia trzeba miec cholernie dobre a wątpie ,ze beda takie mieli.

"Pewność wypisaną mam na twarzy"

Opublikowano

@UP Mają lepsze zabezpieczenia niż G1. To nie jest jakiś tam cholerny HS, tylko AntyCheat wykonania Krzycha. W tym momencie nie można nawet wstrzyknąć .dll, biblioteki do WR :)

1346594784-U507582.png

By lux.

| Validating | Members | WarRock Helper | Coding Cheats | Pro User | PostMaker | MPC Champion | MPC Popular | Gold Member | Blue Member |

Opublikowano

Jak tak czytam posty niektórych ludzi, to dobija mnie ich prostota myślenia i schematyczność.

Na boga, poczytajcie troche w temacie, dowiedzcie się czegoś a nie wywalacie wykłady o zabezpieczeniach.

byku121, daj sobie spokój z tym, bo "zabezpieczenia" to złudne pojęcie... i widać dla wielu czarna magia, przypisywana tylko korporacjom i wysoko stojącym firmom. A prawda jest zupełnie inna... Nie wiem czy wiesz, ale serwer - klient WR wysyłają między sobą hasło CZYSTYM TEKSTEM, dodatkowo serwer NIE AUTORYZUJE hasła użytkownika, przez co odpowiednio wysyłając odpowiednie dane każdy jest w stanie zalogować się na dowolne konto BEZ HASŁA.... i ty tu dajesz wykład. Większość rzeczy trzeba dodatkowo poprawić, bo DE skopało na całej linii. I jeżeli mam być szczery, to większość nawet LAIKÓW nie robi takich błędów jak DE w samej architekturze serwera.

Do reszty napiszę krótko - odpowiednio implementując architekturę serwera, DE byłoby w stanie wyeliminować 90% oszustw NA STAŁE. Dlaczego tego nie zrobili ? Może po prostu w Korei ludzie inaczej myślą... albo ten cały WR to był po prostu jakiś projekt na zaliczenie studiów... bo tam na każdym kroku widać, że kod kopiowali z przykładów :)

DOWÓD:

W pamięci WR pod adresem 0084F380 znajdziecie taki oto ciekawy tekst:

This sample requires functionality that is
not available on your Direct3D hardware
accelerator with the current desktop display
settings.
Press F2 while the app is running to see a
list of available devices and modes.

Wystarczy to wklepać w googla, by zobaczyć że to jest żywcem skopiowane z tutoriala...

http://www.hackchina.com/en/r/126348/d3dapp.cpp__html

Pytanie jeszcze... czy legalnie :D, bo sam Microsoft w każdym pliku zastrzega sobie wszelkie prawa - czyli generalnie nie można zmieniać i rozpowszechniać, a jedynie oprzeć swoje aplikacje o ten kod - tzn nie można z tutoriala skopiować.

Pozdrawiam,

Krzych

Ludzie znają mnie jako kill1212. Moje prace w WR można obejrzeć na youtube

Opublikowano

Jak tak czytam posty niektórych ludzi, to dobija mnie ich prostota myślenia i schematyczność.

Na boga, poczytajcie troche w temacie, dowiedzcie się czegoś a nie wywalacie wykłady o zabezpieczeniach.

byku121, daj sobie spokój z tym, bo "zabezpieczenia" to złudne pojęcie... i widać dla wielu czarna magia, przypisywana tylko korporacjom i wysoko stojącym firmom. A prawda jest zupełnie inna... Nie wiem czy wiesz, ale serwer - klient WR wysyłają między sobą hasło CZYSTYM TEKSTEM, dodatkowo serwer NIE AUTORYZUJE hasła użytkownika, przez co odpowiednio wysyłając odpowiednie dane każdy jest w stanie zalogować się na dowolne konto BEZ HASŁA.... i ty tu dajesz wykład. Większość rzeczy trzeba dodatkowo poprawić, bo DE skopało na całej linii. I jeżeli mam być szczery, to większość nawet LAIKÓW nie robi takich błędów jak DE w samej architekturze serwera.

Do reszty napiszę krótko - odpowiednio implementując architekturę serwera, DE byłoby w stanie wyeliminować 90% oszustw NA STAŁE. Dlaczego tego nie zrobili ? Może po prostu w Korei ludzie inaczej myślą... albo ten cały WR to był po prostu jakiś projekt na zaliczenie studiów... bo tam na każdym kroku widać, że kod kopiowali z przykładów :)

DOWÓD:

W pamięci WR pod adresem 0084F380 znajdziecie taki oto ciekawy tekst:

This sample requires functionality that is
not available on your Direct3D hardware
accelerator with the current desktop display
settings.
Press F2 while the app is running to see a
list of available devices and modes.

Wystarczy to wklepać w googla, by zobaczyć że to jest żywcem skopiowane z tutoriala...

http://www.hackchina.com/en/r/126348/d3dapp.cpp__html

Pytanie jeszcze... czy legalnie :D, bo sam Microsoft w każdym pliku zastrzega sobie wszelkie prawa - czyli generalnie nie można zmieniać i rozpowszechniać, a jedynie oprzeć swoje aplikacje o ten kod - tzn nie można z tutoriala skopiować.

Pozdrawiam,

Krzych

Dobra no to dajmy na to ,ze zabezpieczenia macie.Ale co z innymi rzeczami?I nie napisalem ,ze DE ma takie zabezpieczenia tylko napisalem ,ze zabezpieczenia musza byc dobre a o takie cięzko.

WR mial,ma,bedzie mial mase blędów.Macie zamiar je naprawic? Przeciez tego jest masa.

A i co z graczami.Ile ludzi max bedzie moglo grac? Albo reje płatne.Zarejestruje sie masa osób ale po kilku miesiacach juz bedzie mniej,mniej,mniej rejestracji az liczba reje w miesiacu spadnie do 0.Na czym wtedy bedziecie zarabiac?

Taka mała rada: Lepiej poczekajcie troche,moze nawet kilka miesiecy ale zróbcie "nową" odsłone warrocka.0 błędów,bugów czy innych rzeczy.Dodajcie cos takiego jak g1 ale tylko np do wygladu broni.Bo ludzie nie bede grali na waszym serwerze jak bedzie wszystko to samo co na inter. Zróbcie np za kase skórki: k1 za dinary a k1 gold za g1.

Pzdr.

"Pewność wypisaną mam na twarzy"

Opublikowano

Z tego co mi tłumaczył coder, to ma być coś takiego, że wszystkie bronie za dinary, lecz drożej ma być.

1346594784-U507582.png

By lux.

| Validating | Members | WarRock Helper | Coding Cheats | Pro User | PostMaker | MPC Champion | MPC Popular | Gold Member | Blue Member |

Opublikowano

Jak czytam niektóre posty w tym temacie to mi się obiad w żołądku odzywa...

Jeśli już ktoś bardzo chce się wczuwać w "marketing i zarządzanie", to niech najpierw sam postawi serwer, a później rozkazuje co kto ma robić i "za ile".

Dalej... Czytając:

Lepiej poczekajcie troche,moze nawet kilka miesiecy ale zróbcie "nową" odsłone warrocka.0 błędów,bugów czy innych rzeczy.

moja wątroba stwierdziła, że wychodzi... Człowieku... pomyśl chwilę.

Jeśli Warrock jest "sklejany" z tekstur to jak niby oni mają te tekstury wypełnić w środku? Prawdopodobnie, żeby nie można było podglądać przez ściany trzeba by od nowa robić wszystkie tekstury i to w jakiejś innej formie (nie znam się na tym)

bunny hop... ograniczenie map na wysokość... Zablokowanie wnikania w ziemię... To nie takie proste.

Wyeliminować wszystkie bugi i błędy? A Ty jak liczysz skomplikowane zadanie z matmy to potrafisz od razu wyłapać wszystkie błędy? Pisanie czegoś takiego to nie lada wyzwanie... Korporacja twierdzi, że nie poprawia tych błędów, a kilku programistów ma to wszystko usunąć? Bez przesady...

A i co z graczami.Ile ludzi max bedzie moglo grac? Albo reje płatne.Zarejestruje sie masa osób ale po kilku miesiacach juz bedzie mniej,mniej,mniej rejestracji az liczba reje w miesiacu spadnie do 0.Na czym wtedy bedziecie zarabiac?

Gracze... Czy niektórzy tutaj obecni myślą, że ten serwer będzie stał na kalkulatorze czy tez lodówce? Ilość graczy może być zbliżona do tej na serwerach DE. Wystarczy kupić jakiegoś dedyka i problem z głowy (nie gadam tu nic o kosztach)

odpowiednio implementując architekturę serwera, DE byłoby w stanie wyeliminować 90% oszustw NA STAŁE. Dlaczego tego nie zrobili ? Może po prostu w Korei ludzie inaczej myślą...

Niestety... W Korei hakowanie jest takim samym przestępstwem jak np. kradzież... Możesz iść za to do więzienia. W Europie gracze mają to centralnie w... no nie ważne gdzie... Inna jest mentalność ludzka. Tego nie zmienisz.

nfsw_SALIERI12.png

Nie gram już :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...