Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nadchodzacy serwer - wy wybieracie!

DWIorveth

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;)

Z gory przepraszam za brak polskich znakow,ale takie juz uroki angielskiej wersji systemu operacyjnego.

W najblizszym czasie(maksymalnie 2-3 dni) bede otwieral nowy serwer i nie jestem do konca zdecydowany co wy,lud grajacy,chcielibyscie miec. Jak na razie moj wybor padl na 2 opcje i tutaj wkraczacie wy z glosowaniem. Co bysie chcieli? Opcja nr 1 czy 2(przedstawione ponizej)?

Opcja nr1 - serwer PVP:

• Instant 110,
  • startowe SP na FF,
  • Itemy nova +5 na start,
  • Stony i elixiry u npc
  • 110 cap 110 skillcap

Opcja nr2 - serwer PVE o wysokich ratach:

• exp/sp x400,gold x50(20-30k z mangyanga),drop x125,
  • 130 cap,120 skillcap,d13,nowe skille z SRO-R,
  • nowe pety,
  • nowe eliksiry(crystal,holy bible,adv+3,+4).

Pierwszy serwer bazowany na plikach Perfection - typowy PVP(player vs. player)

Drugi serwer bazowany na plikach GlorySRO Rome - wysokoratowany serwer PVE(player vs. environment)

Serwer oczywiscie bedzie stawiany na dedyku w Europie,dokladniej to Niemcy.

30966668.png

Opublikowano

Ani to, ani to. PVP - Jest masa takich serwerów. Co do PVE, jeśli by były mniejsze rate, bo cóż to za przyjemność...

Ale i tak życzę powodzenia!

Opublikowano

Typ 2 db pewnie z GlorySro , typ 1 może się sprawdzi , nie było jeszcze takiego serwera.

Owszem,serwer bylby stawiany na ich bazie danych,oczywiscie wyczyszczonej z wszelkiego crapu Glory,bez tej cholernej czcionki - wyczysczony klient,normalne nazwy etc.

Ogolem - lepsza wersja Glory,lepiej zarzadzana.

Cóż poprzednie próby serverów nie wypaliły xD?

Btw, nie radzę w Niemczech, bo mogą się przyczepić potem :).

Poprzednich serwerow to ja nie mialem :)

Ja tylko bylem w ekipie jako GM,np.

Ani to, ani to. PVP - Jest masa takich serwerów. Co do PVE, jeśli by były mniejsze rate, bo cóż to za przyjemność...

Ale i tak życzę powodzenia!

Zawsze mozna zmniejszyc rate ;) To byla tylko sugestia - wy decydujecie.

30966668.png

Opublikowano
  • 130 cap,120 skillcap,d13,nowe skille z SRO-R,
  • nowe eliksiry(crystal,holy bible,adv+3,+4).

dodam coś od siebie, z tego co pamiętam , to jeżeli cap jest 130 warlock / force ssie , gdyż skille są na 120lvl , co psuje te postaci niesamowicie :< , tak samo adv +3, +4 bezsens moim zdaniem :)

a co do serwera to cap 110/120 pve byłby najlepszy nowe pety, skille z silkroad R , ds avatar , nowy devil spirit itp itd.

Były mod, GM & GA Lyssy Online

Może czas wrócić do silka :D ?

Opublikowano

Z mego doświadczenia powiem ci że serwer PVP odpada od razu.

wziąłbym opcję drugą,ale bez capu 130 gdyż postacie ssą bo nie ma skill cap'u 130lv i zamieniłbym 130 Cap na 120Cap :).

random.jpg

Opublikowano

A co myslisz Iorveth o mniejszym capie, np 70 i zwiekszac co jakis czas raty oraz cap lvl ? Jezeli nie bedzie Ci sie chcialo robic takiego serwera to wybieram opcje nr 2, tylko jak @up z cap'em 120 :) - VolVic, moze jeszcze mnie pamietasz. ^^

Opublikowano

A co myslisz Iorveth o mniejszym capie, np 70 i zwiekszac co jakis czas raty oraz cap lvl ? Jezeli nie bedzie Ci sie chcialo robic takiego serwera to wybieram opcje nr 2, tylko jak @up z cap'em 120 :) - VolVic, moze jeszcze mnie pamietasz. ^^

Pamietam,pamietam. Z tego,co jeszcze pamietam to troche niezle po mnie jechales,mimo,iz mielismy dobry w miare kontakt utrzymany - nie pamietam jednak powodu,tak czy siak,mniejsza o to.

Co do cap 70 - sam bym chetnie pocisnal cos najlepiej na cap80 ale nie jestem pk2 edytorem wiec nie do konca wiem jak zdegradowac do tego capu.

Z mego doświadczenia powiem ci że serwer PVP odpada od razu.

wziąłbym opcję drugą,ale bez capu 130 gdyż postacie ssą bo nie ma skill cap'u 130lv i zamieniłbym 130 Cap na 120Cap :).

Da sie zrobic. Obecnie serwer PVE jest skonfigurowany tak,iz D13 to tylko SOX i dropi ono tylko z unikatow na 130 lvl,co wymaga poniekad konkretniejszego teamu by zabic unikata tym samym zdobywajac rzeczy D13.

Jezeli chodzi o downgrade do 120,D12 czy D13 wtedy?

Jezeli chodzi o ceny silkow to bylyby one w zlotowkach jako glowna i dopiero potem konwertowane na euro,a nie na odwrot,czyli np(przyklad,a nie cena jaka bedzie wprowadzona) 1000 silkow to by bylo 20 zl i owe 20 zl byloby przeniesione na euro,co daloby stosunkowo niskie ceny silkow,na ktore polska spolecznosc moze sobie pozwolic. Serwer bedzie glownie nastawiony na Polske - team bedzie polskojezyczny.

30966668.png

Opublikowano

Uwazam, ze cap 130 bez skilli jest bez sensu. Lepiej dajcie 120-120 / 110-110. A tak najlepiej to byloby zagrac na serwerze cap 80 z ratami ~~30-40.

Jeszcze jedna wazna rzecz - radze Ci mocno pomyslec nad ratami golda, przy tych co podales domyslam sie, ze ceny beda strasznie wysokie, gold bedzie niewiele znaczyl po jakims czasie.

Opublikowano

lepiej odpuscic jest juz serwerow prv masa w tym fusionroad ktory wypada puki co najlepiej.

czemu odpuścić ?

jeżeli ktoś chce , ma czas , chęci to niech robi.

@TOPIC

ciągle podtrzymuje swoje zdanie o tym ,że cap 110/120 gdyż nie ma skilli na 130lvl ;q

Opublikowano

Od razu mowie,iz serwer bedzie dlugoterminowy. Dedyka mam zapewnionego za darmo,na conajmniej rok,wiec o to nie trzeba sie obawiac ;)

Pieniadze z silkow zostana przeznaczone na oplate ludzi z teamu + oplata za uslugi przy bazie danych.

30966668.png

Opublikowano

opcja numer 2 z mniejszym capem, co do PVP servera to nie ma sensu na dłuższą metę

deneuve22.png

Opublikowano

Tak tez myslalem. W takim razie postanowione - serwer powstanie w najblizszym czasie,maksymalnie 2 - 3 dni zaczynajac od poniedzialku.

/AceBoy: Na mpc handel jest zabroniony.

30966668.png

Opublikowano

@DWIorveth

powodzenia ;) , ale myślę , że możecie usunąć z db adv +3 i +4 bo to w sumie trochę do dupy jest ;q

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...