Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Starty serwerow

Szulco

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zbudowanie,i utrzymanie dobrego serwa na poziomie ponad przeciętnym jest dzis trudny do zrealizowania,,a dlatego że ilość graczy Metin2 na prywatnych serwerach sie kurczy,boom już jest za nami,ludzie juz już maja dość pustych obietnic w dziale Publikacje i dyskusje,juz mają dość niesprawiedliwej konkurencji w samej grze<> powstają duzo lepsze gry gdzie grubość portfela nie robi różnicy i każdy ma taka sama szanse na rozwinięcie postaci,w MT2 wszystko się kreci na polu zarobkowym mało jaki serw dzisiaj ma przypływy z IS takie aby wyszedł przynajmniej na zero i admini wala eq z navi czy też zwykłe na lewo bo z tego mozna uzyskać kase konkretną i głownie takie coś w praktyce stosuje dziś 7 serwów gdzie na 100% za realne złotówy mozna stać sie bogiem u nich,spalone starty czy upadek nowego serwa za 3-7 dni.? ?...to wcale nie przypadek... w ostatnich czasach na takiej "sztuce" też można zarobić,jak się ma łeb na karku mozna skasować serw,zwinąć kase z IS i jeszcze będa im współczuć! ,,,,a za pare dni jadziem z tym od nowa

Nie ma,powtarzam nie ma dziś żadnej igiełki gdzie warto zainwestować troche swojego wolnego czasu i raczej już nie będzie bo tematyka prywatyzacji Metin jest na lini pochyłej.

Widzę,że dużo dzieci na tym forum w zastępstwie słowa "żal" wcina słowo "hejtować" ale mało kto zna ogólne znaczenie oto tego słowa tak więc na dole małe tłumaczenie nowego hasełka 2012 roku<>-<>

-hejter

(ang. "hater") Zazdrosny koleś który nie potrafi cieszyć sie sukcesem kogoś innego, dlatego próbuje wytknąć w nim wszystkie możliwe wady

Opublikowano

Ja również zgadzam się ze wszystkimi tutaj ! I nachodzą mnie pewne refleksje - prywatne serwery kiedyś były inne jak i gracze byli inni !

Teraz liczy sie bycie najlepszym czyż nie ? Każdy chce miec pro eq, być najlepszy w rankingu....

a kiedys?

Kiedys to była rozrywka, czysta zabawa. Pamietam moj pierwszy privek nie wiedziałem co z czym sie je:) Odkrywalem nowe rzeczy , zalozylem pierwszego hwanga i jaka była radocha .

a teraz?

Metin2 sie przejadl i nic mu nie pomoze.

Ahrimania , kingworld, draenor najlepsze privy wedlug mnie . Nigdy juz takich nie bedzie .

LICZY SIE ZAROBEK ZAROBEK I JESZCZE RAZ ZAROBEK NA ISIE . Niektorzy wyczuli ze mozna zarobic na is i dlatego tak sie dzieje. My sie dajemy nabierac a "cwaniactwo" zarabia.

ELO

Próba uargumentowania czegokolwiek idiotom, jest równie podstawna jak mówienie garbatemu by się wyprostował

29 pkt ostrzeżeń <3 Jedziemy do 100

NIE GRAJ TO CI ZASZKODZI.

Opublikowano

Serwery były ciekawe w czasie newlongju - zzyt2.

Te nowsze to lipa. Serwer na tydzień i już nie grasz bo się nudzi.

Tyle ode mnie - hiho.

:makka: DajGrzdyla - s.56 Diumar  <3  <3

808911489533930136490.jpeg

Opublikowano

Moim zdaniem wszystko się pozmieniało jak większość osób opanowała stawianie serwera Metin2, na podstawie tych poradników np: z MpcForum. Kiedyś nie było gotowych plików, i Team ,który tworzył serwer musiał sobie sam radzić, i robił jak najlepiej. A teraz jest mnóstwo Poradników i gotowców, przez co wiele osób chce mieć swój serwer, i robi to byle jak.

To jest moje zdanie.

"Ten, który pokona samego siebie jest najpotężniejszym z wojowników."

Opublikowano

Taa....

Teraz jak patrzę na te serwery to chciałbym znać niemiecki i grać spokojnie na ich privach, przynajmniej są ogarnięte, ale bez znajomości niemieckiego niewygodnie się na nich gra. Na szczęście coraz częściej wychodzą privy w języku angielskim, także można spokojnie zagrać i to bez nierozumnych polaczków.

Jak na razie widzę takie rozwiązania:

- przerzucić się na zagraniczne serwery i olać obecny polski syf

- skończyć z metinem

Wiadomo, że czasami nie łatwo przestać grać od tak w grę gdzie się spędziło dużo czasu, ale wystarczy znaleźć inną gre, która będzie wciągająca. Ja np. zaczełem grać w MC. Z początku przez neta, ale przez ogromną ilość modów ciekawiej się gra na singleplayer.

Polecam Wam zostawić te polskie serwery i grać na zagranicznych lub w inne mmorpg, bo tutaj tylko nerwów można sobie napsuć.

Administratorzy myślą najczęściej tak:

" Dobra, jeszcze zrobić serw i odpalić go. Start za 1h"

Dlatego takie opóźnienia są, nastepnie na szybko sciąganie zastępczych plików, aż w końcu wyłączenie serwera.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witamy.

Z tej strony Lunaris-World.pl Team.

Dobrze że takowy temat zosał poruszony w ogóle na MPC.

Życzymy wszystkim udanych startów i aby to IS nie był motywem przednim nowych serwerów!

Pamiętajcie - Polska Strefa PMetin2 Żyje!

CPU: Intel Core i7 4770K 4,4GHz / MOBO: Asus Z87-K / RAM: Corsair Vengeance 2x8GB 1866MHz C9  / GPU: Palit GeForce 770 GTX OC / HDD: Toshiba DT01ACA200 2TB 7200RPM / SSD: Kingston V300 (ten starszy :P) / PSU: Corsair CX600M / CASE: Corsair C70 White

///Peryferia

KEYBOARD: Steelseries Apex  / MICE: Steelseries Kana V2 / MAT: Steelseries QCK / HEADPHONES: Steelseries Siberia V2

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Nowe serwery to syf takie jak rivendel i wiele więcej administracja nie ogarnięta i na naprawienie bonów zabierali sie od tygodni nareszcie zrobili ale graczy ilość spadła

Ciekawi mnie tylko że na pandorze jest ponad 5 tysięcy osób dziennie :0

Ja bym był za tym żeby ktoś zrobił starą dobrą pandore bez tych expikow wszystkich.

Sczerze mówiąć te nowe serwery które teraz startują są narażone na mase ataków ddos :0

Kilka lat temu nie było problemu z atakami bo jeszcze nikt nie wiedział jak atakować.

Może ktoś kojarzy serwer True2? Ten serwer był "zajebisty" wbiło się 127 lvl i stało się w m1 nic nie robiąć bo tam było jak pogadać i był ogarnięty team.

Kopie starych serwerów może powrócą ale nie będą dawać tyle emocji jak orginały:(

apa3s.jpg

Opublikowano

Co tu człowiek może więcej dodać? Dobrze każdy wie jak teraz wygląda tworzenie serwerów przez polaków.

Prawdą jest że nawet osoby starsze i tutaj pisze do przedmówców robią tak zwane buble. Teraz aby zrobić serwer i wypuścić go wiele nie potrzeba, chwila czasu na prezentacje

z bajerami i innymi które przyciągną potencjalnych klientów IS i jaki mamy wynik? Zarobione parę stów przy minimalnym wkładzie.

Świetny fanpage o tematyce Metin2, polecam!

https://www.facebook.com/Świat-Metin2-551645581708588/

Opublikowano

Mam nadziej że w końcu wyjdzie jakiś ogarnięty serwer ...

A nie co rusz jakieś szajs i tak w kółko i w kółko .

.

gcyg2.png.

Opublikowano

jutro tzn 12.05 startuje PompaMt2.Wydaje się być ogarniętym serwem lecz jest to typowy hard. Nie ma zapowiedzi na mpcforum ale jest konto na facebooku i na youtube gdzie wszystko jest ładnie opisane macie link do facebooka : https://www.facebook.com/PompaMt2pl

Opublikowano

Najlepsze servery były tworzone 2-3 lata temu , gdzie był ten klimat.

Mam nadzieje , że niedługo wyjdzie jakiś godny uwagi server , bez tysiąca gównianych epików....

"Ale to już było i nie wróci więcej..."

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Coraz więcej nowości, bajerów nikomu do niczego nie potrzebnych, więcej ulepszeń ulepszaczy etc, które tak naprawdę tylko nas denerwują.

Zamiast serwer normal zrobić do max 120lv to robią 250 '

Zamiast Harda do 99 to robią 250, to jest śmiechu wartę.

Do tego system ulepszeń jest taki że z 15-20 zbroi się z jednej robi, i kogo to Cieszy ?

Zmiast serweer który wymaga czegoś, ma ściśle określone granice to non stop coś dodając o niszczy metina, jeden zobaczy tu doda do siebie drugi doda i tak potem cały świat wirtualny metina jest zasyfiony tym gównem .

70947132.jpg

"Słowa takie jak uczciwość, honor i braterstwo nie są dla mnie tylko pustym frazesem wyrytym na ostrzu mego miecza"

"Pamiętaj, żeby nigdy nie przestawiać myśleć.!"

"Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać"

Copyright by Gerdinus

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...