Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Zmiana wersji

Mathiss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy jak chce zmienić wersje mojego serwera MC i jak zmieniam pluginy to mam zostawić te,które zapisują:hasła,warpy,home,cuby itp ?Bo jak wgram nowe to każdy będzie musiał się od nowa rejestrować bo hasła są zapisane w plugins tak samo:home,warpy,cuby itp zapisują się w pluginach.Jak to zrobić,żeby nie stracić wszystkich hasłem,warpów,cubów itp?

Za pomoc lajki :P

Opublikowano

Żeby zmienić wersję serwera musisz zmienić tylko plik startowy serwera na plik wersji której chcesz.

minecraft1288519958135.jpg
Opublikowano

To co wyżej. :) Dopiszę jeszcze, że dobry jest program Minecraft Version Changer

35cpqa0.png

Made by cimky in paint :)

Opublikowano

Serwer także.

Na tym programie są wszystkie wersje MC aż od Indev, przez Alfę, Betę i Pre-Relese. Są dostępne serwery na wszystkie wersje minecrafta od kiedy tylko dodano tryb multiplayer, czyli niemal od zawsze.

35cpqa0.png

Opublikowano

Proszę:

1. Pobierz Minecraft Version Changer

2. Znajdź swoją wersję Minecrafta

3. Kliknij przy niej przycisk "Server Avalible!"

4. Znajdź pobrany plik. Najprawdopodobniej będzie w folderze "Downloads"

5. Otwórz go i wymień plik serverowy ze starego servera na nowy. A więc: wejdź do swojego starego folderu z serwerem. Usuń plik serwer_properies (taki plik z ikoną minecrafta). Następnie z nowo pobranego serwera przenieś do starego ten plik.

Mam nadzieję że rozwiałem Twoje wątpliwości :) Jeżeli coś nie działa to pisz. Jeśli pomogłem daj mi LIKE :)

35cpqa0.png

Opublikowano

A próbowałeś w takim układzie wybrać force update przy starcie Minecrafta? O ile pamiętam, to może to zaktualizować też serwer jeżeli jesteś adminem. Też miałem kiedyś serwer, ale to było dawno, więc nie wiem czy mam racje.

Ok, już wim w czym dokładnie tkwi problem. :)

1. Przejdź na minecraft.net

2. Kliknij tam "Download"

3.Wyświetli Ci się lista plików. Pobierz następujące:

• minecraft_server.exe
  • minecraft_server.jar

4.Po ich pobraniu, podmień swoje pliki serwerowe, z tymi które pobrałeś.

To wszystko!

Jeśli pomogłem, daj mo długo wyczekiwanego LIKE'a :) Staram się jak mogę :)

35cpqa0.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...