Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dyskusja - Sion Late i nie tylko

bauzer

Sion ad czy Ap  

74 użytkowników zagłosowało

1. 1. Sion ad czy Ap

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam chodzi o siona jego late i wyzszy poziom np czy na iem lub wcg gdy ktos gra sionem robia go pod ap czy ad czym latwiej zdobyc fragi. Prosze buildy pod ap/ad z polskimi nazwami no i udzial w ankiecie

Opublikowano

Po build zapraszam do działu 'wybieranie championów'.

Sion jest lepszy pod AP, praktycznie wszyscy chodzą nim pod mida, lecz zdarzają się przypadki, gdy ktoś idzie nim pod AD na junglę.

Imho AP > AD

Opublikowano

Ale gdy gralem nim pod ap to w late np wchodzil nawet w maga ktory jest papierowy walilem w niego q potem tarcze a on dalej zyl a dmg z broni nie bylo najlepsze wiec go nie zabijalem ;/

A czemu z siona nie robi sie hybrydy?

Opublikowano

Up@ nie robi się go pod hybrydę bo robi się go pod AD... Jeśli chcesz być pod AP spoko, tylko ulta marnujesz. Jak jesteś pod AD to w pełni wykorzystasz ulti, które posiada sion. Rób go pod ad i zobaczysz jak ładnie się nim gra. Stun 2/3 hity i lecą fragi :)

Opublikowano

Sion AD kompletnie niszczy late. W early co prawda ma ciężko, ale potem jest nie do zabicia, a sam zabija bardzo szybko. Robisz go pod IE, phantoma i bt.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Ale takim sionem ad nie ma za bardzo na jaką linie iść ,bo na topie dostanie od większości czołowych solo toperów zostaje jungla ale imo nie ma jakiś dobrych ganków.A pod AP nie jest tak papierowy jak reszta casterów dmg robi ładny na midzie sobie jakoś radzi.

Opublikowano

Co wy mowicie.... Sionem na 1 lev majac max runy ad mozna miec 120 ad (no ale nie kazdy ma takie runy).. Co wy gadacie ze early ma trudne? Na topie sprawdza sie dobrze lasthitujac dodaje sobie max zycie ma stuna ochronke no i ulti ktore jest zajeb. jesli ktos gra pod ad.

u1lc.png
Opublikowano

Sion AP jest w ogóle nie przydatny w teamfightach jedynie co może to jebnąć stuna tarcza i wracać na spawn bo i tak ma cd po 10 sec

Opublikowano

Sion AP jest w ogóle nie przydatny w teamfightach jedynie co może to jebnąć stuna tarcza i wracać na spawn bo i tak ma cd po 10 sec

w ogóle nie jest przydatny? lol ;o oczywiście, że nie jeśli nie potrafisz się nim buildowac.

AP jest dobry ale z czasem gry traci swój potenciał, za to ad w lacie rośnie w siłę

Tak samo. Wystarczy dobry build i kosisz w early jak i w late. Myśle, że wszyscy którzy głosowali na ad mają poniżej 30 lvla albo nie potrafią po prostu grac ad. Jak dla mnie to tylko i jedynie AP jest zdatny do grania.

Ps. nie dziwie się skoro w ankiecie głosują gracze metina czyli gry dla inteligentnych ;o

Opublikowano

AD sion jest tylko po to, żeby carrować low elo na jungli, bo na lane ssie. Jak robimy go pod AP to mamy w chuj shielda, duży dmg ze stuna i zawsze można odpalić ulti, żeby się podleczyć. Dla AD'ka ważne jest tylko E i ulti, bo stun i shield prawie nic nie robią.

Btw. Dzięki za ankietę, fajne źródło informacji.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

Dla mnie jest lepszy sion ad. Dzięki stunowi, wysokiej ilości hp i dmg w late wyrucha nawet tryndamere.

To nie świat Realy...!

a pozatym stun mu nie ważny? no nie mówcie mi przydatny ten nawet stun na 1,5 sec czy 1 sek ;d

Pamiętaj, zawsze liczę na:

"+"

Opublikowano

Jak można budować Siona AD? Sion AP wyrucha każdego. Połączenie Stuna z Ochronką daje mu zajebisty dmg w przeciwnika. Co z Ulti przy AD? Lifesteal.. boshe, mam Blooda i jest (może trochę przesadzam)

Sion AP spokojnie niszczy mid.

ps. 30 głosów na AD, fuck yea.

Opublikowano

Sion AD - Problemowe early, gdy załapiemy trochę killów w mid game'ie w late miażdżymy system.

Sion AP - Dobre early, średni mid game, useless late.. chyba że 1v1.

Dla mnie Sion AD lepszy jest ponieważ w late gdy jest feednięty z ultem miażdży system + heala sojuszników, a AP Sion może tylko zadać hdmg raz na parę sec.

Opublikowano

Tylko problemem jest to ,że sionem ad trzeba jakoś dotrwać do late. A grając przeciwko, irelii, riven, udyrowi, rumblowi jest to bardzo trudne.

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...