Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Komputer]Co O Nim Sądzicie, Zjara Się ?

FuMoN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Jak W Temacie mam Dla Was Ogromne Pytanie Czy Ten Komputer Się Zjara Czy Się Poprostu Po Roku Rozwali

:D

Oto Parametry Tego Cacka Co Chcę Kupić

;)

Procesor:

Intel Core i7-2700K /3.5GHz, 8MB, LGA 1155, BOX/

1249 zł

Płyta główna:

AsRock P67 PRO3 B3 /intel P67/

369 zł

Pamięć RAM:

A-Data 8GB (2x4GB) 1600MHz CL9 Gaming v2.0 XPG

199 zł

Wentylator:

Enermax ETS-T40-TA

169 zł

Dysk twardy:

Western Digital Black 500GB 7200rpm 32MB cache SATA600

459 zł

Karta graficzna:

MSI GeForce GTX 560 Ti Hawk 1GB DDR5 /256bit/ 2xDVI/HDMI

979.01 zł

Karta dźwiekowa:

Creative Labs X-Fi Xtreme Audio /PCI express/

159 zł

Obudowa:

SilentiumPC Brutus 410 Pure Black (bez zasilacza)

139 zł

Zasilacz:

XFX Core 750W 135mm 80+ SLI PSU

360 zł

I Jak ? Powinien Się Nie Rozwalić ? Chcę Go Na Około 10-11Lat Tak Żeby Troszkę Potrzymał ;)

Ten Sprzęt Da Rade Uciągnąć BF2 MW2 MC ? I Serwa MC Hamachi ?

Proszę O Zrzucenie Ze Mnie Tych %

Opublikowano

ja swojego kompa kupiłem rok temu, za około 1700pln, do dziś każda gra działa na full detalach.

AMD Phenom II x4 3.2 GHz

Gtx 560Ti

4Gb ram.

Wg. mnie nie opłaca się kupować procków od Intela. są praktycznie takie same, tyle że dopłacasz za ich reklamę.

Chyba zauważyłeś że w każdej reklamie laptopa itp. jest wstawka "Intel Inside" i za tą reklamę przecież płaci konsument, AMD nie ma reklam, i ich procki są dużo tańsze a jakość jest praktycznie taka sama

Propsy.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Za 10 lat to najwyże przyda się jak będziesz chciał po wspominać o starych dobrych czasach. Tak jak wyżej po 3 latach nie będzie już wyrabiał przy nowych tytułach.

PS. Jak już masz kase dorzuć pamięci RAM. Jej nigdy nie za dużo.

Opublikowano

ja swojego kompa kupiłem rok temu, za około 1700pln, do dziś każda gra działa na full detalach.

AMD Phenom II x4 3.2 GHz

Gtx 560Ti

4Gb ram.

Wg. mnie nie opłaca się kupować procków od Intela. są praktycznie takie same, tyle że dopłacasz za ich reklamę.

Chyba zauważyłeś że w każdej reklamie laptopa itp. jest wstawka "Intel Inside" i za tą reklamę przecież płaci konsument, AMD nie ma reklam, i ich procki są dużo tańsze a jakość jest praktycznie taka sama

Propsy.

Zazwyczaj procesory intela są bardziej wydajne i mniej awaryjne.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

@UP true

chcesz go miec do gier za 10-11lat ?

a co my wiemy jakie gry beda mialy wymagania

za tyle lat ?

nie powiemy Ci tego

ja Twoim zdaniem bym wzial

intel core i5 2500k

a karte gtx 570/800

i by byla gitara

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

AMD Phenom II x4 3.2 GHz

Gtx 560Ti

4Gb ram.

Propsy.

W tej bajce były smoki? :) Rok temu GTX560 Ti koło 1,1k żł stał. Phenom z dobrą płytą 800 zł i już masz 2k zł, więc nie kręc.

Wywal wentylator ( bo po co? ) i weź obudowę SilentumPC Regnum l50. Jeśli nie będziesz planował CF lub SLI to zasiłkę odpuść i weź 650 od XFX

UP:

Core i5 2500k bez O/C może blokować GTX580, ale można tak zrobić. Autor nie podał dokładnego budżetu.

Opublikowano

Ja tego niechcem do gier za 10 lat Ja Chcem Zeby Potrzymal mi Wogole z 10lat Nie do Gier tylko tak normalnie

Mam Na Wydanie Do 4 Tysięcy Więc...

Opublikowano

Wymieńcie Mi Rzeczy Jakie Powinny Się Znajdować W Takiej Skrzynce Od Komputera Bo W Tym Jestem Zielonym Ogórasem ;D

Opublikowano

Radził bym zmienić na tą obudowe : Cooler Master Centurion 534 Light - 195zł Albo I-BOX LION 604B - 115zł

Najlepiej RAM se zmień na : 6GB RAM DDR3 i Procka(CPU) : INTEL CORE i5 2500K 4x3.3GHz

n275S.png

Sygnatura By : Hequito^^

Opublikowano

On już ma w zestawie Regnum'a L50 to nie podawaj mu zbędnych obudów.

Nie podaje mu zbędnych obudów tylko podaje mu przydatne obudowy takie jak z wejściem AV, Bardzo przydatne...

n275S.png

Sygnatura By : Hequito^^

Opublikowano

AMD Phenom II x4 3.2 GHz

Gtx 560Ti

4Gb ram.

Propsy.

raczej jesteś w błędzie. i nie będę się tu rozpisywał dlaczego ponieważ wiele razy już ten temat był poruszany.

Do autora: bierz ten sprzęt co podałeś w 1 poście :)

+ Daj "Lubię to" jeżeli w czymś Ci pomogłem.

Opublikowano

i7 2700k nie opłacalny

Wystarczy 2600k lub 2500k bo jeżeli nie robisz nic powaznego to 2500k wystarczy. 2700k to 2600k z podbitym zegarem o 100mhz i szkoda do niego dopłacać.

Jak weźmiesz 2600k lub 2500k to oszczędzisz i możesz dołożyć do GPU np RADEON HD 6950 albo 6970 2gb. Lepsze od gtx 560 Ti

userbar.png

kapitan.png

ZBIERAM PLUSY!!!

Opublikowano

No To jaka Obudowa ? Została Mi Jeszcze Obudowa I Biorę Kompa Tego Co Wam Linka PRzesłałem

Jak Nie 2700 To Jaki Procesor ? 2500 wystarczy ?

Opublikowano

napisz mi ile w tym twoim sklepie kosztuje 2700k, 2600k i 2500k

OBUDOWE WEŹ REGNUM L50

NAPISZ NAJLEPIEJ JAKI MASZ BUDŻET

userbar.png

kapitan.png

ZBIERAM PLUSY!!!

Opublikowano

KOLEGO NAPISZ MI CENY TYCH PRODUKTÓW ZE SKLEPU W KTÓRYM BEDZIESZ BRAŁ

Właśnie, gdzie kupujesz? Może coś złożę i podaj kwotę :D

userbar.png

kapitan.png

ZBIERAM PLUSY!!!

Opublikowano

Kolego napisz sklep i swój budżet ok? Wykombinuje ci coś maxymalnie wydajnego za tą cenę, bo szkoda żebyś żałował zakupu

userbar.png

kapitan.png

ZBIERAM PLUSY!!!

Opublikowano

Niee Ja Już Mam Bardzo Dobry Tylko Problem z Procesorem Bo I Niechcem Przepłacać Ale Też Nie Chcem Mieć Słabego

Więc Poszukaj Dobrego Do Gier i Mi Wyslil I Ja Wtedy To Rozmysle

Budżet Około 4,000 ;)

Opublikowano

Jazzper:

HAWK Kładzie każdego nie referenta HD6950. HD6950 ma przewagę nad innymi Ti, ale nie nad HAWK'iem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...