Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z zalogowaniem się

Radzisz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dzisiaj postanowiłem ściągnąć grę Dekaron. Niby wszystko cacy, konto założone, gra ściągnięta, patch ściągnięty. Klikam ikonkę "Dekaron.exe", otwiera mi się przeglądarka i strona ich oficjalna. No to loguję się i wszystko byłoby ok, gdyby nie to że 2 sek po zalogowaniu wyskakuje napis "Disconnect" i wylogowuje mnie. Próbowałem szybko kliknąć Play, coś mi się tam włączylo, ale gdy klikam start wyskakuje szare okienko i napis "Authorized fail". Co jest nie tak? Próbowałem nowe konto - nic, tak samo reinstall nie pomógł. Dodam że grę ściągałem z oficjalnej strony. Wszystkie zapory w windowsie zostały wyłączone, nie mam antiwirusa, próbowałem na różnych przeglądarkach. Próbowałem także na drugim komputerze w domu - NIC. Dodam że u kolegi który mieszka blok dalej wszystko pięknie działa.

Może mój internet blokuje coś? Jeżeli tak, to jak to sprawdzić i wyłączyć?

Opublikowano

Lol... To ty nawet nie wiesz co to jest router? o.O

Naucz się czytać jak masz z tym problemy, hę? Zapytałem jak to sprawdzić, czy router blokuje połączenie o.O

Opublikowano
No może router - a jak to sprawdzić?

Z tego bystrzaku wywnioskowałem, że pytasz czy masz router i jak to sprawdzić. Ja czytam dobrze tylko ty źle sformowałeś to zdanie ;)propsy.

Wchodzisz w konfiguracje routera i sprawdzasz czy nie masz jakichś portów zablokowanych.

1359062624-U334301.png

Opublikowano

No więc w konfiguracji coś tam zrobiłem, odblokowałem porty. Wygląda to tak:

43415004796076382378.jpg

A tak wygląda błąd który mi wyskakuje:

78078939543691361258.jpg

Dodam, że dzwoniłem do administratora sieci, powiedziano mi że nie mają żadnych portów zablokowanych.

Błąd dalej występuje.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

odświeżam temat.

Czy ktoś może miał podobny problem i znalazł rozwiązanie jak sobie z nim poradzić ?

Przetransferowałem postać z GAMEHI na NEXON bez większego problemu, ale po zalogowaniu się na nexona odrazu wywala mi dc tak jak u kolegi wyżej:

http://imageshack.us/photo/my-images/717/beztytuuuam.jpg/

próbowałem z różnymi przeglądarkami i efekt dalej ten sam. Jedynie na IE bez dodatków dało radę normlanie się zalogować ale po uruchomieniu gry właśnie wywala Authorized fail". Na normalnym IE również było DC, ale znalazłem w zakładce 'zarządzaj dodatkami' rozszerzenie "XML DOM Document" i po wyłaczeniu tego dało radę się zalogować bez DC na normalnym IE z 'dodatkami' ale jednak po wciśnięciu PLAY dalej był problem z authorized ;/ z updatowałem IE do wer. 9 z windows update i teraz w zarządzaj zakładkami nie ma tego dodatku i problem z dc dalej występuje ;/ czy zna ktoś przyczynę ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...