Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem] Nieregularne ,,zciny"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od niedawna zauważyłem pewien problem, który tyczy się internetu, a co za tym idzie - gier. Do rzeczy: Posiadam ruter, prędkość 2 mb i korzystam z internetu na 2 urządzeniach: komputer, który jest bezpośrednio połączony z ruterem i laptopa, który łączy się za pomocą wi-fi i to właśnie go tyczy się problem-objawia się on podczas grania (np gdy gram w cs to tak +/- co 10 sec mam laga na 3 sekundy) Jestem pewnien, że nie jest to spowodowane czynnikami zewnętrznymi. Tak więc moje pytanie: Co się może dziać?

Opublikowano

Pewnie dlatego masz ściny bo ktoś siedzi na lapku z połączonym netem z kompa stacjonarnego.

Chyba że nie to wyłącz zaporę i antywirusa.Zainstaluj pakiety NET.

1346581101-U331713.gif ExModNFSW I NFSWHelper 1346581101-U331713.gif

Opublikowano

Właśnie o to chodzi, że nikt nic nie sciaga> Jest tak nawet wtedy ,gdy tylko ja korzystam z internetu. Podłączyłem laptopa kolegi do wi-fi i u niego takie problemy nie występują. Zapory mam off, pakiety również posiadam i problem nadal istnieje. Prosze o jeszcze jakies sugestie

Opublikowano

Jeśli to występuje co określony czas to wszystko możliwe , że masz coś z kablem może nie tak, albo u nich coś nie tak, nie jestem dokładnie pewny, a i jeśli grasz na laptopie, to te ściny mogłyby być z tego powodu, że na przykład jak siedzisz dalej od routera masz poprostu słabszy zasięg, co sie równa temu że nie ma płynnej transmisji danych, i często gubi pakiety, co może powodować ściny( w grach na przykład). Odrazu mówie że takie jest moje zdanie, jeszcze można zaczekać na konkretniejszą odpowiedź ;)

Kochanie wróciłem :yay: 
Nie no, żartuje.

Chociaż...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...