Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Całe katakumby spolszczony quest

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

:)

Jakże miło znów wrócić na forum po premie ;]

Dzisiaj udostępniam wam questa na całe katakumby

:)

Nie jest to quest z żadnego paga etc. :P

Przechodząc do rzeczy :

-----------------------------------
-- Orginal The Devils Catacomb
-----------------------------------
quest catacomb begin
state start begin
when 1093.kill with pc.get_map_index() == 66 begin
d.notice("The Devils catacomb going")
d.new_jump_all(MAPINDEX , x , y)
end
when 20092.chat."Diabelskie Katakumby" with pc.get_map_index() == 713 begin
say_title("Guard")
say("")
say("Piekielne Katakumby są dostępne od 120 poziomu")
wait()
if pc.get_level() < 120 then
say("Twój poziom jest zbyt niski, bym")
say("mógł cię wpuścić!")
end
if pc.get_level() >= 120 then
say("Dobrze, zostaniesz przeniesiony.")
pc.warp(307200,1203200)
end
end
when login with pc.get_map_index() == 712 begin
d.jump_all(81,58)
say_title("Diabelski Kamień 1")
say("")
say("60 Minute there is careful")
say("Go to the holy place and the stone sculpture")
pc.give_item2("seal",1)
end
when sculpture.chat."1 Piętro" with pc.get_map_index() == 712 begin
say_title("Diabelski Kamień 1")
say("Wybierasz się do")
d.jump_all(544,42)
end
d.notice("Znajdz statułę i porozmawiaj z nią")
end
when sculpture1.chat."2 Piętro" with pc.get_map_index() == 712 begin
say_title("Tajemniczy Posąg")
say("")
say("Witaj mogę cię przenieść na następne ")
say("piętro Diabelskich Katakumb.")
wait()
local s = select("Przenoś!", "Uciekam!!!")
if 1 == s then
d.jump_all(1380,250)
end
if 2 == s then
d.exit_all()
end
end
d.notice("Znajdz poprawnego metina!")
end
function get_3floor_stone_pos()
 local positions = {
 {1249,343}
 {1353,351}
 {1249,250}
 {1249,153}
 {1349,150}
 {1149,252}
 {1152,148}
 {1148,347}
}
for i = 1, 6 do
local j = number(i,8)
if i != j then
 local t = positions[i];
 positions[i] = positions[j];
 positions[j] = t;
end
end
-- for i = 1, 8 do
-- positions[i][1] = positions[i][1] * 100
-- positions[i][2] = positions[i][2] * 100
end
when 8019.kill with pc.get_map_index() == 712 begin
	 local positions = catacombstone.get_3floor_stone_pos()
	 for i = 1, 8 do
 chat(positions[i][1], positions[i][2])
 d.set_unique("fake" .. i , d.spawn_mob(8017, positions[i][1], positions[i][2]))
	 end
	 chat(positions[7][1], positions[7][2])
	 local vid = d.spawn_mob(8017, positions[7][1], positions[7][2])
	 chat(vid)
	 d.set_unique("real", vid)
	 server_loop_timer('catacomb_stone3_update', 10, pc.get_map_index())
	 server_timer('catacomb_stone3_fail1', 5*60, pc.get_map_index())
				d.notice("3. Opcje Piętra.");
				d.notice("Most of the fake stone text here");
				d.notice("Znajdz prawdziwy w 15 minut");
				d.notice("i zniszcz go!.. ")
				d.notice("Ta droga prowadzi wyłącznie do frontowego portalu");
end
when catacomb_stone3_fail1.server_timer begin
	 if d.select(get_server_timer_arg()) then
 d.notice("Zostało 10 minut.")
 server_timer('catacomb_stone3_fail2', 5*60, get_server_timer_arg())
	 end
end
when catacomb_stone3_fail2.server_timer begin
 d.notice("5 Minute Remaining")
 server_timer('catacomb_stone4_fail', 5*60, get_server_timer_arg())
	 end
end
when catacomb_stone3_fail.server_timer begin
 d.notice("Time Expired")
 d.exit_all()
 clear_server_timer('catacomb_stone3_update', get_server_timer_arg())
	 end
end
when catacomb_stone3_update.server_timer begin
 if not d.is_unique_dead("real") then
	  for i = 1, 8 do
  if d.getf("fakedead" .. i) == 0 then
	   if d.unique_get_hp_perc("fake" .. i) < 50 then
d.purge_unique("fake" .. i)
d.setf("fakedead" .. i, 1)
d.notice("");
	   end
  end
	  end
else
	  server_timer("catacomb_stone3_end", 5, get_server_timer_arg())
								d.notice("Hearing ability and interior motives ")
								d.notice("")
								d.notice("Kolejny Kamień został zniszczony!");
								d.notice("4. Chcę iść dalej!")
	 d.jump_all(500,717)
	  clear_server_timer('catacomb_stone3_fail1', get_server_timer_arg())
	  clear_server_timer('catacomb_stone3_fail2', get_server_timer_arg())
	  clear_server_timer('catacomb_stone3_fail', get_server_timer_arg())
 end
	 else
 server_timer('catacomb_stone3_stop_timer', 1, get_server_timer_arg())
	 end
end
when catacomb_stone3_stop_timer.server_timer begin
	 clear_server_timer('catacomb_stone3_update', get_server_timer_arg())
end
d.notice("Boss został zabity !")
d.spawn_mob(mobid , 500,787)
end
when 2526.kill with pc.get_map_index() == 712 begin
d.jump_all(846,907)
end
d.notice("To jest komnata Kostucha.")
d.notice("Znajdz jego legowisko!")
end
when 2322.kill with pc.in_dungeon() begin
game.drop_item("seal",1)
end
when stone.take with item.vnum == seal and pc.get_map_index() == 712 begin
d.notice("Następne piętro")
item.remove();
npc.purge();
d.jump_all(1300,704)
end
d.notice("Boss został zabity")
end
when boss.kill with pc.in_dungeon() begin
say_title("Diabelski Kamień 6")
say("")
say("Czy chcesz kontynuować ?")
local s = select(locale.yes , locale.no)
if 1 == s then
d.jump_all(74,1158)
end
if 2 == s then
local reward_alchemist = {20074, 20075, 20076}
d.spawn_mob(reward_alchemist[number(1,3)], 425, 216);
d.setqf("can_refine", 5)
timer("catacombs_times",120)
end
end
when catacombs_times.timer with pc.get_map_index() == 712 begin
d.notice("Czas Minoł")
d.exit_all()
end
when login with pc.get_map_index() == mapindex begin
d.notice("Kostucha została zabita !")
end
when 5290.kill with pc.in_dungeon() begin
wait()
say_title("Diabelski Kamień 7")
say("")
say("Misja Zakończona !")
say("")
d.exit_all()
 end
end
end

Możliwe że gdzieś zapomniałem dodać tekstu , albo spolszczyć , ale zawsze jest translator ^^.

Proszę o przetestowanie questa , osobiście nie mam jak ;/

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Aby on działał trzeba zdefiniować funkcję :

get_3floor_stone_pos()

Zapraszam serdecznie na moją  nową stronę: https://przeglad-internetu.pl. Znajdziesz tam sporo śmiesznych treści z internetu w celu zapewnienia Ci najlepszego contentu i zaoszczędzeniu czasu! 🙂

Opublikowano

Ch*j ci w dupe, i co, tak cię podniecają te 'Like It' że wstawiasz to publicznie? - Żałosne, te dzieci które to pobiorą mają cię kompletnie w dupie, tylko ci dadzą jakiegoś głupiego Like żebyś nie odpierdolił że nikt ci nie podziękował i cię pierdolą.

Gz myślenia, udostępniaj wszystko tak dalej to będziesz służącym - Nie rozumiem jak można tracić czas, swój wysiłek, a jednocześnie pracę innych co sami albo napisali quest albo sobie przetłumaczyli - Żeby jacyś frajerzy mieli to gotowe, bo nie chce im się za to zapłacić albo ruszyć swojego obsranego dupska żeby samemu napisać questa.

Szkoda że się nie da dawać minusów bo bym ci z 10 wpierdolił.

Kontakt ze mną & moja strona domowa: http://xeer.tech

Opublikowano

Weles spokojnie wiekszość zobaczy tą funkcję nie działającą i se odpuści . ;>

Zapraszam serdecznie na moją  nową stronę: https://przeglad-internetu.pl. Znajdziesz tam sporo śmiesznych treści z internetu w celu zapewnienia Ci najlepszego contentu i zaoszczędzeniu czasu! 🙂

Opublikowano

Po pierwsze to jest od Sejbes'a i część sam spalszczałem , a cześć on . Chciałem tylko sprawdzić czy wam się przyda , ale jeżeli jest taki niedokładny to wywale go .

Dziękuje dobranoc.

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

To ciekawe skąd on tutaj się wziął..

http://www.elitepvpers.com/forum/metin2-pserver-guides-strategies/1739415-release-us-devilcatacombs-quest.html

Opublikowano

Ch*j ci w dupe, i co, tak cię podniecają te 'Like It' że wstawiasz to publicznie? - Żałosne, te dzieci które to pobiorą mają cię kompletnie w dupie, tylko ci dadzą jakiegoś głupiego Like żebyś nie odpierdolił że nikt ci nie podziękował i cię pierdolą.

Gz myślenia, udostępniaj wszystko tak dalej to będziesz służącym - Nie rozumiem jak można tracić czas, swój wysiłek, a jednocześnie pracę innych co sami albo napisali quest albo sobie przetłumaczyli - Żeby jacyś frajerzy mieli to gotowe, bo nie chce im się za to zapłacić albo ruszyć swojego obsranego dupska żeby samemu napisać questa.

Daj spokój nie warto ...;d ten quest jest zjebany i każdy będzie mial to samo więc nic im to nie da ja wykonałem swój pomysł co do katakumb i będę go miał tylko ja i będzie się czymś róznił więć wyluzuj i zrób to samo ;d

Ch*j ci w dupe, i co, tak cię podniecają te 'Like It' że wstawiasz to publicznie? -
Żałosne, te dzieci które to pobiorą mają cię kompletnie w dupie, tylko ci dadzą jakiegoś
głupiego Like żebyś nie odpierdolił że nikt ci nie podziękował i cię pierdolą.

Smutne ale prawdziwe

Kurwa, mistrz!

VLXxO.png

Opublikowano

@UP:

Ja właśnie zapieprzałem nad pisaniem własnych katakumb kilka dni, i wkur*ia mnie jak ktoś sobie od tak udostępni coś nad czym ja musiałem rypać dzień w dzień żeby to napisać, może jeszcze rzucą respawny, ustawienia moobów (siła itd) + Drop z nich.

A ja właśnie dlatego niczego nie publikuje, żeby ludzie sami ruszyli dupy i coś zrobili, bo siedzą tutaj głównie dzieciaki (z wyjątkami normalnych), które ch*ja za przeproszeniem potrafią i stawiają sobie dedyki na samych gotowcach, a nie wiedzą nawet do czego służy komenda "cd" w terminalu, albo myślą że FreeBSD to nazwa plików serwerowych metina <facepalm> i dobijają mnie te 'dzielenia' się między dzieciakami różnymi rzeczami, bo jak różne serwery mają się wyróżniać, jak wszystko jest publikowane bo dzieci podniecają jakiś przygłupawy przycisk 'Like It' dzięki któremu myślą że będą nie wiem, Bardziej pro w realu? Będą mieli za to szacun? - Co tam sobie myślą to ja nie wiem, i szczerze gówno mnie to obchodzi - Ale są naprawdę przyje*ani.

Opublikowano

@UP:

Ja właśnie zapieprzałem nad pisaniem własnych katakumb kilka dni, i wkur*ia mnie jak ktoś sobie od tak udostępni coś nad czym ja musiałem rypać dzień w dzień żeby to napisać, może jeszcze rzucą respawny, ustawienia moobów (siła itd) + Drop z nich.

A ja właśnie dlatego niczego nie publikuje, żeby ludzie sami ruszyli dupy i coś zrobili, bo siedzą tutaj głównie dzieciaki (z wyjątkami normalnych), które ch*ja za przeproszeniem potrafią i stawiają sobie dedyki na samych gotowcach, a nie wiedzą nawet do czego służy komenda "cd" w terminalu, albo myślą że FreeBSD to nazwa plików serwerowych metina <facepalm> i dobijają mnie te 'dzielenia' się między dzieciakami różnymi rzeczami, bo jak różne serwery mają się wyróżniać, jak wszystko jest publikowane bo dzieci podniecają jakiś przygłupawy przycisk 'Like It' dzięki któremu myślą że będą nie wiem, Bardziej pro w realu? Będą mieli za to szacun? - Co tam sobie myślą to ja nie wiem, i szczerze gówno mnie to obchodzi - Ale są naprawdę przyje*ani.

Z drugiej strony zobacz, jak jest na takim e*** - ludzie się znają 100* lepiej od nas, i dzielą się wszystkim. I nikomu to nie przeszkadza.

Jednak szkoda, że tyle rzeczy wycieka, bo można by było się samemu pomęczyć.

1331843419-U556141.png

Opublikowano

@UP:

Zostawiłem ci na PW moją pierwszą wersje katakumb może coś ci się przyda.

Kurwa, mistrz!

VLXxO.png

Opublikowano

@UP:

Jakie to typowo Polskie. Ludzie chcą sie dzielić bo niektórzy maja taka potrzebe i ich to cieszy. Sam swoje modele udostępniam w dużej części za darmo, ale i tez biore je od innych bo to chyba normalna kolej rzeczy.

@Weles, proponuje usunąć pliki serwerowe których używasz i napisać je samemu bo przecież kto inny się męczył nad nimi latami, a ty teraz nielegalnie wykorzystujesz jego harówe...

Opublikowano

Jakie to typowo Polskie. Ludzie chcą sie dzielić bo niektórzy maja taka potrzebe i ich to cieszy. Sam swoje modele udostępniam w dużej części za darmo, ale i tez biore je od innych bo to chyba normalna kolej rzeczy.

@Weles, proponuje usunąć pliki serwerowe których używasz i napisać je samemu bo przecież kto inny się męczył nad nimi latami, a ty teraz nielegalnie wykorzystujesz jego harówe...

Koleś, takie coś jak 'Model' nikt nie zrobi tego samego, ale jeżeli jesteś fanem że każdy ma to samo to proszę bardzo - Udostępniając wszystko co wchodzi nowe, żaden serwer NICZYM się nie różni, bo każdy ma to samo - Modelu który zrobisz - nikt takiego samego nie zrobi bo zawsze będzie inny, a misje na coś chodź napiszesz inaczej, to będzie działać tak samo. Powiedz mi jak ma się coś różnić od czegoś, skoro każdy ma TO SAMO ? - Btw. firma YMIR upadła 2 lata temu od bankructwa i została przejęta przez Webzen który wyraził zgodę na użytek plików serwerowych na licencji NGPL czy jakoś tak (korzystanie bez pobierania korzyści z nich) - Więc skoro uważasz że każdy ma mieć to samo, jak np. 100 osób zapier*ala przy czymś ciężko pisząc to, a inny ćwuk sobie to napisze i udostępni pozostałym 10.000 osób, to po ch*j te 100 osób ma zapier*alać jak wół nad tym skoro i tak zostanie to udostępnione? - POMYŚL!

Opublikowano

Nad plikami serwerowymi zadupcały dziesiątki/setki osób a i tak zostały udostępnione - źle ci z tego powodu? Jakby każdy wyznawał taką filozofie to ten świat by całkiem oszalał. Co do użytku plików to wytłumacz mi dlaczego po wpisaniu hasła "Metin2 Serverfiles" nie wyskakuje mi na pierwszym miejscu strona firmy Webzen z wielkim na pół strony napisem "Download" tylko ciągle wszyscy działają na plikach zdobytych nielegalnie? Skończmy OT bo to do niczego nie prowadzi.

Opublikowano

w sumie to mogłeś wcale nie pisać tego tematu i zaśmiecać tego forum ja sam robiłem dungeona na katakumby

robiłem go 3 tygodnie ale zrobiłem

tyle no nawet 5 latek umie spolszczyć na tłumaczu

Opublikowano

Spokojnie :> Było na inforge, wystarczy spolszczyć ;p Bez takich mi tutaj ;x

footer_logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...