Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] pobrałem gre z neta na ps1 i chce odpalić ją na ps2 z kartą przerobioną Free MC Boot

shniper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak up pomóżcie gra jest w formacie iso ntsc i chcę ją nagrać na płytę cd posiadam kartę od ps1 od manty i działa podpięta do ps2 wszystkie savy z ps1 są na niej pokazane pomóżcie jak ją skonwertować do PAL i prezerobić by ps2 ją czytało PS. możecie podesłać link do jakiegoś skonfigurowanego emulatora to oszczędzi mi zachodu ale w wersji pal

404 sygantura not found

Opublikowano

do przerobienia będziesz potrzebował:

Pal4U2k

P4U Patch

są to programy do przerabiania pod PSX

co do reszty, jak to odpalić to ja już nie wiem, kiedyś nie było możliwości jak ja się bawiłem w nagrywanie kopii, wiem że ffgriever pracował nad emulatorem bez żonglowania płytami aby odpalić gry z PSX na PS2, być może zostało to wprowadzone do FMCB a być może nie( nie wiem bo sam rzuciłem ten temat oraz nie miałem FMCB tylko SM), jeśli nie to będziesz musiał żonglować płytami, jak dobrze pamiętam to się robiło w psxloader lub ulaunchelf, ale będziesz potrzebował do tego jakiejś oryginalnej płyty z PSX(może być nawet jakieś demo)

myślę że jeśli chodzi o programy to pomogłem a co do reszty to albo poczekasz na kogoś kto odpalał gry z PSX przez FMCB na PS2 albo sam zagłębisz się w czytanie i szukanie po necie

819531478353821175209.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...