Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaką grę zrobić...

Pomysł na grę  

28 użytkowników zagłosowało

1. 1. ?

• Wampiry vs Wilko?aki vs ?owcy
    • Co? jak streetofrace.com lub metaldamage.pl
    • Co? ja footballteam.pl
    • Co? jak plemiona.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja tam bym chętnie zagrał w coś jak margonem.

Tylko żeby nie było tego ogranicznika co zrobili w margo na expa.

Gdyby nie ten ogranicznik dalej bym w margo grał.

http://www.tnij.org/lupidos - książka fantasy mojego autorstwa, zapraszam do lekturki.
Opublikowano

margonem raczej nie przejdzie, bo do tego trzeba by było sztabu programistów :D Ja jestem jeden i nie za bardzo się znam na js ;/

logo.png

Opublikowano

bnmbb

nikt mu nie dyktuje gry od poczatku do konca on chce temat ktory by ludzi zaciekawił :P

ale to co ty piszesz to jest prawda ja zawsze tak mam jak zobacze nowy silnik :D

Uczeń
Opublikowano

Fajnie jakbyś zrobił coś podobnego własnie do Margonem, niekoniecznie w JS bo stare margonem było robione w PHP, a czy potrzebny do tego sztab programistów ? Chyba nie bo sam Thinker - Administrator margonem robił tę grę jako prace migisterską.

Opublikowano

w zwykłym php się nie opłaca, thinker fakt na początku robił sam - ale jak już wspomniałeś robił magistra więc był bardziej doświadczony niż ja :D Proszę tylko o odpowiedź w ankiecie bądź pomysł na odpowiedzi na temat :D

logo.png

Opublikowano

Divers ja mam dobry silnik mój szablon itp moje opcje coś ala plemiona tylko inne napisz do mnie na gg 6468894 moze cos razem skleimy

ExTibia- without rang .. ; s ;s;s;s;s;s;s;s;s;s;;s;s;s

Opublikowano

Robił ,nie robił walić to.

Do tego trzeba tak :

Coś co pobiera ci w miare często aktualne pozycje graczy (np. co 2/5 sekund max)

Pomysł jak to dalej wykonać. Potem jeszcze dochodzi mapka. Ją też można skminić ,który fragment pobrać.

Może być troche problemów z NPC ,ale też da się zrobić. Ew. zawsze jest Flash i AS

Jakby coś to możesz napisać do mnie na gg to ci podsunę pomysły na to ,albo pomogę.

Opublikowano

Zrób coś jak metaldamage. Gra była naprawdę świetna, spędziłem przy niej całe 2 lata po czym niestety upadła :(.

Chętnie bym jeszcze raz zagrał w taką grę.

PS: Jeśli znacie godnego następce Metaldamage to Proszę Linka na PW!

c3e3677f25827.png

Opublikowano

Nie to nie to ;d metaldamage byl zajebista gra grałem w nią z 3 lata miała w sobie to coś lecz upadła nie wiem czemu;/

ExTibia- without rang .. ; s ;s;s;s;s;s;s;s;s;s;;s;s;s

Opublikowano

Robił ,nie robił walić to.

Do tego trzeba tak :

Coś co pobiera ci w miare często aktualne pozycje graczy (np. co 2/5 sekund max)

Pomysł jak to dalej wykonać. Potem jeszcze dochodzi mapka. Ją też można skminić ,który fragment pobrać.

Może być troche problemów z NPC ,ale też da się zrobić. Ew. zawsze jest Flash i AS

Jakby coś to możesz napisać do mnie na gg to ci podsunę pomysły na to ,albo pomogę.

Nie tyle co z napisaniem tego a dokładnym rozplanowaniem coby nie zajechać serwera przy 100 osobach online. : )

Opublikowano

Raczej wątpię ;).

Pomyślmy...

Potrzeba około 40 komputerów by wywalić DOS'a na stronie WWW

W tym na 1 kompie odpala się gdzieś z 30 portów jak nie więcej.

Każdy komputer wchodzi na stronę mniej więcej co 0.2 sekundy

To policz ile musiałobybyć normalnych ludzi (tj. jedno wejście - jedna osoba) by wywaliło dosa bez pomocy programów itp.

PS : To ile potrzeba kompów to przeczytałem a z resztą to już tajemnica ;p.

Opublikowano

Raczej wątpię ;).

Pomyślmy...

Potrzeba około 40 komputerów by wywalić DOS'a na stronie WWW

W tym na 1 kompie odpala się gdzieś z 30 portów jak nie więcej.

Każdy komputer wchodzi na stronę mniej więcej co 0.2 sekundy

To policz ile musiałobybyć normalnych ludzi (tj. jedno wejście - jedna osoba) by wywaliło dosa bez pomocy programów itp.

PS : To ile potrzeba kompów to przeczytałem a z resztą to już tajemnica ;p.

Jak już to DDOS - po drugie bajki, wszystko zależy od mocy jak i zabezpieczeń serwera..

100 osób na Windowsie [nawet z waszym "PrO" Loiciem :D) wywoła obciążenie mniejsze niż 10 na Linux'ie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...