Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak naprawić błędy na plikach by Badar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Stary temat został zamknięty, oraz linki padły. Więc postanowiłem zrobić nowy temat z Reflinkami :)

Koniecznie podziękujcie Badarowi za pliki.

http://www.mpcforum.pl/user/330049-badar/

Opis plików:
http://www.mpcforum.pl/topic/387565-tutdl-pliki-serwerowe-by-badar/

1330859698-U509176.png

-Tak więc pobieramy pliki serverowe. (nowy, działający download)
http://www.fileserve.com/file/gzYcyQY/SF-by-badar.7z

a jakie haslo do rozpakowania? mpcforum.pl /www.mpcforum.pl
Reupload plików by MrPacio

1330859698-U509176.png

-Odrazu jak zrobimy server, i zrobimy sysinstall, logujemy się do WinSCP [ftp] i wklejamy te pliki.
http://www.fileserve.com/file/JZjFeWJ/BugFix do FTP.rar

do /var/db/mysql/mysql/ , następnie dajemy chmod 777. Po tym reboot.

1330859698-U509176.png

-Teraz możemy zmienić hasło do bazy danych MySQL.
Wpisujemy w konsoli: mysql -p , podajemy hasło badar123 , Ok zalogowaliśmy się do MySQL. Teraz wpisujemy
GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO 'root'@'%' [ENTER]
IDENTIFIED BY 'nowehaslo' WITH GRANT OPTION; [ENTER]

wyskoczy nam jakiś napis z Ok, teraz wpisujemy quit.

1330859698-U509176.png

-Game. Polecam zmienić gejma na plikach Badara, na bardziej stabilniejsze. Jakie ? tu daje linka
http://www.mpcforum.pl/topic/555392-dlreupload2010er-games-v4/

Następnie wklejamy do serverfiles (chyba jest w /usr/home/serverfiles albo /use/serverfiles) i tam szukamy pliku 'game'. Jak znaleźliśmy, usuwamy je, i wklejamy jeden gejm z pobranych [ważne jest aby zmienić nazwe na samo 'game']
jak już wkleiliśmy, nadajemy chmody 777 i reboot.

1330859698-U509176.png

-Niedziałające "./stop" Jak już wiedzie na plikach Badara nie działa ten skrypt. Zamiast męczyć się wgrywaniem go, zamiast ./stop możemy po prostu wpisywać " /shutdown -r " a następnie logout, i wyłańcczamy maszynkę z virtualBoxa krzyżykiem.

1330859698-U509176.png

-Błędy socket w mysql ? wpisujemy w maszynie"
/usr/local/etc/rc.d/mysql-server restart
a następnie reboot.

1330859698-U509176.png

-Jak wgrać questy ? Jaka ścieżka ? wchodzimy w WinSCP, następnie
/usr/serverfiles/game/share/locale/germany/quest

Wklejamy tam nasze questy, potem wpisujemy
cd /usr/home/game/share/locale/germany/quest [ENTER]

./qc nazwa questu [ENTER]

1330859698-U509176.png

Temacik będe aktualizował, gdy wyjdą kolejne błędy.
Najbardziej przydatne tutoriale do server files:

http://www.mpcforum.pl/topic/65970-komendy-wszystkie-po-polsku/

http://www.mpcforum.pl/topic/342752-index-tworzenie-serwera-prywatnego-sf-2010/

http://www.mpcforum.pl/topic/508056-spis-poradnikow-tworzenie-prywatnych-serwerow/

http://www.mpcforum.pl/topic/438660-info-lista-najwazniejszych-tematow-w-dziale-metin2-tutoriale-i-download/

Zbieram Lajki.

Chętnie pomogę przy stawieniu servera hamachi/nohamachi na DOBRYM komputerze w zamian za GM.
Poprostu napisz do mnie na pw swoj sprzęt <ram,procesor,internet>. Server medium bez zadnych gotowców.

Proszę o ściągnięcie 10% ! ;/

logo-full-thumb.png
Opublikowano

tamto wszystko jest z jego bugfixow

powiedz mi jak to naprawic z mojego tematu

http://www.mpcforum.pl/topic/543144-problem-blad-po-dodaniu-gotowca-pliki-by-badar/

6f1dcb68ed09a089.jpg
Opublikowano

tamto wszystko jest z jego bugfixow

powiedz mi jak to naprawic z mojego tematu

http://www.mpcforum.pl/topic/543144-problem-blad-po-dodaniu-gotowca-pliki-by-badar/

owszem ale tu jest bardziej rozpisane, a co najważniejsza są nowe DZIAŁAJĄCE linki. ;x

Opublikowano

Bug Fixy po uja Pana taka nazwa wgl istnieje? xD na ustawienie plików serwerowych nie pomoże gotowiec z plikami tylko pomoże gotowe do edytowania czyli wrzuciłem paczkę Badara i co najważniejsze została Ona naprawiona chociaż powinna ;) to po jakiego chu*a że tak Powiem Sprite dajesz kolejny temat jak ja dałem reupload plików ? mogę pomóc na PW w każdej dostępnej chwili ;) każde pytania, każde nie dogodzenia z plikami więc nie nawidzę takich ludzi jak się wpierd.. do tego co ktoś dał i daje ta osoba bo chce być fajna i nabijać Like -.- Pozdro Sprite ;) dlaczego ja tutka nie założyłem ? dlatego żeby nie zaśmiecać forum, myślę iż ten tutek jest nie potrzebny ;)

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

owszem ale tu jest bardziej rozpisane, a co najważniejsza są nowe DZIAŁAJĄCE linki. ;x

ale powiedz jak naprawic moj blad !! bo nic mi nie powiedziales !!

6f1dcb68ed09a089.jpg
Opublikowano

Bug Fixy po uja Pana taka nazwa wgl istnieje? xD na ustawienie plików serwerowych nie pomoże gotowiec z plikami tylko pomoże gotowe do edytowania czyli wrzuciłem paczkę Badara i co najważniejsze została Ona naprawiona chociaż powinna ;) to po jakiego chu*a że tak Powiem Sprite dajesz kolejny temat jak ja dałem reupload plików ? mogę pomóc na PW w każdej dostępnej chwili ;) każde pytania, każde nie dogodzenia z plikami więc nie nawidzę takich ludzi jak się wpierd.. do tego co ktoś dał i daje ta osoba bo chce być fajna i nabijać Like -.- Pozdro Sprite ;) dlaczego ja tutka nie założyłem ? dlatego żeby nie zaśmiecać forum, myślę iż ten tutek jest nie potrzebny ;)

taki mądry

prosze bardzo pomagaj ludziom na pw

jeżeli uważacie że temat zaśmieca forum, proszę usunąć

pozdr. koksie

tu przynajmniej mniej więcej napisane jak naprawić błędy z mysql.. zobacz ile spamu w dl z plikami Badara ;x

Opublikowano

Ja nie mam czasu na te pliki, więc pozwoliłem Sprite na topik :)

Powodzenia i 3maj się z spamem miszczu ! ; D.

@Topic - moim zdaniem się przyda, ograniczy spam w moim topiku .

Opublikowano

taki mądry

prosze bardzo pomagaj ludziom na pw

jeżeli uważacie że temat zaśmieca forum, proszę usunąć

pozdr. koksie

tu przynajmniej mniej więcej napisane jak naprawić błędy z mysql.. zobacz ile spamu w dl z plikami Badara ;x

Ja nie mam żadnego spamu na PW bo jak ja pisze to pisze na temat i również napisałem jak naprawić mysql głównie te od badara ;D

Mój sposób jest o wiele wygodniejszy, i bez żadnego pobierania i wykonane za pomocą Navicata ;)

Ja nie mam czasu na te pliki, więc pozwoliłem Sprite na topik :)

Powodzenia i 3maj się z spamem miszczu ! ; D.

@Topic - moim zdaniem się przyda, ograniczy spam w moim topiku .

A Co do Ciebie, mówisz że pomożesz na PW ale nie pomożesz bo widocznie nie znasz się na wszystkim ;) nawet na tych co postawiłeś swoje pliczki nie znasz jak naprawiać podstawowy błąd localhost bo jak widzę nikomu nie pomogłeś no prawie ;D 5 na 100 ludzi pozdro stary ;D

Opublikowano

lol Kamil co ty piszesz ? Haha on Ci może kompa hacked .. Hahaha . Jak naprawić localhost to już jest dawno wytłumaczone.. inteligencie ..

Opublikowano

Ja nie mam żadnego spamu na PW bo jak ja pisze to pisze na temat i również napisałem jak naprawić mysql głównie te od badara ;D

Mój sposób jest o wiele wygodniejszy, i bez żadnego pobierania i wykonane za pomocą Navicata ;)

A Co do Ciebie, mówisz że pomożesz na PW ale nie pomożesz bo widocznie nie znasz się na wszystkim ;) nawet na tych co postawiłeś swoje pliczki nie znasz jak naprawiać podstawowy błąd localhost bo jak widzę nikomu nie pomogłeś no prawie ;D 5 na 100 ludzi pozdro stary ;D

Nie masz żadnego spamu na PW, bo każdy widzi, że jesteś idiotą.

nie znasz jak naprawiać podstawowy błąd localhost bo jak widzę nikomu nie pomogłeś

Przecież dał poprawione pliki users, matko boska :(.

/usr/home/game/share/locale/germany/quest

Wklejamy tam nasze questy, potem wpisujemy

cd /usr/home/game/share/locale/germany/quest [ENTER]

./qc nazwa questu [ENTER]

Chyba raczej:

/usr/serverfiles/game/share/locale/germany/quest

Opublikowano

Za pomocą navikata możesz se **** ; ).

A ja używam PMA i tego typu rzeczy wykonuję przez BSD :).

Dałem im gotowca, żeby jedynie go wkleili, proste?

Nie odpisuję na PW, bo nie chce mi się ogarniać spamu od ludzi, którzy nie potrafią myśleć i szukać normalnie, a twoje posty to w 3/4 bezsens, kopia, i szpan .

Pomagam tylko, jeśli problem jest poważny .

Fakt nie umiem wszystkiego, gdyż "człowiek od wszystkiego jest od niczego " .

Umiem co umiem, a tobie nic do tego hę

@Mondes - Tak do niego nie przemówisz, master kamil zaraz nas hejtować będzie :<

Opublikowano

dobrze zrób swojego Tutoriala masterze. Tu już się nie udzielaj

lol Kamil co ty piszesz ? Haha on Ci może kompa hacked .. Hahaha . Jak naprawić localhost to już jest dawno wytłumaczone.. inteligencie ..

to fakt, ale po co mu dosować, jak on już ma spierd0lony komputer ?

"komputer jak właściciel :)"

Sprite.

/

Ref

Opublikowano

No to teraz Ty "inteligentko" taka mądra ale zobacz sobie co napisałaś ;D zobacz na mój post co napisałem i wysil swój mózg i powiedz mi, napisałem prawie to co Ty ? ja wiem że to już dawno jest wytłumaczone ;) ale dla zielonych trzeba im pisać co do 1 literki z dokładnością ;)

On mi może z hackować kompa ? proszę bardzo czekam na to :) jeszcze do tej pory nikomu się to nie udało to może w końcu ktoś z hackuje mi kompa :D

Nie masz żadnego spamu na PW, bo każdy widzi, że jesteś idiotą

chyba mówisz o sobie ;)

dobrze zrób swojego Tutoriala masterze. Tu już się nie udzielaj

to fakt, ale po co mu dosować, jak on już ma spierd0lony komputer ?

"komputer jak właściciel :)"

Sprite.

/

Ref

Haha ja mam spierd. kompa haha to spróbuj puścić mi DOS-a ;) Powodzenia ;D

Za pomocą navikata możesz se **** ; ).

hahaha :) akurat w Twoich plikach trzeba zrobić poprzez navicata ;D

Opublikowano

Nie masz żadnego spamu na PW, bo każdy widzi, że jesteś idiotą

chyba mówisz o sobie

;)

Jesteś aż takim idiotą, nie rozumiesz, że napisałem to w odniesieniu do Ciebie?

Nie odpowiadam, na Twoje posty, szkoda życia, na gimbusa.

Opublikowano

Kur no wpisałem /usr/local/........ i dalej jest ten błąd socket ...... Oczywiście po wpisaniu zresetowałem serwer

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Hej, co jest.

Zrobił temat, i dobrze. Takie tematy, nawet jak nie są doskonałe, są potrzebne aby ograniczyć spam w tematach z plikami.

Topic

popraw, bo tam ci się zjebało:

[s][/color][/font][/color][/font][/s]/usr/serverfiles/game/share/locale/germany/quest
[s][font=tahoma,geneva,sans-serif][color=#FFA07A][font=tahoma,geneva,sans-serif][color=#FFFFFF][/s]

sygnatura2.png

Opublikowano

Ja mam problem z kanałami. Odpalam 4 Ch i wszystko super włącza się, ale jak chce się zalogować na ch2, ch3 lub ch4 to gdy wpisuje passy i wciskam enter ekran miga i nadal jestem w menu logowania ; (. Wie ktoś jak to naprawić ? Bo narazie działa tylko 1 CH.

Opublikowano

Ja mam problem z kanałami. Odpalam 4 Ch i wszystko super włącza się, ale jak chce się zalogować na ch2, ch3 lub ch4 to gdy wpisuje passy i wciskam enter ekran miga i nadal jestem w menu logowania ; (. Wie ktoś jak to naprawić ? Bo narazie działa tylko 1 CH.

pliki z chanelami trzeba usunąć i dać te z ch1 :P gdzieś tu tutek jest jak zrobić ch1 ch2 ch3 ch4 na serwa :P

Jesteś aż takim idiotą, nie rozumiesz, że napisałem to w odniesieniu do Ciebie?

Hahahaha i kto tu idiota jest ?xD hahaha żeś mnie kolo rozwalił na maxa ^^ Jaki masz mały móżdżek że nawet nie rozumiesz co ja napisałem stary nie no pozdro ;D ja wiem że to do mnie -.- i napisałem to w odniesieniu zwrotnym do Ciebie "idi*to" ;D

Przestań się pruć o byle co okej ? nie masz nawet powodów aby się pruć do mnie ;)

Powiecie jak naprawić to Socet ??? Zrobiłem tak jak jest napisane ale dalej nie działa

A dasz ss-a z tym błędem ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nadal są problemy z plikami Badara i u niego w temacie jest duży spam jak i co naprawić

więc robię

@Ref

ten temat ma powstrzymać spam w temacie Badara z plikami.

Tu jest wszystko opisane oraz aktualne dl

Opublikowano

Nadal są problemy z plikami Badara i u niego w temacie jest duży spam jak i co naprawić

więc robię

@Ref

ten temat ma powstrzymać spam w temacie Badara z plikami.

Tu jest wszystko opisane oraz aktualne dl

Hm.. raczej nie powstrzymasz Ty tam spamu, tylko ktoś wyższy nad Tobą, np. Moderator, zamkną tam temacik to przeniosą się tu proste i logiczne tak ? więc jeśli nie zamkną tam temaciku to tutaj wypadałoby zamknąć, to moje zdanie, bo jeśli tam będą i tu będą spamić to wtedy dojdzie do jednego wielkiego syfu ;D

Opublikowano

Niech napisze ktoś jak naprawić OX bo ja już nie ma sił :D

>>>> Jakże będą chrząkać warchlaki gdy usłyszą jak cierpiał stary dzik <<<<

Opublikowano

Możesz mi podac nowy link do plików '' By Badar '' -.- .

To te co pobrałem nie działają -.- .

http://www.fileserve.com/file/gzYcyQY/SF-by-badar.7z

d2c4e51922321dfb6cfcbfb.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...