Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Realtek HD Audio - nagrywanie

Syrians

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam problem z mikrofonem, może ktoś też przez takie coś przechodził co ja ...otóż mikrofon mam podłączony do różowego gniazda, minijack też ma różową końcówkę i w ustawieniach Wejście/Wyjście audio w Realtek'u mam zaznaczony mikrofon do różowego gniazda. W zakładce Mikser, Front i Rear Pink In mam zaznaczone Zwiększenie wydajności mikrofonu, mimo tego mikrofon nie działa, bynajmniej ja tak twierdzę. Gdy przed chwilą wszedłem w panel sterowania>dzwieki, urzadzenia audio>Testowanie sprzetu, gdy mówiłem do mikrofonu wskaźnik się nie ruszał, ale gdy leciała w tle piosenka, wskaźnik działał, tzn poruszał się jak powinien...ktoś może spotkał się z tym?

Z góry dzięki za wszelką pomoc :>

Opublikowano

mam ta karte i looknij czy przy zielonym zadziałają ci słuchawki i może sprawdź w zielonym mikrofon a jak nie to słuchawki do różowego podaj na pw gg to ci pomoge szybciej bedzie

hehemessi.png
Opublikowano

problem wejść we właściwości nagrywania w ustawieniach dźwięku czy regulatorze głośności i zmienić źródło dźwięków z na mikrofon ?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Nie rozumiem co masz do końca na myśli...gdzie zmienię to "źródło dźwięku" w regulacji głośności nie widzę tej opcji ...

Opublikowano

słabo i źle szukasz , nie mówiłem o regulacji samej głośności ale o regulacja NAGRYWANIA, przełącz sobie regulator OPCJE / USTAWIENIA na nagrywanie a nie odtwarzanie jak jest domyślnie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Start>control panel>Hardware and sound>sound>recording

Znajdź swój mikro, kliknij nań 2 razy,zmień nazwę na np. LOL. potem zakładka Levels i zmień głośność na 100

Potem Advenced i daj jakość 44k

Potem wróć do recording, i ustaw swój mikro (o nazwie LOL) jako główny (default)

Jak to zrobić? Po prostu wyłącz wszystkie niepotrzebne (inne) mikrofony i nieaktywne/nieużywane urządzenia.

A jeśli będziesz chciał z powrotem mieć wyświetlone te urządzenia, które wyłączyłeś w poprzednim punkcie, to kliknij PPM w tym okienku Recording i zaznacz te 2 opcje o pokazywaniu wyłączonych i odpiętych urządzeń.

Ja z moim mikro tak zrobiłem i wsio dobrze... Wprawdzie jest na USB, ale to nie ma chyba różnicy.

Licze na lajkit

EDAJT: Sory, że po angielsku, ale zapomniałem przetłumaczyć. Poradzisz sobie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...