Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Mini-TUT] Problem z Launcherem pod JAVA 7 oraz pod Win 64bit!

SGT Otlet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Otóż ostatnimi czasy mam pełno spamu na GG. Czemu? Bo ludzie polecają przy problemie z MineCraftem, by zainstalowali JAVA 7.

Co to jest ta JAVA 7? Jest to JAVA, czyli coś dzieki czemu mamy MIneCraft. Jest to już 7 wersja, ale uwaga! Nie jest REKOMENDOWANA!

Dlaczego!?

Bo to wersja na razie dla developerów oprogramowania w języku JAVA. Mogą jeszcze niektóre programy przy nim szwankować.

Ale po co ja to piszę? Dla uświadomienia? Dla informacji? NIE!

Otóż Launcher do MIneCrafta oraz launcher SpoutCraft są jeszcze pisane na JAVA 6 i mogą się nie uruchamiać.

Ja miałem ten problem, ale na niego sobie zrobiłem malutki "skrypt". To było pare miesięcy temu, ale coraz więcej dzieci instaluje JAVA 7 i potem zasmieca forum, że nie działa Launcher, albo że musi wiele razy go uruchamiać.

Oto i mój TUT.

1. Otwórz notatnik.
  2. Napisz w nim
    java -jar minecraft.exe
    PAUSE

3. Zapisz go jako plik *.bat Np.: Launcher.bat
  4. Umieść go z folderze, gdzie masz Launcher do MIneCraft'a.
  5. Uruchom i po chwili powinien się pojawić Launcher.

Masz dalej problemy? Napisz!

Potrzebujesz pomocy z hostingiem? Daj znać poprzez Telegram lub Priv!

Opublikowano

@UP2

MineCraft był pisany w JAVA 6... Może teraz juz piszą w 7, ale w SDK 6 pisano i koniec

Potrzebujesz pomocy z hostingiem? Daj znać poprzez Telegram lub Priv!

• 2 tygodnie później...
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Witajcie!

Otóż ostatnimi czasy mam pełno spamu na GG. Czemu? Bo ludzie polecają przy problemie z MineCraftem, by zainstalowali JAVA 7.

Co to jest ta JAVA 7? Jest to JAVA, czyli coś dzieki czemu mamy MIneCraft. Jest to już 7 wersja, ale uwaga! Nie jest REKOMENDOWANA!

Dlaczego!?

Bo to wersja na razie dla developerów oprogramowania w języku JAVA. Mogą jeszcze niektóre programy przy nim szwankować.

Ale po co ja to piszę? Dla uświadomienia? Dla informacji? NIE!

Otóż Launcher do MIneCrafta oraz launcher SpoutCraft są jeszcze pisane na JAVA 6 i mogą się nie uruchamiać.

Ja miałem ten problem, ale na niego sobie zrobiłem malutki "skrypt". To było pare miesięcy temu, ale coraz więcej dzieci instaluje JAVA 7 i potem zasmieca forum, że nie działa Launcher, albo że musi wiele razy go uruchamiać.

Oto i mój TUT.

• Otwórz notatnik.
  • Napisz w nim
    	java -jar minecraft.exe	PAUSE
  • Zapisz go jako plik *.bat Np.: Launcher.bat
  • Umieść go z folderze, gdzie masz Launcher do MIneCraft'a.
  • Uruchom i po chwili powinien się pojawić Launcher.

Masz dalej problemy? Napisz!

pojawiło mi się chyba z milion okienek ,że nie mam java7 ,ale to nie prawda mam java 7 64bit !!!

Minecraft się nie pojawił!!!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...