Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]KW- exp

miki772

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie można powiedzieć którym działem lepiej sie expi.

To zalezy od twoich umiejętności i jakie działo ci pasuje.

ja wybrałem 107mm bo ma dobrą szybkostrzelność i celność

kszafranski16.png

POMOGŁEM DAJ LIKE

Opublikowano

Tak jak Up, to zależy tylko i wyłącznie od umiejętności gracza, ja osobiście wybrałem 152mm i jest lajcik, chociaż pocisk ładuje się te 28s <3

Opublikowano

107mm kolego i bez gadania gralem Baaardzo dlugo KW mozna powiedziec ze to moj ulubiony czolg i bezapelacyjnie 107mm expi sie tym dzialem swietnie ze wzgledu na jego dobre obrazenia i swietne przebicie to samo z zarobkami PZDR

@UP@ Racja jest wybor pomiedzy 152mm a 107mm ale to 1 odradzam to raczej dla bardziej doswiadczonych graczy :)

Opublikowano

Poproś modka żeby ankietę dodał wtedy będziesz miał bardziej przejżyste odp a co do tematu ja mam 107 mm i tego czołgu (czyli KW ) nigdy bym nie sprzedał zajebiscie zarabia EXP i kasę tylko szkoda że do premium można dopiero zrobić jak się odkryje S-51 czyli 127320 EXP jak dla mnie jedyny minus tego czołgu z tym działem

Opublikowano

Po co ankieta? Wybór jest oczywisty-107mm. O trolla tylko wprawieni gracze mogą się pokusić.

Opublikowano

Po to bo tylu graczy tyle zdań ja wiem że 107 mm najlepsza ale wiesz dla niedowiarków jak będzie widział pasek na ful to dopiero uwierzy ;)(bo jednak trool ze swoim DMG kusi )

Opublikowano

Słucham, słucham. =] Ostatnio gram trollgunem i to jest po prostu cudo, jak grałem 107mm to nie wiem jak tym można grać. XP

Opublikowano

ja mam DERPA(152mm) i dobrze się expi jak się przebija przez e-100 a jak się is'a 3 zabije jednym strzalem a 1500 to też sie człowiek cieszy średnio exp na wygrana bitwe bez fragów wynosi 500 :D

mojasygnaj.jpg
Opublikowano

Na KW mam około 400 bitew, testowałem oba działa- 107 mm. w chwili obecnej jest dużo lepsza- celność, szybkostrzelność, a i dmg nie jest małe, jak na swój poziom. 152 jest wolna, niecelna, ale jak przypier*oli to potrafi 800 dmg zabrać, ale i tak na 107 mm. za ten czas oddasz 2 strzały i prawie tyle samo zabierzesz.

A oto, co potrafi KW z 107 mm., jeżeli trafi na szczyt tabeli i noob team po swojej, jak i przeciwnej stronie:

14wdthf.jpg

33xwl6x.jpg

Jeżeli ja- noob potrafię takie cuda zdziałać na KW, to pomyśl sobie, co zdziała Pro :)

Nie obrażę się, jeżeli dostanę plusa;)

Opublikowano

@UP lol tyle jeszcze nie miałem prawie cały tim rozjebałeś .A co do tematu trool duże dmg mała celność strasznie powoli się ładuje .107mm przyzwoita celność ładowanie idmg czyli 1do 3 na 107mm

Opublikowano

Tymbark110 To że dużo osób ceni sobie 107mm nie znaczy, że 152mm jest zła. Ja przetestowałem już oba działa i przyjemniej gra mi się Trollgunem. Prosiłem tylko o poradę, przetestowałem oba działa i wybrałem.

Opublikowano

Przyjemniej a efektywniej to różnica. Sprawdź czym lepsze efekty osiągasz.

#zwedek

Stawiam na szczęście, na tych tierach jeszcze sporo osób nie ogarnia. No chyba że się mylę ;]

Opublikowano

Crisp,

dokładnie tak, i to jest urok KW. Jak trafisz na szczyt tabeli- prawie zawsze wywozisz minimum po 4 fragi i 1000 expa z 107 mm. Trollgun to zabawka na duże zwierzęta, 107 mm. na małe, ale w większości bitew właśnie trafia się, a przynajmniej ja trafiam na max. 7 tier, a tam trollgun nie ma startu do 107 mm. Na trallgunie grało się fajnie, dopóki nie znerfili pocisków HE, teraz to już nie to, co kiedyś, teraz wg. mnie do KW tylko 107 mm. jest odpowiednia.

Poza tym, kilku znajomych ma podobne wyniki na KW, kiedyś, jeszcze z T-28 byłem z gościem w teamie, który sam 14 przeciwników KW rozwalił..

Opublikowano

Wiem zwedek, mnie też losuje raczej na 7tier, ale gram często z kolegą w plutonie, kolega ma 6tir i losuje nas na 9tier a ostatnio na mausa dlatego lubię trollguna =] Próbowałem grać 107 u kolegi na koncie, ale on nawet nie chciał przebić przedniego pancerza od sluggera o.O

Opublikowano

Potwierdzam to co napisał zwedek, tylko i wyłącznie 107.

152 trzeba umieć grać, jeden nie potrzebny strzał lub nie celny i może być po tobie.

07919872454565140601.png

Opublikowano

Wiem zwedek, mnie też losuje raczej na 7tier, ale gram często z kolegą w plutonie, kolega ma 6tir i losuje nas na 9tier a ostatnio na mausa dlatego lubię trollguna =] Próbowałem grać 107 u kolegi na koncie, ale on nawet nie chciał przebić przedniego pancerza od sluggera o.O

Dlatego strzela się w weakpointy, staraj się nie strzelać w przedni pancerz, a jeżeli już, to w dolną płytę, tam, gdzie zazwyczaj siedzi kierowca. Uwierz mi, że w dalszej grze bezmyślne strzelanie w przedni pancerz nawet Topowymi czołgami z topowymi działami będzie tylko stratą czasu i pieniędzy. 107 mm. jak umiesz dobrze strzelać, to nawet wszystkie VIII tiery przebijesz.

Opublikowano

Zwedek, potwierdzam. Przynajmniej raz na bitwę jakiegoś T32 ustrzelę i jeszcze przetrwam, tak więc zostaję przy 152mm.

Dzięki za opinie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...