Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] FPS

Rafixik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie będziesz już tylu mieć :) Wersja jest gorzej zoptymalizowana i nic tu nie zdziałasz no chyba, że nowy komputer :)

Opublikowano

boze tak jak koles up napisal ludzkie oko wylapuje max 60 fps na sekunde i po co ci te zasrane 150fps powiedz mi czlowieku po co? ja gram na 30 fps i nie placze -.- widac kolejne neo co rodzice kupii kompa i nie wiem co oczekuje

-Ushio.png
Opublikowano

@SaintSinners, uspokój się. A za "dziecko neo" powinieneś warna dostać. ;]. I nie musi mieć dobrego kompa, wystarczy karta graficzna. Graj na tych 50fps, a jak ci przeszkadza, to poszukaj tematów jak zwiększyć fps.

Opublikowano

Potrzebne Programy :

-CCleaner

-Advanced System Care 5

-Game Booster 3

Zastosowanie :

1. Pobieramy te wszystkie programy.

2.Odpalamy Advanced System Care 5 I Wybieramy Deep Clean.

3. Odpalamy CCleaner i Wybieramy Rejestr, Na Dole Wybieramy Skanuj by znaleźć problemy.

4. Następnie wybieramy Napraw zaznaczone problemy...

5. Po dokładnym wyczyszczeniu rejestru wchodzimy w zakładke CCleaner i robimy to samo tylko tym razem, Analiza a potem Uruchom Cleaner.

6.Odpalamy GameBooster i Program powinien znaleść wszystkie gry i powinny one sie pojawić w programie. Jeżeli nie to znajdujemy Minecrafta i przeciągamy do programu i wciskamy duży Przycisk 'Boost'

To tyle Dasz Like ?

Aaaa PS: Jeśli nie pomoże(wątpie że nie pomoże) To pobierz OptiFine ale chyba jeszcze nie wyszedł na 1.2

Pozdrawiam

n275S.png

Sygnatura By : Hequito^^

Opublikowano

Ta warna za co? jakies dziecko placze bo liczby mu sie zmniejszyly a roznicy nie widzi bedzie spamowac i 3 posty dawac zamiast edytowac i ja niby mam dostac warna? Brak slow... Tak samo nie wiem po co sciagac te zbedne programy i smiecic kompa jak te "50fps" w zaden sposob nie uniemozliwia temu czlowiekowi gry sam chcialbym miec tyle fps -.-

-Ushio.png
Opublikowano

Ta warna za co? jakies dziecko placze bo liczby mu sie zmniejszyly a roznicy nie widzi bedzie spamowac i 3 posty dawac zamiast edytowac i ja niby mam dostac warna? Brak slow... Tak samo nie wiem po co sciagac te zbedne programy i smiecic kompa jak te "50fps" w zaden sposob nie uniemozliwia temu czlowiekowi gry sam chcialbym miec tyle fps -.-

To kup lepszy komputer a nie płaczesz. Moze mu te literki do czegoś były potrzebne ? I warto ściągać te programy, 50 MB Cie zbawi na 3 programiki ? Chyba nie bo to naprawde pomaga...

n275S.png

Sygnatura By : Hequito^^

Bywalec
Opublikowano

Proszę, proszę:

http://www.mpcforum.pl/topic/421768-tutjak-wyeliminowac-zacinanie-sie-minecraft/

http://www.mpcforum.pl/topic/544080-video-tut-jak-przydzielic-wiecej-ramu-do-minecrafta/

http://www.mpcforum.pl/topic/459585-tut-koniec-z-lagami-na-piracie-i-oryginale-dodatkowe-przyspieszenie-minecrafta/

http://www.mpcforum.pl/topic/506414-tutnajwydajniejsza-optymalizacja-minecrafta-czyli-zwiekszenie-fpsow/

5jJNSGS.png

Opublikowano

Koledzy mają racje wersja 1.2 jest bardzo słabo zoptymalizowana, na ustawieniach które używałem w wersji 1.1 miałem około 40-70 fps, a w przypadku wersji 1.2 jest to 20-35 fps.

Około 50% mniej klatek :(

I czekamy na mody, ulepszenia ...

Jeżeli Ci pomogłem zapodaj "Lajka", to w zupełności wystarczy.

Oferuję pomoc techniczną w zakresie plików serverowych, pluginów oraz innych dotyczących MineCrafta.

Jeżeli masz jakiś problem, to po prostu napisz mi wiadomość ;)

Lubie pomagać ^^

mca.png

mca.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...