Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Niemożna połączyć z hostem

JodaMinecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

niech kolega wyłączy zaporę (firewalla) zapytaj go się o antywirusa, to wtedy się rozkmini

I hope life teach you good... I hope...

Opublikowano

Jak masz router to musisz się zalogować do ustawień i zaznaczyć opcję UPnP na ENABLED jak to nie pomoże to zostaje raczej tylko telefon do dpstawcy internetu.

A jak nie masz routera to powyłączaj firewalle i antywiry.

65un.jpg

Pomogłem!? Kliknij Lubię to! :D

Opublikowano

Up niesetety niepomogło coś czytałem że trzeba porty przekierować ale jestemw tym zielony :D Pomoże ktoś mam model TL-WR543G z TPLink i jagby ktoś mi mógł wyjaśnić krok po kroku jak to zrobić był bym bardzo wdzieczny :D

Opublikowano

YY. Ja mam neostradę. Czasami koledzy nie mogą do mnie dołączyć a czasami się im udaje.

Masz problem? Chcesz pogadać? Spoko dodaj mnie na Steamie!
76561198010916883.png
Tam gdzie tysiące jezior, pełno lasów DZIKICH ZWIERZĄT

Opublikowano

Mam ten sam problem, ale wiesz.. spróbój zainstalować Sobie programik hamachi bo co się okazało jak mam ja ten program włączony i kolega to możemy się do siebie połączyć ( Ja mam nat Ograniczony, on Średni ).

wystarczy, że go włączycie i sprawdźcie może głupie.. ale u mnie tak działa ^^ a porty przekierowywujesz:

Wchodzisz w opcje routera ---> i szukasz jakiejś zakładki z portami znajdujesz porty gdzieś w necie i wpisujesz.. nie powiem Ci dokładnie bo nie znam opcji tego routera.

Nie mówie, że Ci to pomoże bo mi przekierowanie portów nie pomogło...

76561198048736832.png

Opublikowano

Zadzwoń do dostawcy internetu i podaj mu porty do mw 3 i zapytaj się czy u nich są one otwarte bądz spróbój podpiąć internet bezpośrednio do komputera z modemu czyli kablem bez routera.

76561198048736832.png

Opublikowano

Weź na każdym komputerze rozłącz internet czyli rozłącz je po prostu z wifi żebyś internet miał tylko Ty kablem z tego, że podepnij bezpośrednio do modemu

76561198048736832.png

Opublikowano

Boziu wyłącz firewall'a i antivira niech twój kolega też tak zrobi . Jeśli dalej nie będzie działać to dopiero bierz się za otwieranie NAT'u - bo połowe życia Ci to zabierze . 1/2 osób które udzielają Ci rady jak otworzyć NAT nie wiedzą jak to zrobić . Nie dasz rady przekierować portów bez fachowca , jeśli nie wiesz nawet jaki model routera masz.

Opublikowano

Pomoże ktoś mam model TL-WR543G z TPLink i jagby ktoś mi mógł wyjaśnić krok po kroku jak to zrobić był bym bardzo wdzieczny :D

Więc wiem jaki mam model routera :D A antyvira i firewall'a mamy z kolegami wyłączonogo więc :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...