Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem] minecraft fps

artcal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam poważny problem z MC. Mam dorego lapa ( procek : Intel core i5 4x 2.40 gHz , karta AMD Radeon HD 6650M [ karta graf. zintegrowana : Mobile Intel? HD Graphics] ,4Gb RAM'u, system Win7 64 bit). Moje pytanie jest takie : Jak to możliwe, że mam max 30 fps? Używam OptiFine, lauchera od Geoning. Prosze o pomoc. MaM podejrzenie co do kart graficznych, że system używa tej zintegrowanej, a nie radeona. W inny grach wyskakiwalo okienko, w którym zmienieałem ustawienia w radeonie, lecz w MC czegoś takiego nie było. Jeśli to może być problemem, prosze o porady, jak mam zrobić porządek z tymi kartami. Przepraszam, ze jest to chaotycznie napisane, ale troszke goni mnie czas. Oczywiście za wszystkie pomocne odpowiedzi nagradzam lajkami.

cj552_14mxpnc.jpg

Opublikowano

Poszukaj w biosie ... Na pewno jest możliwość wyłączenie "Integry"

Ten lapek korzysta z Hybrid CrossFire.

Jeżeli Ci pomogłem zapodaj "Lajka", to w zupełności wystarczy.

Oferuję pomoc techniczną w zakresie plików serverowych, pluginów oraz innych dotyczących MineCrafta.

Jeżeli masz jakiś problem, to po prostu napisz mi wiadomość ;)

Lubie pomagać ^^

mca.png

mca.png

Opublikowano

Czy mógłbyś dokładnie wytłumaczyćna czym polega ta opcja i czy to może być przyczyną całego zamieszania ?

cj552_14mxpnc.jpg

Opublikowano

Czy mógłbyś dokładnie wytłumaczyćna czym polega ta opcja i czy to może być przyczyną całego zamieszania ?

Najlepiej poczytaj to:

http://www.amd.com/pl/products/technologies/switchable-graphics/Pages/switchable-graphics.aspx

I zobacz filmik:

Możesz też "Grzebać" Na własną rękę w Control Center...

Jeżeli Ci pomogłem zapodaj "Lajka", to w zupełności wystarczy.

Oferuję pomoc techniczną w zakresie plików serverowych, pluginów oraz innych dotyczących MineCrafta.

Jeżeli masz jakiś problem, to po prostu napisz mi wiadomość ;)

Lubie pomagać ^^

mca.png

mca.png

Opublikowano

Możesz też "Grzebać" Na własną rękę w Control Center...

Próbowałem, ale naprawde nie moge się połapać w tym menu :P

cj552_14mxpnc.jpg

Opublikowano

Masz tutaj poradnik jak zwiększyć fps:

http://www.mpcforum.pl/topic/570861-tutminecraft-ci-sie-tnie-to-juz-nie-problem/

35353.png

Opublikowano

Masz tutaj poradnik jak zwiększyć fps:

http://www.mpcforum.pl/topic/570861-tutminecraft-ci-sie-tnie-to-juz-nie-problem/

Problem jest w tym, że mój komputer ma dobre parametry - chciałbym grać bez zbędnych kombinacji.

cj552_14mxpnc.jpg

Opublikowano

może w opcjach zmnień na "Max FPS" zamiast "Power Saver" ? (Minecrafta)

Zmieniłem na samym poczatku.

cj552_14mxpnc.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...