Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem]minecraft obraz sie scina

rkoi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Krotko i na temat mam laptopa samsung rf-711 i gdy gram w minecraft na modach + optifine co jakies 3 minuty minecraft scina mi obraz tzn. obraz sie zawiesza ale dzwieki gry slychac i nawet moge sie ruszac i udezac tylko tego nie widac . potem nastepuje crash .

Prosze was o pomoc mecze sie z tym 2 dni

jbc na laptopie mam:

8Gb ram DDR3

Intel Core I5

Opublikowano

Może usuń zbędne mody, gdyż zamulają. Usuń też niepotrzebne texturepacki i save jak je masz. W opcjach najlepiej jak sobie ustawisz na renderowanie terenu czy jak to się nazywa na średni. Może to pomoże.

Opublikowano

mozna by sprobowac ale az zal na normal renderowanie ustawiac bo na far mam ok. 80 FPS

#Edit: dodam tez ze problem nie wystepował dopuki nie zainstalowalem moda OPTIFINE

wiec cos jest nie tak ale niestety bez optifine na FAR mam 40 - 60 fps

Opublikowano

@up lol ?

z 8 gb ramu musi miec 64bit system

@topic

ja mysle ze to wina javy / aktualizacji karty graficznej

Opublikowano

mam program samsung update i pisze ze sterowniki do karty sa najnowsze a jave mam 32 bitowa ale zaraz pobiore x64 bo robilem reinstall javy

bardzo przepraszam ale zamiast 7 napisalem 5 i wszlo rf 511 wiec sorki

mam laptopa samsung rf 711

z karta 1 gb

Gość                
Opublikowano

Raz piszesz 8 GB raz 1 -.-

Dla pewności sciągnij jeszcze raz stery do karty a jak nie pomoże to napisz again. :)

Opublikowano

moze napisze tak

procesor intel core i5

ram 8gb DDR3

Karta graficzna Nvidia gforce 540m - 1GB

@up

jak widzisz chodzilo mi o karte 1 gb a nie o ram wystarczy spojrzec na wczesniejsze posty

Opublikowano

dobra pomoglo ale zrodzil sie inny problem bo po jakims czasie grania okolo 5-10 minut pokazuje mi sie napis saving chunks (pomyslalem sobie ze to moze przez optifine Autosave ale jest ustawiony na 30 minut wiec cos nie gra )

Opublikowano

Jest tutaj jeden poradnik dotyczący problemu jak minecraft tnie oto on:

http://www.mpcforum.pl/topic/570861-tutminecraft-ci-sie-tnie-to-juz-nie-problem/

Polecam działa w 100%.

35353.png

Opublikowano

@up

mi sie nie tnie minecraft bo mam 80 fps tylko po jakims czasie mi sie saving chunk pokazuje (przedtem obraz mi sie zacinal ale to naprawilem dzieki wam )

Opublikowano

po dluzszych obserwacjach widze ze problem z saving chunks wystepuje tylko wtedy gdy gram z ustawieniem render distance: FAR

sproboje zreinstalowac jave

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...