Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta Graficzna i temperatura

SanSilas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy to jest problem czy nie ale obawiamię że moja karta graficzna osiąga zbyt wysokie temperatury. Posiadam kartę graficzną ATI Radeon HD 5670 która jak gram i normalnie siedzę na internecie osiąga 50 stopni celcjusza, czy jest to normalna temperatura?

Tomekrusz.png
Opublikowano

Ale chyba nalezy robic to jakos rozwaznie zeby nie przesadzic karte mam 2 tyg i nie chce jej zepsuc.

@edit poza tym automatycznie chyba nie jest zle jak mam ustawione.

Tomekrusz.png
Opublikowano

masz dobrą temperaturę :). U mnie w kompie 62*C to norma, a w lapku 60*C, Raz jak jebłem to miała 75*C. Nic jej nie będzie

graphic.png

Opublikowano

Trochę dużo jak na Idle.

Na moim stockowym GTX560 ( DCUII) ma 35*C, a na coolerze ma 21*C po włączeniu, po 10 minut ma 23*C więc coś u cb nie halo.

Opublikowano

Temperatury w iddle (grafika malo uzywana) troszeczke za wysokie. Sprawdz czy w komputerze w obudowie nie jest cieplo, mozesz zdjac bok obudowy zeby obnizuc temperature.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

nie wiem w czym problem , większość grafik ma normalną temperaturę działania i pracy w granicach 40-50 stopni nawet w czasie niewielkiego obciążenia , przy średnim chłodzeniu.

weźcie żeż ludzie czasem pod uwagę że karty graficzne zużywają masę prądu i te 50-60W jakoś musi podnieść jej temperaturę nawet w stanie jałowym, a przy max pracy na grze już nawet nie ma co mówić że ponad 100W czasami

jak chcesz mieć niską to postaraj się porządne chłodzenie np pasywne moduły Peltiera i aktywny radiator z wentylatorem temperaturę ok 30 stopni masz pewną jak w banku przy grach nawet

w kompie praktycznie nie schodzi mi poniżej 50 stopni chyba że postawie szafkę przy otwartym oknie to 20-25 stopni, ale to tylko na radiatorze bo karta utrzymuje sie w granicach 40stopni w samym procesorze , a mam NVIDIA Tesle c2070, czyli trochę lepszą niż wasze graficzki

El Piloto zgadza sie w lapkach 60-70 to zwykła w sumie temperatura zwłaszcza przy zasilaniu z sieci

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

AMD zawsze się mocniej grzało od nVidia, Intel, VIA itp. jak coś ci to przeszkadza to zmień chłodzenie karty graficznej/wyczyść

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

AMD zawsze się mocniej grzało od nVidia, Intel, VIA itp. jak coś ci to przeszkadza to zmień chłodzenie karty graficznej/wyczyść

Do takiej GPU nie opłaca się brać nowego coolera...

Dobry cooler do GPU kosztuję w granicach 300 zł. Proszę:

http://www.cooling.pl/arctic-cooling-accelero-xtreme-plus-ii,produkt,553120.html?from_category=103_96

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...