Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc]

BosskiRoman

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tydzień temu zakupiłem najnowszego Battlefielda 3. Od wczoraj w niego gram i mam taki jeden problem, otóż FPS spadają mi do 15 co uniemożliwa grę. Parametry mojego komputera to:

Procesor :Intel? Core?2 Duo CPU E4500 @ 2.20GHZ 2.21GHZ

Ram: 5 GB

Karta graficzna:GeForce GT 220

Z moich domyśleń wynika, że chodzi o procesor.(staruszek ma 5 lat :D)

Chciałbym abyście mi doradzili jaki procesor kupić by gra chodziła na minimum 50 FPS. Jeżeli to możliwe chciałbym by kwota za procesor nie przekraczała 150 zł. Jeśli będzie on więcej kosztować nie ma sprawy. Proszę o pomoc na pewno odpowiednio nagrodzę :)

Lubie To

fw821y.png
Sygnaturka wykonana przez FailStunt

Opublikowano

wszystko na low a rozdzielczosc 1600x900 i 59 Hz

Oki to napiszcie mi więc jaki kupić procesor do 150 zl by fps wzrosły do 50 chociaż.

Lubie To

fw821y.png

Opublikowano

Za 150zł ty chcesz 50FPS? Wgl za 150zł NIC nie kupisz. Dodaj sobie 1 zero to może na dobrego procka + mobo starczy.

Opublikowano

Wybrałem na samym początku sterowniki pod grę ale nie widze zmian ;/ Ludzie też pisali że gra lepiej chodzi bez tych sterów na BF 3

Lubie To

fw821y.png

Opublikowano

ten to chyba jeden z tańszych ale w miarę dobry, to za niecałe 400 zł (369-389).

Intel Core i3 540 3,06 GHz BOX

Opublikowano

Musisz szukać procka pod LGA775, ale nie opłaca się już tak. Warto wydać z 800 zł na i3 + mobo na LGA1155.

Opublikowano

Dobrze by było jakbyście mi podali taki procesor co mniej więcej pasuje do karty i ramu.Chodzi mi tu o to, że teraz np mam dobra w miarę kartę i dużo ramu a procka mam słabego a nie chce zrobić czegoś takiego ze kupie np procka za 8 stów i potem będzie na odwrót ze karta graficzna będzie słaba i ramu tez bd mieć mało. Myślę ze rozumiecie o co mi chodzi. To ten Intel Core i3 540 3,06 GHz Box by się nadawał?

Lubie To

fw821y.png

Opublikowano

Siema. Ej poczekaj gosciu chwilke, mówiłeś ze grasz na grafice low tak ? To OK ale rozdziałka 1600x900 ... Przy tym GPU ... ? Rozdziałka 800x600.

PS. Procek spełnia wymagania minimalne, ale ta twoja karta to bd sie dławić nawet przy 800x600 przypuszczam ...

Spróbuj tak jak mówie, obniżyc wszystko na low a potem zobaczymy ;)

Pomóż innym, nie bądź obojętny ! Jedno kliknięcie a tak wiele może.

1420669638.png

Opublikowano

właśnie problem w tym że proc nie spelnia nawet wymagań technicznych minimalnych bo trzeba mieć 2.40 ghz a ja mam 2.20 xD. A karta to chyba dobra jest bo czytem gdzieś ze na poprzedniczce ndivi geforce 8800 gt 512 mb bf 3 by dzialal na najniższych a na gt 220 jest 1 gb czyli 2 razy lepsza. jutro albo potem sprawdzę jak go dławi na 800x600 bo teraz na tele jestem.

@edit

No sprobowalem i dupa blada zwiększa się o 1-3 fps. jak normalnie chodzę to mam po 22 a przy strzelaniu to srednio 10

Lubie To

fw821y.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...