Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Mam maly problem.

R13

Rekomendowane odpowiedzi

Nowicjusz
Opublikowano

Witam...

Otóż mój problem polega na tym iż... Jestem nowym graczem i nwm co i jak ... ale wróćmy do tematu :)

Gdy chciałem zrobić swoją pierwszą postać ... i po wpisaniu nicku gra mi się automatycznie wyłącza ... ;x

Nwm o co tu chodzi i proszę o pomoc :)

11736704331898327264.png
Nowicjusz
Opublikowano

No chodzi o to nawet bo już mam tą postać ale po paru min. Wyskakuje mi błąd cabalmain.exe czy tam cabalmein.exe I wyłącza mi się cabal

11736704331898327264.png
Opublikowano

Jaki system, procek, ram, karta graficzna? :)

Też możesz spróbować prawym na cabalmain.exe Właściwości > Zgodność > Uruchom w trybie zgodności z Windows XP Service Pack 3 > Zastosuj > OK

p.s.

Najnowsze sterowniki tez możesz zainstalować :)

Nowicjusz
Opublikowano

Windows XP Pentium? Dual-Core CPU / 3,00 GB RAM

Moim problemem jest plik cabalmain.exe wyskakuję mi błąd z tym plikiem i jakiś problem z nim jest ... Podmieniałem go parę razy , ale nic nie dało ;x

11736704331898327264.png
Opublikowano

Jeżeli masz Viste lub Windows 7 wyłącz funkcję DEP dla Cabala. Start > Uruchom > wpisujesz sysdm.cpl > zaawansowane > wydajność > ustawienia > Zapobieganie wykonywaniu danych > Włacz fukcje DEP dla wszystkich programów i usług oprócz tych poniżej. > Dodaj > Cabal.exe oraz Cabalmain.exe > zastosuj > ok

Jeżeli XP to podobnie tylko zaczynamy tak panel sterowania->system->zaawansowane-> wydajność ustawienia->zapobieganie wykonywaniu danych

Nowicjusz
Opublikowano

UP*

Dalej nie działa ... Co się kurde dzieje ... ;x

11736704331898327264.png
Opublikowano

A właśnie, dobrze by było jeśli dodałbyś ss'a z treścią błędu to coś pomyślimy bo na razie nic innego do głowy mi nie przychodzi...

Opublikowano

Widzę że windows błąd wywala :) Service packa 3 było by dobrze jakbyś zainstalował // jeśli nie masz.

A jak nie odpali to nie wiem już

Nowicjusz
Opublikowano

Powodem tych problemów jest moja karta graficzna ...

Gry takie jak gta 4 Lub Wiedzmin śmigały dobrze ale gdy chciałem odpalić ''Tytana'' Cabala moja karta g. nie podołała temu zadaniu ... Heh.

Close.

11736704331898327264.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...