Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]12 fps help

lipa122

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. po usunieciu wiatru i dymu na minimalnych ustawieniach mam srednio 12 fps. moze znacie jakies textury obiektow czolgow i moze calych map o niskich wymaganiach. Prosze moze o link jak bylo jakies forum z downloadem takowych textur. Daje like kto pomoze.

Opublikowano

Są programy do polepszania fps-ów, ale nie pamiętam jak się nazywają. Musisz poszukać na forum w dziale WoTa, na pewno gdzieś był taki temat.

Opublikowano

A może byś był tak genialny i podał specyfikacje komputera? NIE jesteśmy jasnowidzami.

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

#Up

Podziwiam cię, przy 30 ciężko gra się.

Wydaje mi się ze jest podpięty temat do pytania o "chodzenie" wot'a.

Opublikowano

WOW 12fps i ty dajesz rade ja bym to olal zamiast sie tak meczyc ale wracajac do problemu gdzies na forum byl taki temat poszukaj jak wylaczyc pewne textury itp..

PS: Ja gram przy 55-60+ stalych ale dlugo zbieralem na ten piecyk ;d

Opublikowano

a próbowałeś reinstal ? może coś pomorze jedynie ze to wina słabego sprzętu wiec będzie problem z tym:<

Opublikowano

Sprawdź również czy posiadasz najnowsze sterowniki do karty graficznej. Może to co prawda minimalnie podnieść fps, ale przy 12 to każdy fps się liczy.

Opublikowano

Nie będę robił nowego tematu więc się tu wpiszę, też mam podobny problem na początku tego tygodnia zaczął skakać mi ping od 50 do 200-900 i wyżej jednocześnie fps'y zaczęły spadać nawet do zera w ustawieniach miałem zawsze ustawione na średnie i dobrze chodziło ping miał w granicach 50-70 fps'y 30-40 i dobrze się grało płynnie aż do czasu jak napisałem wyżej na początku tego tygodnia się rypło skanowałem, czyściłem, defragmentowałem lecz nic nie pomogło kiedyś też tak miałem pomogł format teraz takiej potrzeby nie widzę. Podam paramerty mojego PC nie jest to jakaś rewelacja ale dało się grać płynnie do czasu.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2048953

Opublikowano

@Up

Próbowałeś reinstalować grę ? Ostatnio ktoś miał podobną sytuację i mu reinstal pomógł.

1335991896-U274919.png

|ExModerator World of Tanks|

Opublikowano

Laptop

Notebook HP Compaq 6715b GR899EA

Grafika: ATI? Xpress? Radeon? X1250 128MB pamięci.

Ram: 2x1024 DDR II

Procesor: 2100MHz, AMD Turion64 X2 TL-64 technologia AMD

Predkosc procesora: 2100MHz

Opublikowano

ja mam lapka karta graficzna zintegrowana !!! i co ;p miałem 10-15 fps i tak hm ściągnij wot tweaker i dodatkowa rzecz wejdź w: imie to tylko przyklad Tomek->Appdata->Roaming->wargaming.net->WoT i teraz robisz kopie pliku preferences i otwierasz notatnikiem,szukasz takich 2 linijek

<label> TERRAIN_MESH_RESOLUTION </label>

<activeOption> 0 </activeOption>

to 0 zmieniasz na 2 zapisujesz i wchodzisz do gry powinno ci skoczyć do 30 fpsow jak nic ;p powodzenia jak cos pisz na pw jest to fragment tutka nie ma go na mpc jest tylko link do niego,a i dodam,że ping zmalał mi z około 100-150 do 50-80

Opublikowano

Witam.

Tez mam problem tylko ja mam 16-20 fps pomóćzie błagam

Grafa: ATI Radeon hd 4300/4500 series ( 512m w hd )

Procesor Pentium Dual-Core e6300 2x2,80 GHz

3 gb ram

cos jeszcze?

Opublikowano

Piotr komp dobry jest w miare normalnie powinien na średnich ;p oczyść kompa,zdefragmentuj,usuń błędy hm polecam tak jak wyżej pisali game booster ;p no i zobacz z tym co podałem,a jeżeli masz w planach format to go zrób ;D co do 16-20 fpsów to nie masz jeszcze tak źle ciesz się,że to nie jest 10 fps(da się grać xD)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...