Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najlepszy support?

Loth Sugan

Rekomendowane odpowiedzi

Legenda
Opublikowano

Janna:

Q - ładny poke, całkiem przydatny żeby np. przerwać ult malzaharra.

W - fajny slow, dobry do uciekania ew. gonienia.

E - tarcza blokująca troche dmg i dająca tej sobie BF'a

R - odrzuca i healuje.

JANNA FTW!

Opublikowano

polecam karme dobre ap leczy, daje 5 sekundowa zbroje , itd , na 2 miejscu daje sone tez dobre ap leczy przyspiesza stunuje ^^ ,potem soraka leczy i daje mane , a i jeszcze silence daje ..

Pomogłem daj +

jak nie to -

xkt6jq2qcb4s.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

moim zdaniem karma to najlepszy supprot bo swoim dmg (wcale nie maly) moze wycarrowac gre na bocie .... pozatym robiona troszke pod od ap i cooldown ma dobrego heala i jescze lepsza tarcze osłaniającą sojusznika a w supporcie nie tylko chodzi o heala ..... wy wszyscy tak jaracie sie ta soraka bo ma heala z ulti ! i co jej po tym skoro w late game jest useless ?

Opublikowano

janna najlepszy support nie do zgankowania i ultem moze wygrać teamfight, pozatym jej Q jest zajebiste na solo topa i na mida jak chcesz potrollować, sona tez dobra ale na lajningu, chociaz bardzo łatwo ją zabić a janne nie. mam sona i janne i raczej lepiej mi sie gra janną bo jak nie macie zbalansowanego teamu (patrz:offtank/tank z cc) to sona jest freekilem.

@UP

pf, soraka nie jest supportem tylko opiekunką linii, daje ci heala i mane a w teamfightcie nic nie zrobi tak samo jak bedziesz chciał uciec to nic ci nie pomoże wiec nie mów ze najlepsza

Opublikowano

@up jesteś chyba jakiś posrany do reszty o_O

Nunu epic support. 80% attack speeda (czy coś koło tego za free), dobre ulti, dobry slow, heal nie jest wszystkim kolego. Dalej Sona super przydatne ulti + dobra do gry ofensywnej. Alistar? Epicki tank, healuje cały team (co z tego, że marnie). 2 stuny (świetne na lejna)... Taric - jest dobry, ale bez przesady... Soraka taka sobie no nie oszukujmy się - łatwy, ale bez cc support, tyle, że najlepszy healing ma. Janna - owszem tu racja dobry support. Blitz jest dobrym supportem, ale nei podniecaj się tak, bo Ci żyłka pęknie - są lepsi :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

Supporta się dobiera pod swojego AD Carry... Np. TF/Graves + Alistar = win bot. Janna też bardzo mocny support, jak dobrze puści ulti to team fight wygrany... Dziwne, że nikt nie wspomniał o Shaco pod supporta. Może i na jungle lepszy, ale z Urgotem są nie do pokonania... A na upartego to można iść AP Shaco + Blitz :D

Opublikowano

Alistar - Słaby heal, Często noobia z byka.

Mówisz, że Alistar jest słaby, bo ludzie nie umieją ogarnąć skilla o.O

Jeśli myślicie, że support jest po to, by leczyć to... Lepiej zostańcie w tym swoim elo hell.

Trochę głupie jest też wybieranie supporta pod carry. Co z tego, że wygrasz linie w early, skoro potem może być wam ciężko ?

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Nie:

Alistar - Słaby heal, Często noobia z byka.

Sona - Tez słaby heal pod early, Speed tez nie jest super. Brak mozliwosci zablokowania wroga .Ulti jedynie ładne bo Stun , ale lepiej mi sie soraka gra ;).

Nunu - Support? Chyba tank. On tylko ma speeda ...

Tak:

Soraka - Heal, 2 Heal, Uciszenie/Dodanie many!!!, Całkiem fajny spam Q na early.

Taric - Ładny Podwójny heal, Stun!, żałosne ulti, jeszcze gorsze w..

Janna - szczeże nie grałem. Ładna Tarcza, Leczące/Ratująca naprawde ulti, Trudny do ogarniecia Q.

LuLu - Naprawde przydatne ulti. Moze dosyć chamsko powstrzymać wroga zamieniając w zwierzaczka :). Ładny dmg. (Grałem tylko na PBE)

BEST!!!

BLITZCRANK - Epickie ale trudne - Q . Super speed - W. E - Super Stun z combo z Q. R Na Maxa wyciąga 18 sec Cooldowna grając AP Pro DMG, Uciszenie! (MAIN)

CHCIALBYM PODKREŚLIĆ, ŻE TO MOJA OPINIA NA TEMAT TYCH POSTACI. JESLI SIE NIE ZGADZACIE PISZCIE ODPOWIEDZI BEZ PORÓWNANIA DO INNYCH. DZIEKUJE

LOL. grałeś kiedyś w Leauge of Legends?

to co ty tutaj wypisujesz to jakieś głupoty totalne.

prawie wszyskich najlepszych supportów wypisałeś jako najgorszych, a najgorszych jako najlepszych ogarnij.

Opublikowano

yaperdole po co komu support jak w tej grze LICZY SIĘ PIERDOLNIĘCIE ! Najlepiej isc 2 ad carry na bota i miec DAMAGE !!!!!!

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

LUDZIE Tak trudno wam czytac do końca posta? Napisałem że nie macie się porównywać do innych opinii! Mowie do Anscenic i eMode

Opublikowano

LUDZIE Tak trudno wam czytac do końca posta? Napisałem że nie macie się porównywać do innych opinii! Mowie do Anscenic i eMode

ja nic nie porównuje mówiłem tylko i wyłacznie o twoim poście pozatym sory ale taka prawda B)

Opublikowano

Sona Soraka i Taric moim zdaniem najlepsi ;) Z tym alistarem to chyba przesadzacie on w early leczy ledwo po 30 a 90% osób nie potrafi dobrze wycelować ''z Byka''

Nie ma emocji - jest spokój.

Nie ma ignorancji - jest wiedza.

Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.

Nie ma chaosu - jest harmonia.

Nie ma śmierci - jest Moc.

Opublikowano

Alistar - dobre cc i dobry tank

Zilean - za ulti i przyspieszenie/spowolnienie ktore jest gigantyczne, poza tym potrafi dobrze pomoc w tfie bombami. Q , W , Q i gg

Soraka - praktycznie nie trzeba recallowac majac ja na lanie

Blitzcrank - tu chyba nie trzeba mowic za co.

Opublikowano

Alistar - dobre cc i dobry tank

Zilean - za ulti i przyspieszenie/spowolnienie ktore jest gigantyczne, poza tym potrafi dobrze pomoc w tfie bombami. Q , W , Q i gg

Soraka - praktycznie nie trzeba recallowac majac ja na lanie

Blitzcrank - tu chyba nie trzeba mowic za co.

zilean w early bardzo wkurwia potrafi wyciągnąć 2 bombami dmg jak le blanc ale nie jes dobrym supportem ulti ma bardzo wysokie cd a slow/speed to taka janna ma w pasywce/W

Opublikowano

Widzę że większość sądzi że ten kto healuje dużo to support . To nie oto chodzi . Taki Alistar niby leczy po 90 ale nie dość że podrzuca to może odepchnąć , jest świetny pod tower divy walnie ulti i turret nic mu nie robi .

Opublikowano

Moim zdaniem najlepszy jest Alistar.

Duzo cc i posiada heala. Mf/Vayne i ali to najlepszy duet na bota :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...