Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Raport o finansach Kościoła

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak sobie to ogladam i tak sobie mysle, kiedy w Polsce bedzie wkoncu normalnie? Jak nie prawicowo populistyczny belkot to skrajny antyklerykalizm...kiedy my sie wkoncu nauczymy tolerancji???

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Ksiądz zarabia średnią krajową i jedzie sobie kilka razy w miesiącu dorobić za granice. NIEDOPUSZCZALNE.

Kurde nie przesadzajmy.

A dotacje ? To co ksiądz ma za swoją pensję utrzymać siebie i kościół ?

A państwu oczywiście przeszkadza, że % z dotacji nie lecą dla nich...

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Zobaczcie:

Pójdzie na taką kolędę, a ludzie średnio dają 50 zł w kopertę(czasem nawet więcej) i z takiej kolędy dla sb ma koło 2k zł ;/

@ Zresztą ministanci (w tym ja, żeby zarobić xD) Na takiej jednej kolędzie wyciągają po 200-300 złotych w większych miastach ( dodam, iż, że kolęda może trwać od 8 rana do 8 wieczora. Średni polak zarobi 120 zł. )

Opublikowano

Zobaczcie:

@ Zresztą ministanci (w tym ja, żeby zarobić xD)

czy.JPG

Już ja wiem jak ty zarabiasz

Zapewne masz usta pełne roboty

Księża to zboczeńcy i trzymam się daleko od tych zboków

Elo

s2c77Oa.png

Gość malutki688
Opublikowano

Ksiądz zarabia średnią krajową i jedzie sobie kilka razy w miesiącu dorobić za granice. NIEDOPUSZCZALNE.

Kurde nie przesadzajmy.

A dotacje ? To co ksiądz ma za swoją pensję utrzymać siebie i kościół ?

A państwu oczywiście przeszkadza, że % z dotacji nie lecą dla nich...

widac ze masz male pojecie o swiecie.

@topic nie wiem po co ten temat bo to wiadome jest od dawna i nie wiem kogo chcesz tu uswiadamiac

Opublikowano

czy.JPG

Już ja wiem jak ty zarabiasz

Zapewne masz usta pełne roboty

Księża to zboczeńcy i trzymam się daleko od tych zboków

Elo

Wiesz co? Poczułem się w tej kwestii urażony i nie zamierzam tego tolerować. To że u was jest ksiądz zbok to nie znaczy, że oni są wszedzie...

Opublikowano

Wiesz co? Poczułem się w tej kwestii urażony i nie zamierzam tego tolerować. To że u was jest ksiądz zbok to nie znaczy, że oni są wszedzie...

Zajebiście mnie nie obchodzi jak bardzo uraziłem twoją katolicką dumę

Co do księdza to nie mam pojęcia jaki jest bo ostatni raz kościół odwiedziłem 9 lat temu i świadomie nie zamierzam się tam udać

s2c77Oa.png

Opublikowano

Zajebiście mnie nie obchodzi jak bardzo uraziłem twoją katolicką dumę

Co do księdza to nie mam pojęcia jaki jest bo ostatni raz kościół odwiedziłem 9 lat temu i świadomie nie zamierzam się tam udać

I kogo to obchodzi. To że nie chodzisz do kościoła, nie oznacza że musisz śmiać się / obrażać tych, którzy chodzą.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Nie mam nic do księży faktycznie troche z tymi pieniędzmi przesadzają ale mnie jako gimbusa huj to obchodzi.

U mnie proboszcz pali a na kolęde taki nawalony winem przyszedł że beka była :D

Teraz zauważam że większość młodzieży w nic nie wierzy ( Ani w Boga itp itd

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Naprawde nie wiem po co tak uogolniac...oczywiscie ze w srodowisku katolickim maja miejsce patologie, ale w ktorym srodowisku ich nie ma??? Po drugie jesli ktos postrzega kosciol tylko przez pryzmat jak zachowuja sie ksieza i ile kasy z tego maja, to lepiej tam rzeczywiscie wcale nie chodzic. Kazdy sie skupia na tym co dla niego wazne. A wypowiedzi typu " nic mnie nie obchodzi, ze urazilem twoja katolicka dume" swiadcza jedynie o absolutnej nietolerancji i braku akceptacji dla drugiego czlowieka. To smutne. Dlaczego w innych krajach europejskich moga istniec spoleczenstwa mulikulturowe, gdzie zyja obok siebie katolicy, ateisci, innowiercy i jakos nikomu to nie przeszkadza?Mam takie wrazenie ze teraz w Polsce ogolnie lansowany jest trend, ze fajnie byc antyklerykalem, zobaczymy jak dlugo to potrwa@arko94, powiedz mi, co ci przeszkadza ze ktos chodzi do kosciola, czepia sie ktos ciebie za twoje poglady?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...