Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Skakanie przez wrota

sromix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemano

mam problem z przeskakiwaniem na poszczegolne mapy np z 3-4 na pvp (ale gdy skacze spowrotem to wszystko gra) wyskakuja mi 3 bledy

tu jest link, ulozylem bledy w kolejnosci, pierwszy od gory:

http://w749.wrzuta.pl/obraz/powieksz/aoFnhGLtTzM

najbardziej wkurza mnie to ze wszystko mam zaktualizowane

a do tego nie pomogl mi reinstall przegladarki i wtyczki

wywalilem wszystko co mogloby miec zwiazek z flashem i zainstalowalem od nowa

na kazdej przegladarce mam tak samo, przeskakuje na np mape pvp i awaria wtyczki, musze logowac sie jeszcze raz

zaczelo sie to od chwili gdy dodano nowa aktualizacje do dark orbit

zglosilem to do pomocy technicznej a oni odpisali ze u nich wszystko z moim kontem gra i ze to cos u mnie...

wie ktos moze z czym tu cos jest nie tak?

Opublikowano

Ja bym na Twoim miejscu zainstalował nowego chrome'a i wyczyścił wszystkie dane przeglądarki włącznie z cache, zdefragmentował partycję systemową (sprawdził zarazem czy nie brak miejsca na dysku)

aha dodam że wystarczy zainstalować tylko flash playera, po cholere komuś adobe shockwave.

Chrome sam ściąga sobie adobe flash playera jak coś :)

Opublikowano

Parametry kompa?

4 gb ramu

win 7

laptop

wiecej chyba dodawac nie musze :)

Ja bym na Twoim miejscu zainstalował nowego chrome'a i wyczyścił wszystkie dane przeglądarki włącznie z cache, zdefragmentował partycję systemową (sprawdził zarazem czy nie brak miejsca na dysku)

aha dodam że wystarczy zainstalować tylko flash playera, po cholere komuś adobe shockwave.

Chrome sam ściąga sobie adobe flash playera jak coś :)

chrome juz przeinstalowywalem, dane i cache czyscilem, z defragmentem sproboje choc nie wiem czy to cos mogloby dac a wolnego miejsca mam jeszcze 350 gb

chrome wiem ze sciaga sam ale wylaczylem mu auto aktualizowanie sie i sam instalowalem puzniej adobe

a z tym flash playerem to jak go szukam np w google to mam wszystko na temat adobe, jest tam masa smieci i nic na temat

Opublikowano

Tak na spokojnie... wszystko po kolei :)

Najpierw odinstalować Chroma, potem Flash Pleyer i wszystkie dodatki z Adobe, Jave-może być ich kilka - i dla pewności reset

Przeczyść system programem CCleaner

Potem instalacja Chrome, flash i java - powinno śmigać

Opublikowano

Bi bi bi bi :D

Kolego zainstaluj se jeszcze ze 3 przegladarki to na bank będzie ci działo wszystko, pierwszy błąd jest to problem pamięci przegladarki, 2 to problem z flashPlayerem od google 3 ten sam. Co zrobić, już tłumacze :)

Tylko zrób jak trzeba.

po 1. Panel sterowania - programy - programy i funkcje - włącz lub wyłącz funkcje systemu windows - wyłącz przeglądarke IE

po 2. Odinstaluj Chroma i FF oraz jave.

po 3 Ściagnij (o ile preferujesz chroma) najnowszą wersje tej że badziewnej przeglądarki

po 4 Zainstaluj ją (nie potrzeba ściagać flasha dodatkowego, chrome ma swojego)

po 5 Czyszczenie komputera (CCleaner, rejestr i takie bajery)

Próba odpalenia gry i sprawdzanie wydajności. Jeżeli dziala, cieszyć się zabawą :D

Osobiście jade na FF i ściągam najnowszego flasha i nie mam żadnych problemów.

4112421483.png

Pomogłem? Daj "lubie to"

Powróciłem do życia po 6 Latach spędzonych w DarkOrbit!!!!

Olejcie tą grę!!!

Opublikowano

Bi bi bi bi :D

Kolego zainstaluj se jeszcze ze 3 przegladarki to na bank będzie ci działo wszystko, pierwszy błąd jest to problem pamięci przegladarki, 2 to problem z flashPlayerem od google 3 ten sam. Co zrobić, już tłumacze :)

Tylko zrób jak trzeba.

po 1. Panel sterowania - programy - programy i funkcje - włącz lub wyłącz funkcje systemu windows - wyłącz przeglądarke IE

po 2. Odinstaluj Chroma i FF oraz jave.

po 3 Ściagnij (o ile preferujesz chroma) najnowszą wersje tej że badziewnej przeglądarki

po 4 Zainstaluj ją (nie potrzeba ściagać flasha dodatkowego, chrome ma swojego)

po 5 Czyszczenie komputera (CCleaner, rejestr i takie bajery)

Próba odpalenia gry i sprawdzanie wydajności. Jeżeli dziala, cieszyć się zabawą :D

Osobiście jade na FF i ściągam najnowszego flasha i nie mam żadnych problemów.

korzystajac z twoich rad pozbylem sie wylacznie lagow, teraz na mapie wszystko smiga :)

CCleaner poszedl w ruch

z chroma postanowilem zrezygnowac ale FF jest na moim kompie niezbyt grywalny (mam teraz jakis odlam FF "Aurora")

i nie za szybko laduja mi sie strony a ponad to musze czekac kilkadziesiat sekund az mi sie wogole przegladarka wlaczy, ze zwyklym FF mam to samo, z chromem takiego problemu nie mam, poprostu wduszam co chce i jest ale za to na chromie lagi straszne w grze

a problem z awaria wtyczki nadal mam :/

formata nie chcialbym robic bo nie ma sensu wszystkiego sie z kompa pozbywac dla jednej gry

Opublikowano

A może bawiłeś się w zaawansowane opcje chrome'a ?

chodzi mi o about:flags czy jakoś tak - może coś za dużo zmodyfikowałeś ;)

A w FF po co Ci jakiś "odłam" ? wypieprz to w cholerę i graj na standardowej przeglądarce.

Opublikowano

A może bawiłeś się w zaawansowane opcje chrome'a ?

chodzi mi o about:flags czy jakoś tak - może coś za dużo zmodyfikowałeś ;)

A w FF po co Ci jakiś "odłam" ? wypieprz to w cholerę i graj na standardowej przeglądarce.

No i tu mi się gościu podobasz :D

Bo odłamy FF to se można ale w gumowce wsadzić :D

Zainstaluj FF ale wersje hmm.... 3.6 albo 4.0 (najbardziej stabilne) bez żadnych zbędnych wtyczek, nowego flashPlayera i teraz kolejna rzecz, dalej napisz czy wypieprza wtyczkę ... więc musisz mieć coś w komputerze, jakieś świństwo które ci się gryzie z flashem.. Tylko co, podeślij mi na pw SS twoich uruchomionych procesów, coś zaradzimy, i kolejne pytanie, czy na czystym systemie tj bez gg, TS-a i wszystkiego co zazwyczaj uruchamiasz próbowałeś?? Może tam gdzieś coś siedzi.

4112421483.png

Pomogłem? Daj "lubie to"

Olejcie tą grę!!!

Opublikowano

No i tu mi się gościu podobasz :D

Bo odłamy FF to se można ale w gumowce wsadzić :D

Zainstaluj FF ale wersje hmm.... 3.6 albo 4.0 (najbardziej stabilne) bez żadnych zbędnych wtyczek, nowego flashPlayera i teraz kolejna rzecz, dalej napisz czy wypieprza wtyczkę ... więc musisz mieć coś w komputerze, jakieś świństwo które ci się gryzie z flashem.. Tylko co, podeślij mi na pw SS twoich uruchomionych procesów, coś zaradzimy, i kolejne pytanie, czy na czystym systemie tj bez gg, TS-a i wszystkiego co zazwyczaj uruchamiasz próbowałeś?? Może tam gdzieś coś siedzi.

FF 3.6 - jest,

flash - jest,

czy nadal wywala wtyczke - jest

wyslij SS procesow - jest

gra bez Ts-a, gg, itp. - jest i nadal wywala wtyczke

nawet nortona desperacko wywalilem i caly czas mnie wkurza awaria wtyczki

i mysle ze mam chyba cos nie tak z instalacja samej wtyczki bo w rozwiązywaniu problemow wyskakuje mi komunikat ze jest problem z intalacja oprogramowania sterownika

wiec wdusilem ikone "wszystkie problemy ktorych to dotyczy" i mam cos takiego:

Źródło:

Instalacja oprogramowania sterownika

Podsumowanie:

Nie można odnaleźć oprogramowania sterownika

Stan:

Rozwiązanie jest dostępne (ale w innym jezyku :/)

Opublikowano

A wać pan wywal sterowniki od grafiki i zainstaluj nowe, oczywiście pobrane z oficjalnej strony producenta grafy by były jak najbardziej aktualne. :D

4112421483.png

Pomogłem? Daj "lubie to"

Olejcie tą grę!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...