Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaką Broń Nosić?

Gymat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam Pytanie. Moja Postać to Wojownik Mental 65level. Pytanie brzmi Jaką broń nosić na tym lvl? Magneta+9 Kd+4 czy Riba Śr:35+ KD+4?

Chodzi mi tu bardziej O wartość Ataku bo szybkość walenia nie jest dla mnie istotna. Z Magnetem bije 702-845 ile miej wiecej walil bym z ribem 35+?

Opublikowano

Magnet +9 z kd krytyka +4 będzie lepszy niż rib.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Ribkiem będziesz bić więcej ponieważ ma podobne DMG wbudowane, a rib dodatkowo ma średnie, pewnie będzie różnica 200-250dmg.

Opublikowano

Dmg z ribem +9 śr 1/15/24/45 jest bez różnicy , jeżeli chodzi o zadawane dmg , to Magnet z kd kryta +4 będzie lepiej ciachał niż rib ( moim zdaniem oczywiście ) .

d113e6bd9c03f.png

Opublikowano

Ja uważam, że ribek bedzie lepszy te śr robią swoje.

21f0dgn.jpg

Opublikowano

teoretycznie powineines bic wiecej ribem ale lepiej miec magneta lepszy będzie

softuser.jpg

Dawajcie + jeżeli pomogłem to nic nie kosztuje.

Jeżeli potrzebna pomoc pw pomagam tyle ile w mojej mocy.

I love Rock.

Opublikowano

Ja na Twoim miejscu sprzedałbym magneta, zarobił jeszcze trochę i kupił ribka +9 śr około 42-45 z kd moba kryta +4, wtedy na 100pro rib byłby lepszy od magneta ;)

kuzyk2.png
Opublikowano

Ci którzy mówią za magnetem chyba z ribem mieli do czynienia na priwach. Nie sluchaj ich bierz riba. Osobiście testowałem riba i PARTE +9 na pl a nie priwach no i rib +9 35 sr bije lepiej niż parta +9. Nie zastanawiaj się i bierz tego riba +9 będzie duża różnica. A dla tych którzy są za magnetem polecam najpierw pewne rzeczy sprawdzic a nie nabijać posty bez sensu bo z całym szacunkiem ale wprowadzacie go w błąd.

Przytocze tu kilka postów: "Dmg z ribem +9 śr 1/15/24/45 jest bez różnicy , jeżeli chodzi o zadawane dmg" - Ten pan chyba na pl nie grał - DMG W TABELCE SIE NIE ZMIENI LECZ W POTWORY TAK! O TE WLASNIE 35%.

"Ja także jestem za Magnetem. Uważam iż zadawane obrażenia będą większe niż w Rib'ie" Ten pan nie miał magneta w łapie

"Magnet +9 z kd krytyka +4 będzie lepszy niż rib." Tego w ogóle nie rozumiem, skoro rib ma kd do expa to też będzie miał kryta +4.

Wniosek? Nie słuchaj "specjalistów" z mpc, którzy nie wiedzą nic o grze ale sie wypowiadają

Metin2.pl - 86+ lv

Opublikowano

Więc wracam ponownie.

Autor napisał: "Z Magnetem bije 702-845 ile miej wiecej walil bym z ribem 35+?"

Więc policzę Które uderzy więcej ażeby udowodnic zwolennikom magneta ze nie mają racji.

Użyje do tego działania matematycznego.

Przypuśćmy że magnet ma te kd potwora +4 (bo tak jest napisane ze ma kd +4)

Więc mnożymy te 702-845 x 1.08 (1 cała + 8% kd potwora) Wynik: 758,16 - 912,6.

Teraz wyliczam dmg riba. Więc najpierw 74(róznica między dmg riba+9 a magneta +9 w minimalnej wartości) odejmuje od 702 (nizsze dmg jego postaci) więc 702- 74 = 628

Teraz odejmuję 284 - 179 (maks dmg obu broni) wychodzi 105. Odejmuje to 105 od maksymalnego jego dmg postaci czyli od 845 wychodzi 740.

Więc jego dmg w tej tabelce z ribem byłoby 628-740 (okolo)

Teraz liczymy to dmg razy 35 sr + kd potwora +4 jak to było z magnetem

Czyli 628 x 1,43 (sr +kd) oraz 740 x 1,43. Wychodzą dmg 898,04 - 1058,2.

Jak ktoś napisze ze magnet lepszy to sie zdenerwuje. Róznica jest spora ponad 100dmg.

Do tego trzeba uwzględnić obrone mobów

Metin2.pl - 86+ lv

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@up

Jestem dobry z matmy ale nie wpadłbym ażeby to policzyć równaniem matematycznym. Szacun, że coś takiego potrafisz. Mi to osoboście nie było potrzebne ale masz like.

Szczęka opada...

Heh, śmieszne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...